Bölcsis betegség lenne? (beszélgetés)
Nincs olyan, hogy bölcsis betegség.
Akár bölcsőde, akár óvoda, a gyerkőc immunrendszere még erősödik a közösségben az elején (változó időtartam).
Ha csak baj van vele,ki kell vetetni,nincs más megoldás.
Viszont a közösségben tényleg így megy: 1 hét bölcsi/ovi,1 hét otthon.
Nekem egyik fiam sem volt bölcsis,mi az ovit kezdtük így. Azt hittem,a kicsivel jobb lesz,hiszen mindent elkapott a nagytól az első időkben,de nem lett jobb (pedig már neki sincs mandulája). Most kiscsoportos,és rendszeresen itthon van (oké,most szünet volt :)). Persze,erről a többi szülő is tehet,mert akár lázasan is behordják a kicsiket,de sajnos ezt nem tudom kivédeni!
1-2 év,és jobb lesz! A nagyomon már látom a javulást,a legtöbb cart el sem kapta a kicsitől eddig.
Nyugodtan hagyd ki a háziorvost,vidd a körzetes fül-orr-gégészetre! Ott általában olyan doki rendel,aki valamelyik kórházban is "otthon" van,szóval,egyből le is beszélhetitek a műtét időpontját,ha szükségesnek találja.
Amúgy a legnagyobb jó szándékkal is várnak néhány hónapot a kicsiknél,nem szívesen kapkodják "csak úgy" ki a mandulájukat. A nagyomnak 6 hónapig a füle sem működött a sok váladéktól,mire kiszedték a manduláját.
De ezután sem lett jobb egyik napról a másikra,hiszen az oviból hozza haza állandóan (most már a kicsi is) a bacikat!
A sószoba jó ötlet,a homokozót kifejezetten élvezik a kicsik,és játék közben gyógyulnak,és erősödik az immunrendszerük is!
A mandulának az a feladata, hogy védekezzen; az oda jutott baktériumokkal felvegye a "harcot."
Amikor folyamatosa gond van vele évekig akkor távolítható el. Ez bölcsôde(óvoda)i közösség nélkül is begyulladhat.
Minket sem küldtek.
A dokink egy nyugdíj előtt álló nő volt. Semmihez nem értett, de tuti szadista volt. 1 évig kínozta a gyerekemet. Borsónyi gennycsomók voltak a manduláján, ő ezt lekaparta, és beecsetelte a gyerek torkát, persze 2 nap múlva újra ott volt. Voltam a Heim Pál kórházba, ahol simán kivették volna a manduláját, ha a doki ír egy papírt, hogy a gyerek műthető, de ő nem írt. Abban az időben még nem volt ekkora doki szabadság, magán sem volt. Aztán végre nyugdíjba ment és kaptunk egy tündéri fiatal doktornénit, aki ráadásul gégész is volt:D
Rögtön megírta a papírt, hogy a gyerek műthető, (az előzőnek az volt a heppje, hogy betegen nem műthető), hiszen a véleménye szerint addig nem fog meggyógyulni, amíg van mandulája. Doktornéni azt mondta, hogy ha kedden nem veszik ki a Heim Pálba a gyerekem manduláját, akkor szombaton kiveszi ő.
Végül is kivették és onnantól minden rendben van:D
Nalunk 2ful orr gegesz allitja jo a mandulaja holott en nem vagyok kepes elhinni h az a gyerek aki ahogy megfazik orrabol semmi nem jon es maris kohog annak jo a mandulaja..
Egyszeruen erthetetlen..
Szerintem nem folyamatosan beteg. Egy hétig megy bölcsibe, utána visszakapja a többiektől.
Ez szerintem minden bölcsiben így megy.
Ez a bolcsi sajnos ő is hajlamos a kohogesre lehet a valadek visszafolyik neki mint a kisfiamnal..
Immunrendszererősitot adj neki.
Nekunk az immonotrofina nagyon bevallt.
Ja meg stodal nekunk meg az ami jo..
Bar nalunk komolyabb a gond bronhitises es astmas is de miota immonerositot adom hamarabb gyogyul
Felesleges máshová menned! Idővel kinövi a gyerek! Egymástól elkapják a bölcsiben. Amelyik gyerek bölcsis, az bölcsiben túlesik rajta, amelyik csak oviba megy, az ott kezdi az egész tortúrát!
Nyugi!!!
Az én fiam is ilyen volt, amíg ki nem vették a manduláját.
A mandula kivétel óta évente 1x volt beteg.
További ajánlott fórumok:
- Crohn betegség
- Szenvedély betegségek felsorolása
- Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát?
- Hova fordulnátok ha állandóan fájdalmaitok lennének de az orvosok nem tudnák mi a betegségetek?
- Szedett valaki B-17 vitamint?Fontos lenne tudnom mennyre hatásos a daganatos betegségek kezekésében
- Hivatalosan rosszul kellene lennem a melegtől a betegségem...