Biciklizés gyerekekkel Budapesten (beszélgetős fórum)
Dózsa Gy ut-Vágány u-Dévényi-Szegedi-Gömb-Lomb-Váci-
Róbert Károly-Árpád híd-Margitsziget
Végig bringaúton!! (kb 6 km oda)
Lehet, hogy nem szabad, sőt elvileg nem, de gyakorlatban a járdán ezerrel söpörnek el mellettem, meg idős, kisgyerek mellett, holott a járda mellett mindkét oldalon kerékpárút van.
Ott állnak a rendőrök, vagy mennek el kocsival és le sem carják.
Tehát, én úgy értelmezem, hogy pl. a Dózsa György úton lehet bringázni, mert ott az úttest alkalmatlan és nincs kerékpár út.
Járdán tilos kerékpározni! Két kivétel van:
Az első: Mivel a 12. évnél fiatalabb gyerekek főútvonalon még nem kerékpározhatnak, ezért ők haladhatnak a párhuzamos járdán, legfeljebb 10 km/h sebességgel.
A másik kivétel: lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan, közlekedhetsz a járdán. De csak a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel.
Én egyébként szinte mindig járdán bicajozok, ha nincs kerékpárút. Nem vagyok hajlandó elüttetni magam azért, mert a nagyokosok szerint nem lehet.
Ahogy az unokatesómék csinálják 4 gyerekkel:
Elől megy anya, középen 3 gyerek, majd hátul apa, aki húzza a 4. gyereket pótkocsiba. Ők az úttesten szoktak menni.
Nem igaz. Járdán kizárólag 12 évnél fiatalabb gyerekek biciklizhetnek, így az anya semmiképpen.
Ugyanis 12 év alatti személy nem vehet részt a forgalomban.
Mindenképpen a járdán menjetek.
Ügyeljetek a gyalogosokra, mert bizony idegesítő, ha hátulról belemennek az emberbe.
Nem tudom van-e kocsitok, én inkább azt javasolnám, hogy tegyétek kocsiba a bicikliket és a célállomásnál kerékpározzanak, kerékpározzatok.
További ajánlott fórumok:
- Barátnőket keresek Budapesten
- Kézilabdázni hobbi szinten, erre keresek Lányokat Budapesten!
- Hasi ultrahangos orvost tud valaki Budapesten, aki gyerekekkel foglalkozik?
- Március 15. Budapesten gyerekekkel? Vannak olyan programok, amikre érdemes elmenni?
- Tudnátok ajánlani Budapesten olyan helyeket, ahova sérült gyerekekkel is mehetnénk és élmény lenne nekik?
- Alapos bőrgyógyászt ajánlanál Budapesten, aki lehetőség szerint gyerekekkel is foglalkozik?