Szolárium tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Ismeri valaki a soltron szolárium gépeket?Tudnátok véleményt írni róla?Köszi
Sziasztok!
Én most tévedtem csak erre az oldalra, de szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy a SZOLÁRIUMMAL NAGYON VIGYÁZZATOK!
Természetesen a szolit én is megpróbáltam, leírom dióhéjban a tapasztalataim. Csak igen rövid időre mentem azon pár alkalommal mikor gondoltam kipróbálom, mivel alapvetően világos bőröm van. Egyből elkezdtem szeplősödni, pigment foltosodni. A napfénytől soha nem volt ilyen problémám, hiába égtem le. Abba is hagytam azonnal a szoliba járást.
Kérlek, csak egyet gondolj végig, mielőtt bemész, és kiteszed a bőröd ennek a kínzásnak. Hogy amíg a nap éltet, hiszen a növények többsége fotoszintézis(napfényt átalakítja, tápanyaggá, vitaminná, )útján képes a létezésre, addig ha beteszel egy növényt a szoláriumba, és rácsukod a tetejét, nos a szegény növényke szép lassan fonnyadni kezd és elpusztul. Ahogy a te bőröd sejtjei is. Lehet akármilyen bio, meg csoki cső, meg miegymás. De ez csak a szolitulajok jól megkomponált marketingja, hogy ott hagyd a pénzed, és nem menjenek tönkre. Nekem sajnos egy barátnőm járt így. Minden figyelmeztetés ellenére ment, hogy trendi legyen, és egyszer csak, nemrég rákos bőrelváltozást állapítottak meg nála. A szoláriumtól. Pedig ő még nem is vitte túlzásba. Most kemóra jár, és már kihullott az összes haja.
Részlet egy cikkből:
A bőrgyógyászok továbbra is óva intenek a szoláriumok használatától. Legyen az turbo-, bio-, bronzárium névre keresztelt készülék, a tény az, hogy az itt szerzett barnaságért a későbbiekben nagy árat fizethetünk. Franciaország és Németország után már Angliában is törvényben rögzített előírás, hogy a 18 év alattiak számára tilos a szolárium használat. Hazánkban a barnító gépek használata nincs életkorhoz kötve, azonban minden szalonban kötelező felhívni a vendégek figyelmét a szolárium alkalmazásának veszélyeire. Kutatások szerint a fiatalok körében a szoláriumok használata ugyanis 75 százalékkal növeli meg a bőrrák kialakulásának veszélyét. A szoláriumot az Egészségügyi Világszervezet rákkutató hivatala a tavalyi évtől a legerősebb rákkeltők közé sorolta.
Gondold át, megéri???
Egyébként a rengeteg rákos bőrelváltozás hatására Amerikában ahonnan a szolárium őrület kiindult,ma már a szolárium barna bőr, nem cuki, hanem ciki!
Mert a szoláriumbarnaság akár hiszed, akár nem, már messziről látszik.
Sziasztok.
Ma voltam egy új helyen a Főnix szoláriumban (fonixeurofit.hu), külsőleg nem rossz de a gépek nagyon rosszak, 10 percre voltam bent és meg se izzadtam, 2 napra rá semmit nem változott a színem.
A csjszi pedig még blokkot se adott, de a legviccesebb, hogy a törülköző 50ft plusz. Szóval senkinek nem ajánlom.
én már régen voltam szoliba, mert mostanába nem engedhettem meg magamnak. De mikor jártam és mikor ott dolgoztam a vendégeknek is azt szoktam javasolni, hogy aki most kezdi, akkor 5naponta jöhet 6percre(ez szoli függő, hogy hány perces), és akkor ezt 1hónapig csinálja, aztán nővelje a perceket. Én 12 és 18percekre szoktam menni. Ha 18ra mentem, vagy mentek, akkor azt szoktam javasolni, ha valaki már nem bírja akkor kicsit emelje fel a fekvő szoli tetejét vagy nyissa ki az ajtót az állóba. Nekem nagyon szép színem volt és soha nem égtem meg. Még az elején sem. Mert fokozatosan hozzá szoktatva a bőr nem reagál másképpen.
Andika: Szerintem nyisd ki az ajtót, ha mondjuk 8percnél jársz. Amúgy ha növeled a ventillátor hatását, akkor sem szabadna szédülnöd, mert akkor is kapsz valamennyire levegőt
bár ez ember és bőr függő is hogy kinek hogy reagál a szervezete és a bőre!!!
Nem tudom. Amikor szolizok, soha nem vagyok rosszul, jól bírom a hőséget amúgy is. Ha rosszullét jelentkezik, az mindig másnap van. De igyekszem ezentúl elkerülni az ilyen esetet, vigyázok magamra.
Tényleg az a baj, hogy még sehol sem olvastam hasonló tapasztalatról, pedig böngésztem a netet. Mindenesetre köszönöm a válaszodat!
Köszönöm a tanácsot! Valószínűleg nem fogok többet beállni 10 percre, csak 5-re, és azt hiszem felváltva fogom használni a bioszolit (az fekvő) és az állót. Egyszer az egyikbe, aztán 6-7 nap múlva a másikba. Ez a biztos, így tudom, h amennyire lehet kímélem a bőrömet, ha már napozás helyett szolizok.
Mégegyszer köszi!
Üdv.: Andi
További ajánlott fórumok:
- Mennyi pénzt fordítotok szoláriumozásra egy héten?
- Amit a szoláriumról tudni kell
- Jársz szoláriumba?
- Ki ismeri a Kiwisun szolárium hálózatot? Mik a tapasztalatok?
- Hawaiian Tropic szolárium gélt használt már valaki? Tapasztalatok? Vagy más szolárium krém?
- Ki ismeri és van tapasztalata az EU 0.3-as szoláriumokkal kapcsolatban?