Szomszéd kutya gond (beszélgetés)
Először írásban kell jelezni a jegyzőnél, majd mulasztás miatt kap a fejére....
Vagy állatvédő szervezet.
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne azokhoz, akik járatosak ebben a témában:
A szomszédomék elköltöztek a házukból, a kutyáikat itthagyták, eleinte még járkáltak vissza hetente kb 1x etetni őket, de már elég régóta nem láttam őket. Két szerencsétlen kutyáról van szó, ráadásul rövidszőrűek, szerintem ezekkel akarják védeni a házukat. De ezek köztudottan nem fogják kibírni kint a fagyot...kit tudnék értesíteni ez ügyben, vagy hogy elvigyék a kutyákat tőlük, és eltiltsák őket a kutyatartástól? Egyik fele ez ugye, a másik, hogy folyamatosan ugatnak vonyítva, és már nagyon rossz hallgatni őket. Szegények. Nem igaz, milyen kretén emberek vannak. A jegyzőnek nem szólok, mert egy tohonya lusta ember, aki mindenre keresi a kifogást, csak hogy ne kelljen intézkednie semmiben. A rendőrség meg...a másik az, hogy nem szeretném, hogy kiderüljön, én voltam.
Köszönöm!
Kedves 365.hozzászólók!
Egy jó gazda, akinek kutyája van attól kezdve felelősséggel tartozik és mindent megtesz annak érdekében, hogy ebét jól nevelje és arra is odafigyel, hogy ne szökjön meg és mások négylábuit ne veszélytesse. Igen tegye meg a szükséges óvintézkedéseket. Volt a tévében egyszer a férfinak harci kutyája volt és a kisebb fajtákat egyenesen széttépte, és már senki sem mert kivinni sétáltatni, hiszen nagyon féltek. Mikor a tulajdonos tudomására jutott ez a tragédia akkor a sajátjával végzett, mert nem bírta elviselni és lelkiismeretfurdalása volt emiatt. Én azt mondom, és csak jóindulatból olyat kell tartani, ami semmilyen körülmények között nem veszélyes a többiekre. Szívélyes üdv.Ágnes
Na mos' má' mér' mondó' ilyet!??? :)))
Hiszen a Mici Mackó köztudottan csekély értelmű medve, oszt mégis milyen sokan szeretik! :D
Hm??? ;)
Almapyrn,vagy ha gyakran fáj,tudok jobbat,de itt nem írhatom le,max. privátban....
Ingerültség ellen fogj pár kanalat,villát,vágd földhöz,hatékony,és nem törik,mint a tányér....:)
En olvastam,es levontam a kovetkeztetest,hogy ki az okoskodo gyilkos.Pont te fujod,hogy ki kene nyirni azt a ket kutyat.Akkor ki a gyilkos hozzaallasu?Hm?
Az elejen sokan irtak hasonlot,en is hogy szivesen megrancigalnam a szomszedot,de ezt csak hirtelen feindulasbol irja az ember,mert ilyet nyilvan nem lehet csinalni.
A masik,hogy ginanak maradt meg egy ,ha jol emlekszek kaukazusi keverek kutyusuk.Na gondolj bele mi lenne ott,ha hadjaratot inditananak es kinyirnak a szomszed ket kutyajat?!Tul azon,hogy nem megoldas,meg felthetnek a jovoben a megmaradt kutyusukat,meg felhetnenek a szomszed visszauto bosszujatol,ugyan ezzel a felfogassal,hogy "kinyirtatok a kutyaimat?En is a tieteket."
Szerinted ez hova vezetne?Kitudja meddig mergesedne el a helyzet.
Na akkor mi marad?Nem esszerubb a sajat portat ugy rendberakni,hogy a jovoben meg veletlenul se tortenjen ilyesmi?
Hozzzateszem,nem csak a kiskutyak vedelme miatt,hanem,hogy ginaeknak se kelljen tobb szivfajdalmat atelni,ami egy kiallat elvesztesevel jar.
Szerintem ez igy lenne logikus.Atnezni a keritest es ahol kell megerositeni,vagy egy kis kennelt epiteni,vagy felugyelet mellett kint lenni a kutyussal.
Amig ez nincs meg,addig meg kar is masik kutyat magukhoz venni,mert csak ido kerdese lenne mikor jut hasonlo sorsra,hisz nyilvanvaloan nincs biztonsagban.
Ebben a társaságban nem is tudom mit lehetne ünnepelni :)
De nevessenek,járjanak tűztáncot,és ettől legyenek boldogok,a legnagyobb ünnep legyen ;)
hipphipphurrá nektek,lelki-szegények,nekem van jobb dolgom is....no comment
Én itt vagyok. :) Már ha rám gondoltál. Ünnepeljünk. Vagy mi hülyék, tartsunk össze? Felfogás kérdése.
Egyébként már én is kérdeztem, hogy milyen tanács reményében lett indítva ez a fórum, de erre választ nem kaptam. Bár arról volt szó több formában is, hogy gyenge a felfogásom, lehet tényleg ez a baj. :)
További ajánlott fórumok:
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- Hogyan némíthatnám el a szomszéd kutyáját?
- A fölöttünk lakó szomszéd éjjel-nappal dübög, futtatja a a szobában a kutyáját, és a gyereke is tigrisbukfenceket hány a fejünk fölött.
- Folyton ugat a szomszéd kutyája az ablakom alatt. Mit lehet kezdeni a helyzettel?
- Nem engedi a kutyát a szomszéd
- A bordeaux-i dog mennyire veszélyes más kutyákra? Pl., ha átszökik a szomszéd németjuhásza, ami egyébként nem támad, akkor gond lehet?