Tefal actifry olajsütő kipróbált és saját receptek (beszélgetős fórum)
AZ én kérdésem:
Ha krumplit csirkemell-kockákkal sütnék, az okés, hogy a húst később teszem bele, de ha a nyers hús a félkész krumplikra kerül, nem ragad hozzájuk, ill. úgy is átfehéredik/-sül?
Nem kellene előtte serpenyőben elősütni?
szia ezek közül én sajna még egyiket sem csináltam
De a rizs nem hiszem, hogy jó lehet, mert annak víz, ill. gőz kell a párolódáshoz, lapáttal állandó mozgásban lenne, a gép meg keringeti bent a levegőt, tehát kiszáradna. Lapát nélkül meg nem tudsz bele vizet önteni, mert kifolyik :D
csirkecombot én kiteríteném, úgy biztosabban átsül, befűszerezni és sütheted
vagy rántva, elegendő olajjal a külsején
Igen köszönöm.. :)
Most cs.szárnyat tettem be, előtte állt egy pici olivába amibe egy kicsi delikátot tettem..
Du. sütök benne krumplit (mirelit) és egy kis cs.mell csíkokat is teszek be hozzá.. :)
Sziasztok Máté vagyok :) remélem fiúként is írogathatok ...ide
Karácsonyra kaptam én is egy Actifry sütőt.
Nos a krumpli finom, kezdésnek megpróbáltam azt a marha húst ami a recept könyvbe benne van, nos nem igazán olyan lett mint a könyvben szereplő fényképen :) de nem baj nem adtam fel tegnap csinálltam benne ananászos currys csirkét ...az fincsa lett. Most kezdtem el az elejéről olvasni fórumot. Valaki nem tudna mondani egy tuti fasirt receptet, van itthon egy kis darált húsom amivel nem tudok mit kezdeni. Köszi elöre is
tegnap kérdeztem én is hasonlót (göngyölt húst tervezek én is hétvégére), kíváncsi vagyok hogy mennyi idő kell neki, átsül-e rendesen
de csirkemell valószínű igen, holnap próbálnád ki? Mert akkor mindenképp írd meg! :)
Köszi!
Majd kipróbálom.
Ma a bundáskenyeret sütöttem,de nagyon kiábrándító lett...mondjuk teljes kiörlésű rozskenyérből csináltam.
Amugy megsült meg is ettem..csak épp köze se volt a bundáskenyérhez.
Szerintetek olyan,hogy csirkemell sajttal baconbe tekerve milyen lenne benne?
nekünk azért lett másabb, mert jóval szárazabb
ha a férjem bevállalja, akkor fent süti serpenyőben, akkor "igazi, olajos" lesz, nem száraz
vannak ételek, amiket nem lehet zsíradék nélkül jóra sütni, ez szerintem olyan...
az enyém végig villog, amíg visszaszámol...
mikor lejár, akkor a nulla villog és csipog is
rántott sajtot a napokban írták
az is működik, de figyelni kell, mennyire sütöd meg
tócsnival az a gond, kevés fér bele, sok sütés kellene neki, és amellett ott kellene állni, ergo egyszerűbb akkor már nagy serpenyőben sütni, vagy még egyszerűbb sütőben (mi ott szoktuk, egy tepsibe sok belefér és nem kell felügyelni)
az időkijelzö azért villog mert lejárt :)
én meg pont a tócsnin gondolkodtam hogy ki kéne próbálni. A hagymakarika házi vagy előre gyártott mirelit?
Gratulálok a sütőhöz, jó áron vetted!
Nem csinálod rosszul, másodpercenkeént villog, úgy számolja vissza a beállított időt. Amíg villog, addig nem tudsz állítani rajta, vagy előbb kapcsolod ki (ha az óra még nem érte el a 0-át, akkor hosszan nyomva lenullázódik), vagy ha még akarsz sütni, akkor miután elérte a 0-át és csipog, akkor nyomsz még rá pár percet.
Remélem, érthető volt :)
Sziasztok!
Nekem is van ilyen sütőm.Nagyon szeretem!
Látom mindenki krumplival próbálja ki :)
Én mirelit krumplit tettem elsőnek bele kb fél kg-ot olaj nélkül és nagyon jó lett.
utána mirelit fasírtot,húsos palacsintát,halrudat csináltam benne.Direkt ezért vettem,hogy kiváltsam az olajban sütést.
Csirkemell kockákat is csináltam benne lapáttal,az is jó lett.
Ma pedig csirkecombot sütöttem benn ez alá sem tettem olajat.
Éppen most hgondolkozom a bundáskenyéren!
Amugy nálam az egészségtudatos táplálkozásba nem nagyon fér bele az olajban sütés.Na emg utáltam utána gázt takarítani ,öntözgetni a sok használt olajat,na emg a gáz mellett állni addig!
Tócsnit csinált már valaki benne?És előgyártott rántott sajtot?
Most szedtem ki a panirozott hagymakarikákat, nagyon finom.. Még van benne csibefasirt.. Nekem villog az időkijelző, lehet valamit rosszul csináltam..
Kicsit furcsa, alig merek még hozzányúlni...
Szia!Írj majd miket csinálsz,kíváncsian várom!
Én, amióta megvan mindennap használom, komolyan.nem azért mert olyat főzök direkt:) csak egyszerűan tényleg annyira sokrétűan használható.
Sziasztok...
Kb. 1 hónapja nézegettem az olajsütőket, tönkre ment az enyém és úgy gondoltam, hogy ha veszek akkor szupert fogok venni.. Karácsonykor az Auchanba akciós volt, de mire mentem már elkapkodták. Most megint akciós, de fel kell iratkozni 24.900,-Ft. Megnéztük a Metroba, ott 45 ezer volt, de kaptunk matricákat, így 26 ezerért enyém lett tegnap reggel.
Mivel tele a hűtő még nem próbáltam ki, most szeretném. Végig olvastalak titeket, sok hasznos infót kaptam, köszönöm.
köszi, megnéztem, de csak göngyölt májat írnak (baconba göngyölt máj, nem hús sajna)
szóval a kérdésem még él! :)
csinált már valaki göngyölt húst benne?
szüleim jönnek hozzánk hétvégén, ezt tervezem ebédre, sütőben szoktam sütni őket, de pár darabbal kísérleteznék is, csak nem tudom, átsülne-e a hús, ill. mennyi idő alatt...
(most barackot és sajtot tennék a hús közepére, és bacon-nel csavarnám fel)
sziasztok
Én mézes mustáros húst szoktam csinálni benne. Az egészet én találtam ki, hogy miket tegyek bele és miből mennyit, de a családnak izlett.
Tehát a recept:
1 csirkemell filét kockára vágva bele teszem a sütőbe, rá egy doboz konzerv kukorica (persze lé nélkül). 2-3 nagyobb gezed fokhagyma (apróra vágva) 1-2-fej vöröshagyma (felkarikázva). 1-2 kanál oliva olaj és 2-3 kanál méz. 15 perc alatt megsül. Kb. 5-6 perc után beleteszem még a 3 evőkanál mustárt és készre sütöm.
Ha van kedvetek probáljátok ki, nekem nagyon bevált, most is az sül :) Jó étvágyat hozzá!