Akinek 21-es cukra van és nem inzulinozza magát, élhet még teljes életet anélkül sok gyógyszert szedne? (tudásbázis kérdés)
Jaj. Ne vegyél lejárt szabatossáágút!
Van ismerősöm, aki másodi éve inzulinozza a kutyáját, megkérdezzem, mit ad neki?
Azonnal be kell állítani neki!Legalább te legyél észnél!Olvastass el anyáddal 1,2 cikket a szövődményekről ha nem akarja pár éven belül alulról szagolni az ibolyát önkét fog elhúzni az orvoshoz!Ja és ha az én anyám lenne kettőt be is húznék neki!:):)
Boccs ha nyers voltam!
Most olvastam, h a cukor mellett a vérnyomásával is gondok vannak anyudnak. Gyorsan vegyétek rá az életmód váltásra! Saját érdeke a dolog!
Tudodm, h nem egyszerű, nekem az anyai nagybátyám II. tip. diabos, vele se lehet mit kezdeni (mármint azért, mert nem lehet vele megértetni a dolgokat), de mivel anyummal szinte egy kaptafa alkatra is, + mindenre, már most látom, h anyut is kb. 10 év választja el attól, h kialakuljon a diab. Jó kis pocakra hízó fajta, az az igazi alma típus. Az éhgyomri cukra volt már (ha nem is sokkal, de!) magasabb, mint a normál, cukorterhelése már szintén volt. Egyenlőre szerencsére még nem alakult ki a betegség, de rá nem tudom venni arra, h fogyókúrázzon!
21-es cukorral??????? Ez a kérdés komoly???
21es cukor a diabeteses kóma alsó határa.
A zellert, hogy lehet levesiteni? - no ez nem magyar
szóval, hogy inni lehessen?
De gyógyszet szed rá?Vagy azt sem?
Az a baj a gyógyszerrel,hogy tökéletesen nem viszi le a vércukrot,nem lesz soha normális tartományban.
Folytonos gombásodástól fog szenvedni,köröm és hüvelyi,állandó hasgörcsölés ,szelek,puffadás emésztési zavarok.Ha meg gyógyszert sem szed,akkor számolni kell a szövődményekkel,látásromlás,végtag amputációk súlyosabb esetben.A legjobb 13-as cukor mellett az inzulin.
Ezek nem fescskendők,hanem automata inzulinos tollak.Hasfalba adva,nem is fájdalmas annyira a kezelésük egyszerű.
Bele lehet jönni.
Nagyon sok zellert fogyasszon,ha már nem akar orvoshoz menni.
Napi fél liter!!! Kicsavart lé 3 hónapon keresztül minden nap!
Sajnos örökölheted, sőt a cukorbetegség kialakulásában az öröklődésnek igen nagy szerepe van (az életmód mellett). Attól függetlenül, hogy 19 éves vagy, nem árt időnként megnézetni a cukrot és a vérnyomást is, és ami a legfontosabb: a súlyodra hosszútávon is vigyázz, mert a túlsúly és a családi hajlam meghatározó mindkét betegség kialakulásában.
Anyukáddal valahogy azt kellene megértetni (bár az orvosok biztosan elmondták), hogy milyen következményei lehetnek annak, ha tartósan magas a vércukor szintje. Tönkremennek az erek, főleg a szűk kis hajszálerek, ami miatt tönkremegy pl. a szem, a vesék, és amikor ezeket észreveszik, akkor már súlyosan károsodtak ezek a szervek.
Sajnos a 13-as érték is nagyon magas, a 21 pedig nagyon veszélyes.
Nem túlsúlyos Anyukád? Mert ha sikerülne rendezni a súlyát, biztos, hogy mindkét probléma jó irányba változna!
Elsősorban az volna a legfontosabb, hogy tisztában legyen ő is az okokkal és a következményekkel, és belássa, hogy neki magának is tennie kell azért, hogy ne legyen súlyosabb a betegsége.
Köszi!
Hát nem tudom,hogy fogja ezt elfogadni:(
Nekem is nehezen menne,utálom a tűket...
Köszi!
Szerintem tetszik-nem tetszik előbb-utóbb anyu is kénytelen lesz inzulinozni magát,mert a gyógyszer nem használ:(
Szia!
Nagyapámnak annak idején úgy állították be, hogy naponta kétszer kell inzulint adnia. A vércukorszint mérés nincs meghatározva. Minnél többször méri, annál jobban be tudják állítani az orvosok.
Sziasztok!
Én azt szeretném kérdezni,hogy ha már a gyógyszer nem segít(2-es típus)akkor utána naponta hányszor kell inzuliszintet mérni,és hányszor kell naponta inzulint beadni?
Fontos lenne!
Előre is köszi!
Nálunk is hasonló a helyzet,mint a topik indítójánál,bár anyu cukra még ennyire nem magas
Szia. Ez elég aggasztó lehet, viszont a sok gyógyszer, és a diéta segíthet anyukádon, és fogyhat is vele, ha molettebb lenne.
A hajlamot lehet örökölni, de Te még fiatal vagy a kettes típusú cukorbetegséghez. Azért kérd meg a háziorvosod, hogy időnként vizsgáljon meg, esetleg kérjen terheléses vércukorvizsgálatot, hogy hamar észre lehessen venni, ha ilyen problémád lesz. És ami nagyon fontos, hiába van hajlamod, egészséges életmóddal megelőzhető sok esetben mind a magasvérnyomás, mind a cukorbetegség.
Szia Barby!
Írtam neked privit, ha kérdésed van még kérdezz nyugodtan.
szia Barbi!!
Heni voltam:)
További ajánlott fórumok:
- Van valakinek tapasztalata az Ozempic nevű diabétesz gyógyszerrel?
- Hiperaktív gyereknél van valakinek tapasztalata a Ritalin nevű gyógyszerrel?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Hathatós gyógyszer vagy módszer visszahúzódó fogínyre? (Akinek van tapasztalata, segítsen...!)
- Volt, akinek mandulagyulladásra több gyógyszert is írtak, de egyik sem hatott?
- Szorongásos betegség. Gyógyszerrel vagy anélkül?