Betegség megelőzése hogyan, érdemes egyáltalán? (beszélgetés)
Jó, nem vitázni akartam, nem is fogok, nem én találtam ki. Orvosok ajánlják a nagy dózisú lökésszerű C vitamin adagolását megbetegedés idejére. Nekem még nem volt rá szükségem, én a megelőzés híve vagyok ami úgy tűnik sikeres sok éve már. Tőlem aztán mindenki úgy csinálja a hogy akarja. Még én is.😀
Nekem a lényeg, az idő előrehaladtával én nem rosszabbúl vagyok mint sok idős, hanem egyre jobban.😉🙂
Akkor csak echinaceát szedjél. Reggel és este egy szemet.
Esetleg igyál egy kis gyömbér teát mézzel citrommal.
Természetes módon a kiviben van sok C vitamin.
Szentgyörgyi Albertét miért nem tette tönkre napi 8.000 mg?
Már a háziorvosom is azt mondja, hogy napi 5.000 kell télen, nyáron a 3 is elég.
Igen. Kell hagyni, hogy a szervezet magától is dolgozzon.
Hiszen igy vagyunk beállítva. A szervezet mindig az egyensúlyra, harmóniára törekszik.
Harmónia= test - lélek- szellem. Tehát a gondolatainkra is vigyázni, nem attól rettegni, mikor leszek beteg,
Szabadban sétálni, figyelni a környezetet, elmerülni benne, kicsit lelassulni,
A stressz gyengíti az immunrendszert.
Immunerősítő hatóanyagokat tartalmaz még a cickafark, körömvirág, zsurló,orbáncfű, kamilla, diólevél. Ezeket tea formájában érdemes inni.
Az echinaceat akár tea akár készítmény formájában.
A "retard"-nak pont az a lényege, hogy lassú a felszívódása, hosszan tartó a hatása.
Teljesen felesleges az 1000 mg-ból napi hármat szedni.
A pénztárcádat és a vesédet teszi tönkre.
Igen, érdemes. Az echinaceat ( bíbor kasvirág) lehet szedni megelőzésre. 3-4 hétig érdemes szedni, tovább nem, mert az immunrendszer ismét gyengülni kezd. A fokozott készenléti állapot nem tartható fent a végtelenségig.
Védekező képesség fenntartására, C vitamin. Ennek bevitele sem növelhető végtelenségig, mert az adag csökkentése után épp ellenkező hatást vált ki.
Épp most tanulom ezeket. Hétvégén vizsgázom.
A C+D3-at szedem, amikor elkezdett kaparni a torkom, mézet ettem naponta kanálszámra = 3.-ik nap már nem is kapart. De ezek szerint megelőzésként is eheted, ehetitek! Igaz, hogy nem olcsó. A termelőtől vásárolt akácméz a leghatásosabb. A bolti, kínai eredetűben én nem igazán bíznék.
Évek óta iszok naponta 1 csésze "Csipkebogyó tea hibiszkusszal" = tele van C-vitaminnal.
Az immunrendszer védelme sosem felesleges, de pánikszerűen egyik napról a másikra egy legyengült immunrendszert normál működésűvé tenni lehetetlen. Ez annyira sok rétű feladat, hogy én ebbe most nem is mennék bele. Ami a legrövidebb időn belül hat, az a C vitamin. Ha napi 1.000mg-os retard C vitamint szedsz 3x1-et így közvetlen veszély esetén vagy benne a betegségben, ez sokat segíthet. A D3 vitamin is hatásos nagyon is, de a hatása nem lórúgás szerű. Nem mindegy mennyit szedsz, az adott mennyiség hatása pedig 3 hét alatt éri el az adott adag maximum értékét a vérben. Szándékosan nem hasznosulást írtam, mert ahhoz más is kell. Nem elég hogy a vérben megemelkedik a D vitamin szint. Annak a megfelelő helyen hasznosulni is kell. Olvasni-ovasni-olvasni!
Tehát most a pánikban szedjék C vitamint és más is szedje!
További ajánlott fórumok:
- Mi a legjobb módszer a herpesz megelőzésére, kezelésére?
- 30 éves kor felett, ha nincs az arcon ránc, attól még érdemes megelőzésképp ránctalanító krémet használni?
- Megfázás, influenza megelőzése
- Ki mit használ vagy használt a terhességi csikok megelözésére?
- Szeretnék úszni járni, de sajnos hajlamos vagyok a betegségekre (leginkább gombára). Tudtok jó, kipróbált praktikákat megelőzésre?
- Jóga, mint a lelki betegségek megelőzési és kezelési eszköze