Depresszió, szorongás és halálfélelem (beszélgetés)
Ajánlom az élemedett korú hoxásoknak.:)
"A szorongás jót tesz az idősebb nőknek?
(Kortárs)
A szorongás meghosszabbíthatja az idősebb nők életét, míg a korosodó férfiaknál komoly kockázati tényezőt jelenthet, állítja egy amerikai tanulmány. (Szerintünk a nők minden életkorban jobban szoronganak – ez a szerencséjük.)
A kutatásban 1000, átlagosan 80 éves, otthon élő amerikai vett részt, akiknek szorongás miatti túlélési esélyeit 12 évig követték nyomon. Azoknál a nőknél, akik kevesebbet, illetve kevésbé aggódtak, 9 százalékkal volt magasabb a halálozási arány a kísérlet ideje alatt, ellentétben azokkal, akiknek a kutatás megkezdésétől szorongóbbak voltak.
Jianping Zang, a Clevelandi Egyetem Pszichiátriai Osztályának orvosa szerint az aggodalmaskodás úgy fejti ki pozitív hatását a nőknél, hogy jobban odafigyelnek az egészségükre, gyakrabban keresik fel orvosukat, mint férfitársaik, így hamarabb derül fény betegségeikre, amiket időben kezelnek. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy a kutatás nem vizsgálta, vajon a szorongó nők gyakrabban járnak-e orvoshoz, mint mások, valamint arra sem terjedt ki, hogy volt-e bármiféle egészségügyi rendellenességük. A férfiaknál egészen más eredményeket kaptak. A kutatás megkezdésekor az aggódásaik száma nem volt összefüggésben a halálozási aránnyal. Azonban azoknál a férfiaknál, akik idővel egyre szorongóbbak lettek, magasabb lett az elhalálozások száma, szemben azokkal, akiknél nem változott jelentősen az aggodalmaskodások mértéke. Az idő múltával tehát a szorongás mértékének növekedése a férfiakra nézve egyre veszélyesebb, míg a nőknél nem az időtényező, hanem a szorongás erőssége volt fontos. Természetesen további vizsgálatokra is szükség van (melyek figyelembe veszik a kísérletben résztvevők életmódját, előző betegségit) ahhoz, hogy pontosabb képet kaphassunk a fenti összefüggések helytállóságáról."
(forrás:www.webbeteg.hu)
Magadnak kell felállni ebből a helyzetből, meg kell változtatni a gondolkodásmódodat. Ehhez szakemberre van szükség,aki segít.
Legfőképp az lényeges, h megfelelő önértékelésed legyen.
Az, hogy sajnálnak nem segít.
Az én véleményem az, hogy valóban jó ha inspirációt kap egy depressziós beteg ember.
De ez nem elég. Segíteni is kell őt -sokat kell segíteni-, ha már egyszer valami iránt felizzítottuk az érdeklődését, és esetleg tettekre is sarkalltuk.
Valaki aki nem támogatja az állapotodat azáltal hogy segít a sebeidet nyalogatni.Az igazi segítség az lenne ha erőt adnának beléd,inspirálóan beszélnének hozzád,megértenének téged de kimozdítanának az ördögi körből.
De a lefárasztás és az önmagad lefoglalása tényleg hasznos kiegészítő ez nem vitás.Remélem az itt leírtak segítenek téged egy jobb vágányra váltani. :p)
Szia!
Nem olvastam a kommenteket, semmit Rólad, de kocogni, futni nem próbáltál még? Vigyél magaddal kedvenc zenédet mp3-n, és hajrá! Először csak 1 perc kocogás, 1 perc séta, utána a kocogás időtartamát fokozatosan növelheted. De véleményem szerint bármilyen sport segít. Boldogsághormont szabadít fel, és egy tábla csokitól mindenképp többet ér. Szebben fogod látni a világot, hidd el nekem!
Sőt, én úgy gondolom, pont az ellenkezőjét éred el vele. Ne arra figyelj ami rossz, hanem arra, ami jó. Még a gondolataidat se engedd a daganat, a depresszió, a betegség körül forogni.
Én nem tartom jó ötletnek a hasonló gondokkal küzdő emberek folyamatos "beszéljük meg" köreit sem, csak lehúzzák egymást is, magukat is.
Menj, találkozz azzal a pszichológussal, még az is lehet, hogy tök jó fej és segíteni fog. Ha pedig nem, nem kötelező hozzá járnod.
Szerintem már az is depresszióssá, idegessé, feszültté tesz téged, hogy a volt betegségedet titokként KELL kezelni. Nem azt mondom ezzel, hogy úton-útfélen mindenki orrára kell kötni, de biztos van barátnőd, olyan osztálytárs akivel jobban megérted magad, akinek el lehet mondani. Ezzel egy teher lekerül a válladról.
A pszichológus pedig jó ötlet a szüleid részéről.
Szívesen ;)
Egyébként nagyon sok cikket olvastam arról, hogy a depresszió - ha tényleg az vagy, érdemes egy kicsit elmélyedned benne - milyen összefüggésben van a táplálkozással. Pl. a gluténmentes étkezés sokat javít rajta.
Csak a megoldásra koncentrálj, minden más le van tojva, csoporttársak, pletykafészkek, stb. ;)
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút!
- Homeopátia szorongásra, depresszióra. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
- Terhesség alatti depresszióra, szorongásra szabad szedni a Sedatif PC-t?
- Te együtt tudnál élni egy kevert szorongásos depressziós zavarban szenvedő személlyel?
- Ki, milyen gyógyszert szed szorongásra, depresszióra? S milyen tapasztalatai vannak?