Beteg baba. Azt hiszem, nem vállaljuk. (beszélgetés)
Én meg a te helyedben nem osztogatnék tanácsokat! Mivel nem vagy orvos sem virológus!
Amúgy a covidnak tudod a hosszú távú mellékhatásait?
Csak megnyugtatásként, a Pfizer már nem kísérleti vakcina!
Én magamból indulok ki. Nem tartanám meg. Te se tedd tönkre az életedet egy előre bevállalt beteg gyerek gondozásával. Ilyen feladat nélkül is ér bennünket az életben pont elég megpróbáltatás.
Ha beteg lennél, vagy megöregszel, ki fogja tutujgatni a gyereket. Vagy az önállótlan felnőttet? Hirtelen bekerülhet egy idegen közegbe, ahol nem kapja meg azt a szeretetet, törődést, napi puszikat, amit otthon megkapott. Nem biztos hogy érteni fogja miért a változás. Hva lett anyu! Ez egy újabb megrázkódtatás lenne nektek, és neki is. Nem kell előre látható szenvedést hozni a világra, a családba.
Egyetértek veled, én se tudnám vállalni.
Fiatal koromban dolgoztam egészségügyi gyermekotthonban, ahol több Down szindrómás gyerek és felnőtt volt. A balatonvilágosi Down alapítvány üdülője pedig csak pár házra van tőlem. Nem bírnám se idegileg amit művelnek, se lelkileg. Nem csak a nagy szeret van bennük, némelyik dühöng is, vagy csak naphosszat ordibál. Kevés embernek vállható ez. Minden tiszteletem az övék, de mindenkinek jobb ha nem születik ilyen gyermek.
Szia!
Teljesen megértelek. Voltunk hasonló helyzetben. Azonnal mentünk mi is biopsziára. Egészséges gyerek született. Hála Istennek!!
Ne add fel a reményt. Remélem csak tényleg megviccel benneteket a kis lurkó, kivánom, hogy igy legyen.
Sziasztok!
12 hetes terhes vagyok, vagyis uh szerint 13 hét 6 napos, 2 napja voltam genetikai uhn egy nagyon jó genetikus nőgyógyásznal. Először a szonografus hölgy nézett meg, aki elmondtam h mindene megvan a babának, egyértelműen látszik h fiú. Majd mondta, higy a szívében van egy világító folt és ha három ilyen van az probléma. Nagyon mozgott a baba sehogy sem akarta az arcát mutatni illetve mondtaa hölgy hogy nagyon húzódik a méhem, adták 4 magnerotot és elkuldtek sétálni. Mikor visszamentel már a doki is bent volt és ketten néztem az iht. A doki kB 1 perc után mondta, hogy probléma van a szívvel. 2 órán keresztül ujztak, nagyon alaposan voltak, hüvelyi uh is volt. Két géppel is megneztek. Majd mérték tarkóredő vastagság öt is ami 3,12 mm lett. A doki azt mindta hogy felejtem el a nifty nincs rá idő, meg kell szúrni a hasam, méhlepény biopsziat kell csinálni rögtön foglalt időpontot holnapra pestre.egy kardiológus prof. asszonyt is felhivott, megbeszélt vele h ha negatív a biopszia nézzen már meg minél hamarabb. Úgy látja bal oldala nagyobb a szívnek, nem lát sövényt illetve olyan mintha a billentyűk is meszesek lennének. Ezen kívül a belek el is lát valami gondot plusz vesemedenve tagulat is van. A papírra végül csak a szív problémát írta rá de nem olyan részletesen mint ahjogy nekem elmondtam, gondolom azért fogalmaz óvatosan mert mondta hogy annyi szivbetegseg lehet és ő nem kardiológus viszont rengeteg babát látott és ez így nem jó. Azt mondta nem akar hiú reményeket ébreszteni, reméli hogycaka megbiccel minket. A Aba de biztos benne hogy baj van. Kérdezte voltam e covidos a terhesség elején, mondtam hogy 8 hónappal korábban estem át rajta. Azt mondta amit abejott a covid másfél hét alatt 5 ilyet lát, eddig 5 év alatt volt 3. Ez engem sajnos nem vigasztal és óriási dilemma. 38 éves vagyok van egy egészséges lányom, nem szeretném megnyonorutani egy életre sem őt sem magunkat. Ha nem jól működik a szilva mi úgy az ágyat is ellatja oxigénnel az is lehet, hogy értelmi fogyatékos is lenne, és az Isten bocsássa meg de én azt nem tudnám végig csinálni. Illetve ha megszületne egy szivbeteg baba és 4,5 v akárhány évesen meghal a szintén nem bírnám ki. Mert hogy azt is mondta a doki h akiket tovább küldött hasonló esettel kismamákat több kardiológus al jártak és senki sem tudta kimondani mi a baj konkrétan. Most az a lehetőségem hogy ha még jön a biopszia eredménye és pozitív mondhatom hogy nem szeretném megtarrani. De ha negatív akkor nem mondhatom, akkor tovább viszgalgatjak és ha valami olyat találnak majd 18, 20 hetesen meg kell szülni. Vagy ha nem tudják kimondani, hogy az élettel összeegyeztethetetlen probléma van mert nem ismerik mi ez, akkor ki kell hordani. Ezt az utolsó lehetőséget nem szeretném. Én legjobban persze azt szeretném ha egeszseges lenne vagy csoda történne és mire megyünk hétfőn ahol még egyszer megnezik uhval minden rendben lenne. Mit gondoltok van rá eselyhogy ha ennyi gond van már most a szívével akkor ez rendbe jön? Annyira rossz mintha egy rossz álomban lennék 2 napja, tehetetlen vagyok, iszonyú érzés, hogy arra készülök hogy lehet h el kell vegyek egy életet, azt amire annyira vágytam. De nem szeretnék egy beteg babát megtartnai a lányomat is néznem kell. Hibásnak érzem magam, nem tudom mit csináltam rosszul, pedig a 12 hét alatt. Ahanyingeren kívül semmi panaszom nem holt, szedtem a vitamint, vérvétel, EKG minden tökéletes volt.
További ajánlott fórumok:
- Elvetetnéd, ha még időben kiderülne hogy súlyosan beteg a babád?
- Kisbaba mellett ápolnátok a beteg szüleiteket?
- Szerinted jelenteni kell azt a Facebook adatlapot, ahol a nővér a kórházban a beteg babákat töltögeti fel az üzenőfalára, hogy de cukik?
- 27 hetesen mekkora volt a babátok? Azt hiszem a babám nagyon pici.
- 16 hetesen 3. gyerekkel ha nem erzem hogy mozog a baba az baj lehet?Mert mar ereztem azt hiszem, es most meg nem.
- Hogy hívják azt a külföldi /azt hiszem ukrán/ lábmasszört, aki a láb masszírozásából állapítja meg a betegségeket?