Beszürkűlt kabátot hogyan lehet ismét fehérré tenni? (tudásbázis kérdés)
sziasztok.
Kimostam a kabátot fél csomag szódabikarbóna volt itthon annyit tettem a mosópor mellé..
Hát őszintén szólva talán egy nagyon nagyon picikét javított a helyzeten de nagyon szembetűnő változást nem tapasztaltam.
Viszont lehet kicsit el is túloztam a helyzetet mérgemben.
Az tény hogy a kapucnija láthatóan fehérebb de ha azt nem teszem rá vagy nem fogom oda a kabáthoz akkor nem olyan feltűnően szürke a kabát..Nyilván nem is vakító fehér de hordatónak ítéltem meg:DDD
szia.
majd beszámolok holnap az eredményről;)
okés:)
én is remélem...:)
nekifutok:DD
köszi a segítséget
Azthittem a ruhára kell önteni.. 1negyed és 1 fél csomaggal van itthon:Daz összesen háromnegyed:DDD de mondjuk gondolom 1 darab ruhához nem is kell olyan sok:)
és ha a ruha mellé is és a mosópor mellé is tennék az sem árthat ugye?
Szerintem nyugodtan emelhetsz a hőfokon.
Egy csomaggal szoktam a mosópor mellé önteni.
és mennyit?
A ruhához tegyem vagy a mosóporhoz?
40fok elég?
igen az a lényeg hogy a kabát fehér:)
az én beszürkült kabátom azthiszem nem lesz már fehér:(
nem hallottam még róla:)
hol vettél olyat?
szódabikarbóna? mennyi kell belőle?
egyébként hála az égnek nem feltűnően szürke de mivel a kapucniát nem mostam ki vele együtt így ha összehasonlítom az sokkal fehérebb:( árnyalatokkal fehérebb!
ha gépben mosom akkor tegyem a mosószerhez a szódabikarbónát vagy hogy?
Igazából nem tudom, de esetleg érdemes lehet kipróbálni az OXI porokat is (100 ft-os boltokban kapható) nem drágák.
Ami egyébként nekem úgy fehérített, hogy csak pislogtam, az (most már elhiszem, hogy:) eredeti osztrák Ari.. mosógél, merthogy azt hittem, eddig is azzal mostam, de nem, mert a mostani, amit máshonnan vettem, és ami a régi volt, szóval ég és föld, pedig azt is eredeti osztrák mosógélként vettem.
életemben nem volt még fehér kabátom.. ezt is ajándékba kaptam..:(
én tudtam hogy nem szabad klórozni:(
Az is jó:(((
Megfogadtam hogy soha többet nem hallgatok rá!
Olyan mérges vagyok:(
Nekem anyám egy krémszínű kabátomat mosott ki, rá volt írva hogy 40 fokon mosható, erre betette valami programra, ami kimosta a színt a bélésből, a kabát meg olyan lett :SSS
És mikor mutattam neki, azt mondta, ez tökéletesen hordható.. Akkor hordja..
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet azt megcsinálni, hogy egy színes képet teljesen fekete-fehérré tenni, és csak egy részt színesre hagyni?
- Hideg van...de mennyire? Ma évnyitója lesz a fiamnak, lehet hosszú szövetkabátot és szoknya mellé lakkcsizmát felvennem, vagy túlöltözöm?
- Honnan tudom, hogy egy kabátot csak tisztíttatni lehet-e, ha nincs a címkére írva?
- Egy piros-fehér kabátot kimostam, és a piros megfogta a fehéret. Hogyan varázsolhatnám újra fehérré?
- Hogyan lehet a beszürkült pólóból leggyorsabban fehéret csinálni?
- Fehér bőrkabátot hogyan lehet házilag kitisztítani ha csúnyán beszürkült/piszkos?