Szerintetek mely napszakban a leghatásosabb az edzés? (tudásbázis)
Ha "bagoly típus" vagy csak a jó ég tudja, különben ha normál átlagot vesszük mindenképp 17 órától a legjobb. Megerősítem az előttem már említett időpontot. Egyébként a saját tapasztalatom is ez.
Mindig szerettem futni sokat és igen intenzíven, viszont ezt a reggeli órákban bemelegítéssel is csak szenvedő üzemmódban sikerült, néha.
Szerintem nagyjából mindegy, max. a nagyon profik, élsportolók szintjén számít ennyire. Az biztos, hogy közvetlen lefekvés előtt nagyon fel tudja pörgetni az embert, kukorékoltam én már egy este 10-es Callanetisc után reggel 4-ig álmatlanul:)
Olyan időpontot érdemes választani, amikor az izmok már bemelegedtek kicsit, tehát én a kora reggelt sem javaslom.
Épp ma olvastam,hogy miért is jó a reggeli edzés:
""Glikogén készleteid kimerülnek az éjjel, alacsony glikogénszint mellett pedig erőteljesebb a zsírégetés. Ha a fogyás/szálkásodás a célod, a reggeli edzés előtt csak kevés szénhidrátot fogyassz (pl. 1 banán, egy kis adag zabkása), hogy tested kénytelen legyen a zsírraktárakból szerezni az energiát. Edzés után – felgyorsult anyagcserével – már mehet a szénhidrát, hiszen az szükséges a test harmonikus, energikus működéséhez." "
Az okosok szerint, a délután 5 és 8 között a szervezetnek a legjobb a torna és a leghatásosabb is :)
nekem viszont a reggeli ébredés után, az első 10-15 perc vált be :)
body.builder.hu/cikkek.htm4?id=675
Ezt az oldalt nézd meg itt leírja.
Mindenkinek máskor jó.
Szerintem ez egyéni. Én délután 5 - től kb. 9 - ig vagyok a topon, ha reggel sportolok, egész nap hulla fáradt vagyok.
Van olyan barátnőm, akinek pedig a reggeli vált be, attól függ, ki mikor a legaktívabb.
Úgy szoktam, ha összejön időben, hogy olyan 5 - 6 óra körül megyek délután, előtte egy - két órával eszem szénhidrátot meg mindent, majd edzés után már csak könnyebb kaját, így tényleg hatásos.
További ajánlott fórumok:
- Béres Alexandra dvd-i közül szerinted melyik a legjobb/ leghatásosabb?
- Szerinted, melyik a leghatásosabb diéta?:)
- Reflux/gyomorfekély esetén melyik gyógyszer a leghatásosabb?
- Szerinted a torna dvd-ék közül melyik a leghatásosabb zsírégetős?
- Hogy adhatnék el 8 kg-ot a leggyorsabban? Melyik a leghatásosabb fogyókúra?
- Mikor a leghatásosabb az edzés?