Angliában élők (beszélgetés)
Sziasztok lenne egy kerdesem.
Pont 3 hete volt itt egy laporoszkopos mutetem egy mehenkivuli miatt. Azt szeretnem tudni hogy mennyi ido mulva kuldi ki a korhaz a zarojelentest?Aki volt itt mar korhazban segitene?
Szia! Mi a parommal 2006 marciusaban jottunk ki Angliaba 2 hatizsakkal lenyegeben. Igaz, melora jottunk, meg anno otthonrol jelentkeztunk es felvettek kettonket egy idosek otthonaba. Minimalberrel kezdtunk. Kis lakast kaptunk (1 szoba konyhaval es furdo), ami kozvetleg az otthon mellett volt, igy nem kellett utazasra kolteni. Ez havonta 210 font volt fejenkent minden rezsit beleszamitva. Havonta kaptunk fizetest, a kezdetektol jol ereztuk magunkat. Segitokesz emberek vettek minket korul, amiert halas vagyok. 1 ev utan mar eleg jol ment a nyelv, de a munkanak is volt koszonheto, hiszem munkeszkozunk volt a nyelv. Igen, 1 ev kell legalabb, hogy igazan konfortos legyen a nyelv (nekem kozepfokum volt, paromnak semmi nyelvtudasa egyebkent, de O is epp olyan hamar belejott mindenbe).
2 ev utan dontottunk ugy, hogy mar ideje a valtasnak es parom is a szakmajaban akart elhelyezkedni. Engem felvettek 1 jo ceghez, irodaba, parom pedig vegre asztalos lett. Igy elkozltoztunk masik alberletbe. Kovetkezo evben belefogtunk sajat lakas vasarlasaba, kaptunk is hitelt egybol, persze ez meg a valsag elott volt, de jol jartunk, nem bantuk meg. Raadasul nem szamndekozunk hazamenni a kozeljovoben, igy az a penz amit hitelre kifizetunk legalabb a sajat zsebunkben marad es nem is fizetunk sokkal tobbet mintha alberletben lennenk.
Igy lassan 5 ev tavlatabol nagyon jo erzessel nezek vissza arra a napra amikor ugy dontottunk, hogy belevagunk az itteni eletbe. Kialakult az egzisztenciank, lettek barataink. 1 evben legalabb 1x azert hazamegyunk, de volt hogy 2x is voltunk otthon, vagy a csalad jott ki latogatoba.
Nekunk nincs honvagyunk, igaz a Balaton mindig is hianyozni fog hiszen ott nottem fel, az a hazam, de soha nem zarkoztam el a kulfoldon eles lehetosegetol.
Ami nagyon fontos, ha valaki itt akar ervenyesulni, de akarmelyik orszagrol beszelhetek, annak valtoznia kell, mert mashogy nem megy!
Remelem segithettem, de ha van meg kerdesed, szivesen segitek!
Szep napot! :)
Sziasztok!
Egyenlőre MO-n lakunk, szeretnénk kiköltözni Anglia bármely területére idén.
Hárman vagyunk, egy 2 és fél éves kisfiú, a férjem és én, szívesen összeállnánk valakivel egy albérletbe.
Én egy darabig mindenképp otthon maradok, úgyhogy ha ti is gyerekkel jönnétek, szívesen vigyázok rá.
Érdeklődni: 0670/586-1179 (a férjemé)
vagy pimaszbeka@gmail. com
Sajnálom,hogy eddig csak ilyen bunkókkal futottál össze. Remélem én picivel többet segítek neked.
Igen már itthon élek,lassan 2éve hogy hazajöttem. 2007.május 29.én jöttem haza és remélem nem végleg. Mennék én ki,sajnos nem vagyok nagy hazafi(remélem Hoxa nem zár ki e kijelentés miatt),de nem találom már értelmét ebben az országban maradni :(( és tudom jól,nem csak én gondolkodok így. Csak mivel még 1,5éves a fiam és utána néztem már hogy mennyi kint a bölcsi vagy óvoda...hagyjuk...nem éri meg!! Így még egy ideig tuti maradunk,aztán szerintem sulis időszakba visszamegyünk,akkor még úgy is olyan szivacsagyuk van. Remélem 7-8 évesen egy-másfél év alatt perfektül fogja beszélni a világnyelvet! :)
Ja igen és azt még nem írtam,hogy kint az alkohol a hús és cigaretta nagyon drága. De az egyéb élelmiszerek,üdítők,ruhák piti összegért tudsz venni. Írok egy példát:ha kaptam 170fontot,akkor ha elmentem bevásárolni a Tesco-ba(sokkal nagyobb a kínálat mint itthon :S) teli pakoltam a kosaram,tudod arra a nagy húzogatósra gondolok,annak is a mélyebb változatára(volt hogy alig fért be a Merci kocsinknak a csomagtartójába a megvett áru)és potom 30-40fontot hagytam úgy ott,hogy másfél hétre elég volt a kaja!!!! Ez a nem semmi! Akkor a ruhák,ha pl. városban üzletben veszed meg,egy téli kabát kb.10font. De a nagyobb városok mellett szokott carboot lenni,hétvégenként. Azt úgy képzeld el,hogy sok-sok ember egy hatalmas területen kirakja a portékáját és centekért megtudod venni a legklasszabb,legdivatosabb,legmárkásabb cuccokat. Én is így tettem szert Puma és Adidas cuccokra.
szia, köszönöm szépen, hogy leírtad a veled történteket.
Végre normális emberrel is összefutok, ezt a kérdést, és pár másikat feltettem az utazas.com-on is, és olyan bunkó, megalázó, rosszindulatú válaszok jöttek, hogy én is hasonló stílusban válaszoltam nekik, és most meg én vagyok a gonosz, hogy hogy beszélhetek így...
Na mindegy.
Nem azzal van a baj, hogy más a véleményük, mint nekem, vagy naívnak, vagy bárminek tartanak, hanem ahogyan megnyilvánulnak, úgyhogy mégegyszer köszönöm a normális választ. :)
Igen, így azért könnyebb, ha van kint valakije az embernek, nekem csak egy volt osztálytársam van kint, nem tudom mennyire tudna segíteni, meg most itt van ugye a válság is, az is nehezíti a dolgot.
Most itthon élsz?
Nem akarsz, vagy tudsz már kimenni?
üdv.
Szia Ági!
Én dolgoztam kint Angliában,9hónapot,ennek fele fekete munka volt. Az utolsó 3hónapban voltam bejelentve. Kismama lettem így haza kellett jönnöm a vizsgálatok miatt. Érettségim után 2hét múlva mentem ki,2006.július 07.-én. Nekem rögtön lett munkám,pénteken mentem és én már szombat délelőtt dolgoztam 4órát. Sógornőm és párom már kimentek előttem,azért volt már biztos munkahelyem. Le volt zsírozva. Egy farmon dolgoztam napi 10órákat. Akkor még 5.05/óra-ba,majd 2007.januárjától 5.35-be. Heti 170-180fontokat kaptam,de nyáron túlóra miatt akár 200akat is kerestem. Ebből egy héten.kb. 80fontokat tudtam félrerakni,na de azért az is jó volt. Hetente kaptam fizetést,ami azért igen jól jött. Manchester és Liverpool között dolgoztunk. Nem tudom mennyire forgattad-e már a térképet. Szóval mi Leyland mellett,Greenfields-en laktunk. Legnagyobb város volt mellettünk Preston,igen nagy kúltúrájú város,telis teli üzletekkel,szórakozási lehetőségekkel. Én előtte 9évig tanultam az angolt és hiszed vagy sem,alig-alig értettem mit beszéltek kint. Kellett vagy 2hónap mire fel is fogtam. Gyorsan beszélnek,hadarnak,ráadásul egy -két nyelvtani szabályt sutba dobva fogalmad nincs sokszor hogy fogalmazz nekik. Én amit itthon tanultam próbáltam átadni a tudásom...aha,csak ők sokszor nem értették mint mondok. Túl "szépen" beszéltem. Ahogy elkezdtem hadarni,betűket kihagyni :) és akkor már értették a halandzsa nyelvet. 9hónap altt többet tanultam tőlük,mármint nyelvet,mint 10év alatt :( Azért ez elszomorító. Érdekes figurák egyébként nagyon,bolondosak,nagyon optimisták,fogalmuk nincs mi az hogy nincs pénz. Egyetlen egy kéregetőt láttam bent Prestonban,de az szerintem alkesz is volt :S
Mire vagy még kíváncsi? Lehet kihagytam én is dolgokat. kérdezz nyugodtan!!
Helló.
Angliáról szeretnék mindent megtudni azoktól, akik kimentek dolgozni.
Minden érdekel a kezdetektől, a mostanáig.
(Pl. mikor, mivel, hogyan, mennyiből mentek ki, hogy találtak albit, munkát, volt e segítségük, mit dolgoznak, jól keresnek e, tudnak e hazaküldeni, félretenni, mennyi időnként látogatnak haza, a nyelvet mennyi idő alatt tanulták meg, megszokták e kint az életet,stb... )
Köszi.
További ajánlott fórumok:
- Kismama vagyok Angliában!
- Másnak is feltűnt, hogy Angliában minden rossz?
- Angliában élek a kislányommal most hazamegyünk 1 hóra, ha beadom a gyerektartásra igényt megkapom, nem gond, hogy Angliában élünk?
- Belgiumban és Angliában élőket keresek.
- Angliában élők jelentkeznének?
- Angliában élők, a segítségeteket kérem!