"Ekkor a forró paraffin ráfolyhat a kezünkre. Ilyenkor nem szabad megijedni és rohanni a csap alá, ugyanis a paraffin nem oldódik vízben. Ebben az esetben csupán annyi a dolgunk, hogy megvárjuk míg a paraffin kihűl, majd körömmel alányúlunk és lekaparjuk a kezünkről."
én biztos, hogy rohanok a víz alá, mert
- hamarabb megdermed a kezemen a viasz, így hamarabb meg is szabadulhatok tőle
- ha már forró az az olvadt paraffin, az égés miatt a bőrömnek is jobbat tesz, minél hamarabb lehűthetem
A gyertya fényét én is szeretem, de általában minden természetes tüzet szeretek. És nem vagyok piromániás! :)
Egyébként a főzés is tűzveszélyes, a kádban fürdés fulladáshoz vezethet, a szekrények ránk borulhatnak, az elektromos készülékek áramütést okoznak stb. Tele van a környezetünk veszélyes dolgokkal, de ahelyett, hogy kiiktatjuk őket veszélyességük miatt, meg kell tanulni bánni velük.
Most 10 olyan tippet olvashat minden kedves érdeklődő a gyertyagyújtás procedúrájáról, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy zavartalanul élvezhesse gyertyafényes vacsoráját, partnere társaságát, vagy akár csak szabadidejét. Tanácsaim segítségével, rengeteg időt és fárasztó kellemetlenséget takaríthat meg kezdve az elfolyt gyertyával, annak maradványainak eltakarításával a gyertyatartón. Egy kis odafigyeléssel és az útmutatás követésével könnyen kikerülhetők ezeket a kellemetlenségek.