Nem minden citrom héja fogyasztható? (tudásbázis)
" Gyümölcsökről és zöldségekről a szennyeződések és felületi vegyszermaradványok eltávolítására. "
szódabikarbónával mossuk le egy infó szerint.
zöldabc - s oldalon találtam.
( nem másolom be a limket, szertnék még tag maradni )
Lehet vecci bio citromot is. M.o.-on a sparban szokott előfordulni. Amelyiknek csak a héját hasznlod, annak az imént említett fagyaszásos módszerrel lehet eltenni a héját.
Meg lehet kandítozottat is venni szerintem, ill. citrom vagy citromos olívaolajat is lehet sok mindenhez használni (pl citromos muffin isteni vele).
A vegyszer érződik, a narancson, banánon. Többször halottam ( a héten is) rádióban, sajnos DDT-vel (matadorként ismert)permetezik őket. Mi nem is eszünk, banánt ,narancsot. A citrom héját sem lehet mindet használni.
Kezembe egy címke a spanyol citromról.E904 és E917 mesterséges viasszal kezelve. Thiabendazollal, Ortphenylphenollal, Imazilillel kezelve. A HÉJ NEM ALKALMAS FOGYASZTÁSRA. Hát ez kicsit sok, és rosszul is hangzik.Alig találsz olyan citromot aminek a héját használhatod.
Igen, védekezni kell, de vannak környeztbarát vegyszerek is.
Annyi mindnenre kellene figyelnünk.És , ha meg is tesszük az sem biztos védelem.
Pedig nagyon finom a sütikbe, pl az almásban, más vajas tésztákban. Ha kapok olyan citromot aminek használható a héja, kis üvegben , cukorral keverve a reszelék hűtőben sokáig tárolható, mindig kéznél van.
Három féle vegyszert is felsorolnak amivel kezelték, meg viasszal. Nagyon kell vigyázni vele.Alaposan meg kellmosni, akkor is , ha csak a levét használjuk.
A citrom héját komoly vegyszerekkel permetezik, hogy mire ideér ne rohadjon el. Mindig alaposan kefével, stb mossátok le! Utána fogyasztható.
( Pl reszelve egy sütiben...)
További ajánlott fórumok:
- Mely ételeket jobb kerülni a terhesség alatt, illetve mik azok, amik fogyaszthatóak?
- Ha a hús nem nyálkás, és nincs elszíneződve, viszont volt kicsi szaga, akkor az fogyasztható még vagy romlott?
- A xilit nevű édesítőszert fogyaszthatják kismamák is?
- Az egy évvel ezelőtt lefagyasztott Drezdai kalács (Stollen) fogyasztható még?
- Minden nap citromos vizet iszom 3 litert. 15 kgtól kell...
- A citrom reszelt héja helyett használhatok a sütibe narancs reszelt héjját?