Állandóan ugat a kutyám (beszélgetés)
Jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek, aki erre jár.
Szép időre ébredtünk, hajnalban volt egy kis eső, de már ismét 1000-rel süt a nap. Erős a gyanúm, hogy nem fogom kibírni, hogy ne menjek le. Nem vagyok képes megszokni ezt a gyufás-doboz lakást, pedig már több mint 30 éve gyakorolom.
a mi macskánk amikor nm alszik, nyávog. De beszélget velünk, bekapcsolódik a társalgásba és nyávog,fiamnak kedves gyengéd hangon, nekem meg orditva vonitva, mint amikor b*gzik.
Kutyánál nem lehet ilyyen, hogy csak kommunálni akar minden hátsó szándék nélkül ? ( sose volt kutyánk, nem is lesz )
Kutyuli-mutyuli ma reggel nem szólalt meg, pedig hajnalban, a szokott időben járt erre. Talán beteg lett, hogy ma még nem ugatott?
Őszintén sajnálnám.
Az a baj, hogy ha egy kutya kiválaszt egy embert, akkor hűséges marad élete végéig.
Ha macska lenne, akkor mondanám, hogy ne etesd, és akkor elszegődik máshova.
Úgy néz ki, hogy nekem is lett egy kutyám. Állandóan követ, jön utánam, és mindig, mindenbe "beleugat"
Nem igazán tudom eldönteni, hogy örüljek-e neki, hogy lett egy ilyen hűséges árnyékom, vagy hogyan tudnám elvadítani magam mellől.
Túlságosan durván nem szeretnék belerúgni, az nem az én stílusom.
Valószínűleg nem érzi magát biztonságban.
Ha nagyon szereted, nem adsz túl rajta.
Pontosan!
Mindenki csak úgy tartson állatot, ha nem zavar vele másokat.
Azért a szomszédoknak baromira nem mindegy, hogy kint vagy bent ugat, és szerintem parasztság addig is folyton kiengedni, hogy naphosszat ugasson, amíg nem oldod meg a problémát.
A hülye sógorom is ilyen böszme volt (mondjuk ő az az igazi minek neki kutya, mert a xart nem szedi össze a kertből, mert büdös, a hányást a nappali sarkában hagyja, ha nem szólok rá háromszor, mert az is büdös). Lent hagyták a nappaliban a kutyát mikor kicsi volt, és hagyták ugatni, békésen aludtak két szinttel feljebb. Vagy szüksége volt, aztán lehetett hajkurászni a kertben meg visszacipelni hajnalban, hogy ne ugasson kint utána (nem hallgatott rájuk sem, mert nem foglalkoztak vele), vagy csak úgy ugathatnékja volt. Aztán mikor meguntam a műsort, hogy én nem tudok aludni tőle meg én engedgettem ki, akkor inkább módszeresen felvittem, és betettem hozzájuk. Két szint vissza az ágyamba, és aludtam. Kisállatbarát vagyok nagyon, de nekem is csúnya gondolataim jöttek, mi legyen azzal a szegény állattal.
Szóval, hogy neked mindenképp hallgatnod kell a saját kutyád, ez van, de másra lehetnél tekintettel.
Amúgy ahogy olvasom, gondos gazdi vagy, és azt is megértem, hogy utolsó opcióként, menekítésnek a baj elől az elajándékozás eszedbe jutott. Remélem, mielőbb sikerül a problémát orvosolni, de addig is légy tekintettel a környezetedre!
Nem lett kinti kutya, a teraszajtó egész nap nyitva van, amikor akar bejön. (Az már más kérdés, hogy nem nagyon akar bejönni ) Most, amíg jó idő van nagyon örülök, hogy sokat van levegőn.
Napi 2 órát sétálnak és futnak, de minimum 1-et. Mivel van egy kisgyerek is, elég sokat játszanak hárman a kertben. Vannak kint játékok is. Tényleg csak attól tartok, hogy valakinek egyszer nagyon sok lesz és valahogy elintézik, hogy ne ugasson. Az egyik szomszéd már többször átszólt, volt, hogy kedvesen, volt, hogy dühösen, hogy idegesíti. Ha behozom, ugyanúgy ugat, csak bentről.
Egyébként jártunk kutyaiskolába 1 éves koráig, roppant szófogadó és engedelmes mindkét kutya. Értsd úgy, hogy első nap megmutattam nekik a lakásban a tiltott területek és egyszer sem próbáltak beszökni egy olyan szobába, ahol tudják, hogy nem lehetnek.
Alapvetően nem az ugatás a bajom, hisz kutyából vannak, de reggel 7-től kb este 11-ig ugat, gyakorlatilag minden zajra. Hiába szólok rá, vagy terelem el a figyelmét, látszólag semmi sem segít. Arról nem is beszélve, hogy a kislányom sem tud rendesen aludni napközben és mivel egyedül vagyok itthon, az sem opció, hogy addig esetleg elviszem őket sétálni.
Mindegy, ebből valszeg tényleg valami kiképző lesz.
Igen, én is azzal próbálkoznék, vinném minél többet sétálni, mozogni, hogy elfáradjon.
Hát igen, az is nagyon gáz, hogy elajándékozná ezért, ráadásul 3 hét után...?! :(
Efelett elsiklottam.
Bocsi.
Egyébként én is a foglalkozás hiányát hoznám fel elsősorban. Még a kerti kutyákat is kell vinni sétálni, mozgatni, futtatni.
Ez az elajándékozás amúgy nekem sem tetszik....
Miért kellett kitenni? Nem lehetne megint bent? Ezt szokta meg.
Valószínűleg én is ugatnék megállás nélkül, ha egyik napról a másikra ki lennék zárva a kertbe.
Szerintem ezt csak nagyon következetes odafigyeléssel lehet megoldani.
(Mint minden mást is a kutyanevelésben)
Valahányszor ugat, emelt hangon mondani, hogy "nem ugat!" - elvileg szót kell, hogy fogadjon, mert a kutyák okosak, és amikor nem ugat a felszólításra, akkor nagyon dícsérni, simogatni, esetleg egy-egy jutifali, de én annak nem vagyok híve, ne zabáért hallgasson a gazdára a kutya.
Nem akarlak bántani, ne érts félre, de ha elajándékozás egyáltalán megfordul a fejedben, akkor nincs igazán szoros kapcsolat köztetek, így nem biztos a siker. :(
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Hogyan lehet valakit elfelejteni, ha állandóan rá gondolunk?
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Te is látszólag ok nélkül állandóan fáradt, rosszkedvű és aluszékony vagy?
- Kérlek segítsetek! Most tüzel a szuka kutyám és a kan kutya, amelyik meg van kötve, állandóan ugat. Még éjszaka is!
- Segítség! Állandóan ugat a kutyám!