Cég megszűnésekor hivatalos vezetői elköszönés nem alap dolog lenne? (beszélgetés)
Nem tudom, mi illik, mi nem ilyenkor, de a mi cégünk felszámolásakor a felszámolóbiztos vette át az irányítást.
A cégvezető még gyorsan kivásárolta magának a jobban működő részeket, és magasról tett ránk.
Eladni nem tudták, nem volt rá vevő, az indiai cég visszalépett, így megpecsételődött a sorsa.
A dolgozók mentek a szélrózsa minden irányába munkát keresni, vagy nyugdíjba, akinek szerencséje volt.
Nekem is szerencsém volt, fütyültem az agonizáló cégre, előttem a nagy szabadság.
Senkitől nem vettünk könnyes búcsút, mintha csak hazamennénk.
Leadtam a belépőkártyámat... aztán csók a család!🤣
Jelzem, nem így gondolom, ez nem áldozatvállalás, hanem fa.ság...
Amúgy árjuld már el, ha a fele is igaz ennek, akkor ha megköszöni, attól neked több pénzed lenne, és nem lettél volna eddig birka? Vagy tanultál volna belőle? NEM...
Ne pazarold felesleges tanácsokra az idődet!:)
Legalább a hosszú hétvégén hagyná nyugodtan a modikat...meg minket:DD
Azért FI is elég nagy vesztes, ne becsüld alá 😂
Amúgy most hogy belevondolok, korabban is voltak ilyen pereskedős meg NAVnál felnyomós sztorijai, vajon ez még ugyanaz a fantáziavilág, vagy másik....?
"a cég milyen módon köszöni meg nekem, nekünk az áldozatvállalásunkat? hogy fele bérért ugyanúgy toltuk a szekerét?"
Mivel nem mondta senki neki, Főni felejtsük el a tartozást, nem megyünk a bíróságra, így mit kellene megköszönnie?
Az ősszel kezdődő pereskedést?
Nem milliárdokkal, milliókkal lépett meg, s most valahol sütteti a hasát, hanem valamiért csődbe ment, neki az egész élete omlott össze talán, neked a 250 ezer Ft-od veszett oda.
Persze, hogy hiányzik az az összeg is, de kettőtök közül ő a nagyobb vesztes.
Na, most akkor lehet örvendened, egy 2 szobás belvárosi lakás árával tartozik az államnak.
Ha ilyen penge vagy, ugye tudod, mire neked, a kollégáidnak kifizeti a béreket, az állam felé a kötelezettségeit, ha nincs hátszele, lófax nyeresége nem marad.
Lehet túl tisztességes volt, ezért csömörlött már meg mindenből és mindenkiből.
Mi változott volna, ha megköszöni? És igen szép gesztus lett volna, de akkor is, ha nekem nem fizetik ki a bérem, térden állva is mondhat köszönetet, nem arra van szükségem, hanem a megdolgozott pénzemért.
Mondhatja nekem, hogy köszönöm, ha közben meg pont lecarja, röhög magában.
Szép lett volna, de lehet annyi gondja, baja van, hogy ez a formalitáskodó zárás nem fért neki bele most, hogy el ne bőgje magát netán.
Kisebb gondja is nagyobb lehet, mint köszöngetni.
Gondolom fegyvert nem tartott a fejetekhez, hogy muszáj nála dolgoznotok.
Valamiért csak ott maradtatok, megérte így is itt dolgozni.
Nem tiltottak/töröltek ahpgy megnyitottad a fórumot? Nahát 😅
Egyébként amennyit szopsz ezen a munkahelyen (vagy több munkahelyen) én kezdem azt hinni, hogy ezt szereted, és direkt keresed ezeket a helyzeteket...
Elvárható? Nem tudom. Úgy gondolom, illő lenne mindenkinek a szemébe nézni és köszönetet mondani/minden jót kívánni - még úgy is, ha végig a teljes bért megkapnák a dolgozók.
Úgy lehetne emelt fővel befejezni. De ez csak az én véleményem.
Az attól is függ, hogy milyen szájízzel távozik.
Persze, azért ha valaki éveken át dolgozott a főnök irányitása alatt,ha máshogy nem, négyszemközt begy kézfogás és egy köszönöm belefér.
Nem tudom. Lehet még életében nem is volt munkahelye és ezekkel a kitalált munkahelyes fórumokkal éli bele magát a munka világába.
De az is lehet, hogy egyszer nagy sérelem érte egy munkahelyen és ebbe belecsavarodott az elméje, mert a központi téma ugye a cég/főnök gyűlölet.
Jézusom! Már megint te?
Ehhez pofa kell vagy betegség vagy nem is tudom mi...
Gazdagabb lettél egy tapasztalattal. Köszönd meg nekik, és tanulj belőle.
Szívesen.
na akkor most térjünk vissza a kérdésemhez.
a cég milyen módon köszöni meg nekem, nekünk az áldozatvállalásunkat? hogy fele bérért ugyanúgy toltuk a szekerét?
erre kérek választ.
mert ezért kiöszönet JÁR.
A munkáért nem jár köszönet, ha megkapom a kialkudott bért. akkor egyik fél se tartozik semmivel.
de ha én fele bérért végzem el ugyanazt , akkor azért köszönet JÁR, mert a cég nem tartotta be amit vállalt míg én igen.
ezért köszönet JÁR.
jelezze aki nem így gondolja.
Csakhogy ehhez neked rohadtul semmi közöd!
Röhögsz a markodba kárörvendve ès csodálkozol,hogy szarba se vett a vezetősèg?
"Ilyenkor általában az alkalmazottak úgy vélik, csak ők a vesztesek, de nagyon nem."
óóóóóóó hát ez tévedés ám!!! nekem csak 250nel tartozik, de az állam és egyebek felé összesen 147 MILLIÓVAL.... nekem itt véget ért a történet (elküldtek, már van másik munkahelyem) de neki CSAK most kedződik a tánc.
NAV ÁSZ bankok közművek beszállítók követeléskezelők faktoringcégek mind a nyakán vannak!!
és ugye az új perrendtartás okén a dicső főnök saját személyes vagyona háza stb is rámehet ám a céges tartozásra.
Igen, magánál van, senki nem kötelezett, hogy 60 %-os bérért ott maradj, a te döntésed volt, gondolom a remény ott tartott még, de ez a te kényelmi faktorod volt...
Amúgy meg semmi értelme a kérdésnek, hogy elvárható-e vagy sem, lehet ez volt a legkisebb gondja az adott helyzetben.
Ilyenkor általában az alkalmazottak úgy vélik, csak ők a vesztesek, de nagyon nem.
Ettől még pl. ha a férjemből indulok ki, aki cégtulajdonos, akkor biztos megköszönte volna mindenkinek, de ő meg a másik véglet, képes lett volna a magánvagyonából pótolni a fizetéseket, akkor meg én, mint feleség kérdezhetném, hogy elvárható lenne, hogy fontosabb legyen a családja, mint a cége????
További ajánlott fórumok:
- Apám hivatalosan élettársi kapcsolatban él, ha meghal kinek kell eltemettetni?
- A Dukan diéta alapjai (a hivatalos)
- Székrekedés megszűnéséért mit kell tenni? Nem akarok életem végéig teákat és mindenféle más kütyüt enni/inni! Már nem bírom!
- Hogyan lehet hivatalos úton eltávolíttatni az együttélésre képtelen szomszéd albérlőket?
- Van arra bármi jogszabály, ha valaki a saját halálhírét terjeszti, akkor annak mi a hivatalos büntetése?
- Munkaviszony megszűnése határozott munkaszerződésnél