"Ölbebaba" (beszélgetés)
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, nem akartam konfliktust szítani, csak a tapasztalatokra lettem volna kíváncsi! Egyébként nekem is az a véleményem, hogy mindenki tegyen úgy, ahogyan az ösztönei diktálják!
Az én babám most egy jó pár napig ölben lesz, elkaptunk egy csúnya hörgőgyulladást sajnos!
Holnap remélem jó híreket mond a doktornő és nem kell kórházba mennünk!
Szorítsatok nekünk!
De sajnosigazad van, ez a felfogás az általáno, és ezen nagyon nehezen lehet változtatni.
Bár szerintem van remény, hiszen anyáink idejében azon is pironkodtak, ha otthon szoptattak, mert nem ez volt a trendi.
Talán a mi gyerekeink már csak mosolyognak majd, hogy mi "harcos amazonként" kellett, hogy házon kívül szoptatssunk.
Ha egy anyuka előkapja a melleit az út közepén és úgy szoptatja a babáját az tényleg zavarbaejtő lehet. De ha valaki diszkréten teszi ezt, pl. szoptatós kendővel, ami kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy bárhol bármikor meg tudja etetni a babáját, abban szerintem semmi zavarbaejtő nincsen.
Érdekesek egyébként az emberek. Azt elfogadják, ha egy nőnek majdnem az egész melle kilóg a ruhájából, vagy kivillanik a tangája a gatyájából, ha valaki az utcán dohányzik, vagy ha egy fiatal pár nyilvánosan csókolózik. Ez nem zavarbaejtő.
De ha egy anyuka megszoptatja a gyerekét a bevásárlóközpontban vagy az utcán a padon, attól meg undorodnak. Érdekes felfogás.:(
Eléggé hamar lett hasfájós, egyébként anyatejes baba! Mindenféle dolgot kipróbáltunk ami enyhítheti a fájdalmait, de igazából semmi nem segített! Mostanra már kinőtte szerencsére!
Megvan a napirendünk, ezzel minden rendben!
És ehhez jön, ha a gyereked már nem kisbaba, hanem mondjuk 2 éves, és úgy szoptatod...:) Na azt a megvetést nem kívánom senkinek, bár én ezt egy mosollyal viszonzom, és azzal nem nagyon tudnak mit kezdeni.
Bár csak nemrég költöztünk ki, de itt azért sokkal toleránsabbak az emberek ezzel szemben, és nem azért írom, mert nem szeretem Magyarországot, mert inkább élnék otthon, de ebben nagyon el vagyunk maradva... sajnos...
Láttam ilyet4 :) egyik ismerősöm lánya 13 éves és még velük alszik :S a legjobb fogamzásgátló :DDD
Egyébként én sem látom jónak, ha "magamra aggatom a gyereket" nekem is ott volt a nappaliban a járókában, néha odamentem hozzá főzés közben, vagy ha nyügősebb volt, odébb húztam, hogy lássa mit csinálok.
Teljesen kiegyensúlyozott, normális napirendje van.
Ikrekkel, meg még nehezebb!
Akkor valami más baja van, ha viszont az öledbe cipeled, az nem megoldás... az is lehet, hogy nagyon rá lett szoktatva és igényli. Ha 5 órán keresztül sír, az nem normális! Addig nem is szabad hagyni.
Nagyon sok mindentől lehet...Hogyan masszíroztátok a pocakját? Tápszeres vagy tejes a baba? Elejétől fogva sírós vagy az ölbentartás hozta ki? Van kialakult napi ritmusa? Mennyire mohon eszik? használsz kólika ellenes cumisüveget?...stb
Teljesen igazad van, azért az nem egyszerű:) persze nem kivitelezhetetlen, én két gyereket is felkötöttem egyszerre.. sokáig nem nagyon megy az bitos..
Viszont a forum indítója szerintem nem ikrekkel van, és ő kért tanácsot...
Látod azért engem is húz a téma :):)
Főzni én is szoktam :) jó, nem minden nap, de kétnaponta igen, eleinte úgy ment, hogy rám volt kötözve a kisfiam, most meg( 26 hónapos) segít krumpilt vágni , fokhagymát pucolni, zöldséget mosni, keverni, gyúrni, és nagyon szereti. Takarítani is együtt szoktunk, és nem azért mert kérem, hogy segítsen, de imád porszívózni, törölgetni, teregetni, igen még nem úgy ahogy kell, de szívesen megmutatom, mit hogyan kell, és szereti is velem csinálni.
Remélem a leendő menyem is elégedett lesz a mostani energiabefektetésemmel:)
Nem azért írtam le, hogy dicsekedjek, csak hogy így is lehet.
És nekem igenis nagy öröm, ha rajtam lóg a gyerekem, és imádom az együttalvást is.. De hangsújyozom, nem azért írom, hogy lelkismeretfurdalást okozzak, gondolom te sem azért írtad le a te beállítottságodat, hogy nekem okozz lelkiismeretfurdalást, legalábbis én nem vettem magamra :)
Én is a szüleimmel aludtam a két testvéremmel együtt, és nem addig a nemi életem kezdetéig elhiheted :), és az én felfogásom szerint nem lettem debil:) Persze más szerint az, hogy ezt a fajta nevelést követem már épp elég ahhoz, hogy annak tituláljon.
Nem értem ezt a hangnemet, szerintem ha ilyen dühöt vált ki belőled ez a téma, akkor mégis valami miatt frusztrált vagy, persze ezt nem bántásból írom, csak érdekes hogy ilyen indulattal vagy a másik tanácsa miatt. Mások vagyunk, és, ha jól emlékszem oda is írtam, hogy mindenki úgy csinálja ahogy akarja... Nem hiszem, hogy ezzel bárkit is bántottam volna.
Mindenesetre gratulálok, hogy ikrek mellett így meg tudod oldani, tényleg nagy teljesítmény, és igazad van, fel sem foghatom milyen.
Sajnálom, ha ennyire bánt, hogy más másképp csinálja és az neki jó, én sem hurrogtam le a te módszeredet, és nem is fogom.
Azért boldog Új Évet kívánok