Biztosan tilos a boxer fegyver használata, ha megtámadnak? (beszélgetés)
Vegyél egyet - ha lecsapsz valami kóbor huligánt, aki neked esik akkor ahogyan leírtam...
Védd magad, mert más úgysem fog megvédeni!
Na,tessék.Tegnap láttam egy filmet és a srácnál volt egy boxer.Bevillant az isteni szikra,hogy én is szeretnék egy ilyet,mert nagyobb biztonság érzetet adna nekem esténként.(Bár,azt sem tudom mekkorát bírnék vele ütni)Erre azt mondjátok nem is legális?? :(
Akkor milyen mód van hogy mégis szerezzek egyet?
Alapsztori: Ott találtam..
Bizonytsa bárki, hogy nem így történt!
Második verzió: Bevállalod, hogy közbiztonságra veszélyes eszközt tartasz magadnál, mert f@sol attól, hogy megtámadnak. Ez ugye szabsértés, de a támadóknak egy rabikísérlet bűntette(egyezik a befejezettel) és jó pár év hüsi.
Magyarul, ha kb.kül.vesz.eszközt tartasz a szabsértés, de ha megvéded vele magad akkor ugrik is a büntetés valójában.
Nincs az az ügyész aki megkínálna egy ilyen esetben, egy ilyen piti ügyben.
Az eszközt legfeljeb lefoglalják, majd elkobzáát rendelik el de ennyi.
Itt jegyzem meg, hogy az 1978.évi.IV.törvény(Btk)22. § f.)bek. szerint a büntethetőséget kizárja a jogos védelem.
Bekopizom, de szakterületem ez is...részben...
29. § (1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
(2)Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.
(3)A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.
Nem kell nekem nagyot ütnöm boxerrel, hogy eltörjem az álkapcsát... Ha ezek után a banda többi tagja nem vonja le a tanulságot, akkor sajnálom, Ők is lehet, hogy ott maradnak a földön. Lehet próbálkozni...
Kulcscsont, vagy álkapocs, vagy jól irányzott nyomros és belső vérzés... Lehet válogatni. Nem hiszem, hogy boxerrel a tulajdononban, nekem kéne csicska, semmitérő bandától félnem...
"megelőző jogos védelem "
szerintem ez nem erre vonatkozik, hanem pl gyenge áram vezetése a kerítésbe, amelyre ha felhívod a figyelmet -pl táblával-, csak a jogtalanul cselekvőre hat és nem alkalmas az élet kioltására, akkor nem bűn áramot vezetni a kerítésbe
Hihetetlen...De sajnos tudom,hogy igaz. Mivel futni nem tudok,meghalni nem szeretnék,ilyen esetben mi akkor a megengedett,ameddig elmehetek?Ha tökön rúgom az még belefér??
Hát nem tudom.. Persze ne kerüljek ilyen helyzetbe,mert megszólalni nem bírnék,de ha mégis vhogy ellököm,elesik és a feje toccsan...Még ülhetek is??? :S
A törvénytervezet várhatóan március végén kerül a kormány elé, majd a kormánydöntést követően áprilisban az Országgyűlés elé. Az új Btk. 2013. július 1-jén lépne hatályba.
Már nagyon időszerű hogy a betörő is féljen!!!
Tiszta röhej... nekem kell bizonygatnom, hogy miért védtem meg magam? Ez hihetetlen és felháborító. Miért van az, hogy 30-40 évvel ezelőtt nem kellett rettegve kimenni az utcára és éjjel is közlekedhettél? :(
Engem nem érdekelne, hogy xy törvény hogyan szól, amit a tudatlan nyakkendős aktakukac emberek hoznak meg úgy, hogy fingjuk sincs semmiről! Az életéhez mindenki ragaszkodik, de ha már volt olyan bátor megtámadni, akkor legyen tisztába a következményekkel is, hogy nem is biztos hogy Ő (azaz a támadó) marad talpon!
További ajánlott fórumok:
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Kinél milyen mellékhatások jelentkeztek asztma elleni (szteroidtartalmú) spray használata miatt?
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- Fogyás elliptikus tréner használatával is
- Helyesírás használata internetezés közben
- Egészségtelen a tampon használata?