Csatos vagy tépőzáras szandált vegyek itthonra a kisfiamnak? (tudásbázis)
:-))
És milyen cipőt vettél?? :-)
Ez attól is függ, hogy melyiket tudja jól használni. A tépőzárasat már pici kortól jól tudják kezelni, a csatos kicsit bonyolultabb.
Mondjuk én nem is nagyon láttam fiú szandálban csatosat. Valószínűleg nem figyeltem...
Én a két csattos egy tépőzárasra szavazok, nálunk az vált be. Volt 3 csattosunk, azt nem volt türelme kivárni, míg ráadom, egyedül nem tudta felvenni, amitől persze mérges lett. A csupa tépőzárasat pedig végig kinyitotta, majd nem jól zárta vissza, az óvodában nem vették észre, és nem fogta a lábát eléggé. Mondanom sem kell, hogy a bölcsiben még azt sem vették észre, hogy a kis kétéves kacsalábra húzta fel! Rendszeresen úgy adták ki délután, hogy kacsalábon volt rajta a cipő. Egyébként nekünk is javasolta az ortopéd orvos, hogy itthon is hordjuk a supináltat. Mezítláb csak a homokot és a füvet bírja a talpuk, a mi orvosunk szerint a kemény talaj nem tesz jót a deformált lábnak.
És azt is mondta, hogy egészséges lábra mindegy milyen a cipő, csak a sarka elég kemény legyen, ne engedje a sarokcsontot bedőlni.
Nálunk még nem nőtte ki, de már tépőzárat kellett cseréltetni, mert állandóan a tépőzárral játszott. Én legközelebb csak csatosat, vagy fűzöset veszek.
És nekünk is a védőnő ajánlotta a benti cipőt. Szerintem is sokkal jobb, mert zokniban állandóan csusztkált.
Szia Kolibri!
Nekem a gyerekorvos ajánlotta, hogy itthonra jól tartó siesta szandit adjak rá, mert a bal lába picit befelé kacsázik. Ráadtam, és azóta a "szent":) nap óta megy egyedül a kisfiam. Azóta is horja és gyönyörűen megy, szalad, reggel pedig hozza oda nekem, hogy adjam fel a lábára, mert úgy sokkal stabilabban, biztosabban jár. De mindenki egyénileg eldüntheti, nekünk minden ismerős gyereke hordja otthonra.
inden jót kívánok nektek: Eszzter
Otthon is jo, ha cipot hord a gyerek?
Lehet, hogy nagyon amator kerdes, de eddig eszembe sem jutott! :) Valaki surgosen vilagositson fel ezugyben!!!
Tépőzárast szerettem, könnyebb feladni, levenni.
Persze, neki is.:)
Szerintem csatosat. Azért mert ő is próbálgatni fogja ki-be csatolgatni és ezzel a kezének a finommozgása akaratlanul is fejlődni fog. Míg tépőzárasnál elég letépni vagy odanyomni. Hasonló okokból cipőből is csak fűzőset vennék, és lehető leghamarabb elkezdeném tanítgatni a cipőkötésre.
Amúgy a jól elkészített szandin a csatt nem bánthatja a bőrét.
Ha mégis a tépőzáras mellett döntesz, amikorra a tépőzár tönkremenne a pici már rég kinőtte.
Siesta szandálja van most is, de néha türelmetlen amikor a csatot kapcsolom, de más baj nincsen. Most szeretnék újat venni neki, szintén siestát, csak nem tudom jobb-e a tépőzáras vagy azt még nehezebb beállítani vagy van-e valami tapasztalatotok e téren.
Köszi előre is: Eszter
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Hová tudok fordulni, hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Segítsetek! Hogyan segíthetnék a kisfiamnak megszokni az ovit?!
- 5 éves kisfiamnak ki akarják venni az orrmanduláját.Ha van tapasztalatotok kérlek segítsetek.Picit izgulok, hogy jól döntünk e, ha engedjük!
- Nyíregyházán hol kapok hagyományos (zárt sarkú, csatos vagy tépőzáras) gyerekszandált max: 5000 Ft-ig?