Egészséges súlycsökkentő étrend (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Egészséges súlycsökkentő étrend
Dehogy zavarsz, örülünk, hogy jöttél és megosztottad velünk a diétádat.
Éééés nagy gratula a 30 kilós fogyásodhoz!!! :)
Sziasztok, remélem nem zavarok :)
A zabkását az én köreimben tejbezabinak szoktuk nevezni :) persze lehet akármilyen neve, nem az a lényeg. Hanem az, hogy reggelire nagyon jó, mert megvan benne minaz ami egy nap inditásához szükséges. Pl.sok rost, szénhidrát, hogy tudj gondolkodni, aztán fehérje.
Én 30kilót fogytam az elmúlt évben, úgy, hogy minden reggel tejbezabit reggeliztem, és a nap további részében meg csak húst, zöldségfélét, levesnek, vagy főzeléknek, és némi gyümit ettem.
A tejbezabit többféle képpen el lehet készíteni. Lehet főzni, tejben, vagy vízben, és én mindig frissen készítettem, mert kb 5percig sem tart a művelet, akkor meg miért ne frissen enném ?
Lehet csak zabkorpából, vagy csak zabpehelyből készíteni. Az arány nálam a következő volt: 3,5deci 1,5%-os tejben, 3púpozott evőkanál zab, és édesítő. Jól összefőzöm, mintha tejbegrízt főznék. Aztán kiöntöm egy tányérra, a fagyasztóból kiolvasztott megyszemekkel kirakom a tejejét, pici fahéjjal meghintem, és jó étvággyal megeszem :) nagggyon finom.
Ha csak zabkorpával készíted, akkor tejbegrízhez hasonlít az állaga,(ez az egészségesebb!!)
Ha zabpehellyel készíted, akkor egy picit a tejberizshez hasonlít. De lehet vegyesen is.
Lehet bármilyen gyümivel, kókusszal, kakaóval, fahéjjal, vaníliával, stb feldobni a tejbezabi reggelidet :) Jó étvágyat !!
Nekem van mindkettő. Barátaim tudják, hogy egészségmániás vagyok, megleptek egy folyékonnyal, így a következő 40 évben nem kell vennem :)).
Igen, mindenbe, már amibe egyáltalán teszek édeset. Cukor egyáltalán nincs is itthon, illetve talán néhány db amit egy kávézóból hoztam haza, mert néha azért vannak renitensek, akik cukrot kérnek a kávéba, teába.
De a zabkásába pl. egyáltalán nem teszek a sok gyümölcs miatt semmi édesítőt.
Van még a zabsütiből???
fogadok, hogy morzsányi sincs :DDD
Szerda van, ez a harmadik napom a cikkben szereplő diétában, amire elszántam magam. Nem pontosan ezeket eszem, ami itt szerepel, de irányadónak nagyszerű, mennyiségeket tekintve is, és vacsi ötletben. Tegnap pl spenótot ettem tükörtojással ebédre, ma babgulyást, zsírmentes hússal, csipetke nélkül. (Mindkettő liszt- és kenyér nélkül!)
Eddigi eredményem: érzem, hogy megy le a zsír a "hurkáimból", jobban érzem magam,pedig 2 napig nem ment a "nagydolog". (már du-ra igen, és bocs, hogy ezt leírom, de szorosan a témába vág!)
Két következtetésem van:
-kit érdekel a mérleg? inkább tonázom többet
-a hashajtás még nem fogyás, fogyhatok így is
És minden nap tornáztam! Juhéj! érzem az izmaimat, amiket elfeledtem. Futni szoktam, de a kismillió lábemelés térdelésben mégis más ;-)
Nem biztos, most így belegondolva én sem mindig tettem bele. Velem elég sűrűn előfordul, hogy kissé hiányos a konyhakészlet :)))
kíváncsi vagyok rá, írd meg hogy sikerült.
Semmi baj a kakaóval, nem volt otthon, megláttam a karobot, azt vettem. Nekem annyira nem is ízlik, egyszer abból csináltam tiramisut, mert elfelejtettem kakaót venni, sunyítottam csak, de rajtam kívül mindenkinek ízlett........ hmmm.
nagyon egyszerű a süti, zabpelyhet mozsárban összetörök egy kicsit, összekeverem kakaóval, sütőporral, némi édesítővel, joghurttal. Félkeménynek kell lennie, úgy hogy egy evőkanállal belekanalazod a tepsibe, ne folyjon nagyon, de azért legyen belőle plecsni és megsütöd.
vagy zabkorpából, ebbe egy tojást is szoktam tenni és egy tűzálló tálban, magas falúba és ugyanúgy megsütöm. Néha teszek a tésztába magokat, kókuszt, aszalt gyümölcsöt, ezt-azt. Ritkán szoktam két egyformát csinálni.
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Szerinted milyen étrend kell ahhoz, hogy hosszú és egészséges életed legyen?
- Hogyan állítsunk össze egészséges étrendet?
- Miért írják nagyon sok helyen, hogy a tészta nem illeszthető be a diétába, egészséges étrendbe?