Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia.
Szívesen.
Okozhatja vashiány is...
Nekem is kijött rengeteg pattanás a Mirénától az elején - bársonyos a bőröm - amitől meg is ijedtem, szerencsére vállamon, hátamon, nem olyan helyen, ami látszott, de ijesztő volt. Elmúlt pár hónap alatt, mintha nem is lett volna.
Szóval nagy valószínűséggel el fognak múlni. A hormon "túl"adagolás, meg az új idegen dolog tud meglepetéseket okozni.
Szia.
Bízom benne, hogy a tiszta hónapok továbbra is megmaradnak! :-)
A pattanások el fognak múlni és a hajhullás is. Erre szoktam írni, hogy napi 100 szál hajhullás a természetes, igen, tudom, csak az nem mindegy, hogy mennyiből... Várd meg a vérvétel eredményét és majd írj, hogy mi a helyzet Veled, továbbra is fennáll-e és hogy talán ez okozza vagy más?
A legjobbakat Neked! :-)
Szia.
Én szerintem nincs ok aggodalomra...
Ha felfáztál volna, azt más tünetekből is kellene érezned szerintem.
Esetleg akkor: nem eszel zsírosabban, mint ahogy eddig szoktál?
Szia.
Lesz ez még jobban össze-vissza lehet... Ne parázz, csak nyugalom :-)
Sziasztok!
Most megint vérzek én is, de nem nagyon. Szerintem havi áldásozok. Vagy passz. De nem parázok.
Szia.
Kaptál esetleg oltást?
Vagy voltál mostanában covidos?
Nekem 7 éve nincs meg, viszont nem olyan rég pár napig mintha "pecsételtem" volna, kicsit meg is ijedtem. De előtte beteg voltam, nem vészes, lábon kihordtam, dolgoztam, csak éreztem, hogy nem vagyok százas. A tünetekből ítélve akár covidos is lehettem, szóval én ezzel kötöttem össze...
Amúgy pedig szerintem sok mindentől függ...
Vérzéscsillapítás: én arra gondoltam mindvégig, hogy a háborúban régen - sajnos lehet mostanában is - a katonáknak nagy dózis C vitamint adtak vérzéscsillapításra.
Úgy vélem, a célnak megfelelő és nincs akkora "veszély-mellékhatás" hordozója, mint az Exacyl, meg ehhez hasonló gyógyszereknek.
Nyilván a gyógyszereknek más összetevőik is vannak, amik károsíthatnak ezt-azt, a C vitamin talán nem annyira vészes. Meg arra gondoltam - mondjuk más célból -, de gyerekként az oviban is osztogatták, az orvosi rendelőben is a gyerekeknek :-)
Polip??? Még ilyen is van? :-(
Én ezt orrban hallottam, mint orrpolip...
Oké, akkor nem kínzom, felesleges :-)
Jól írod, szétkapnak... Hogy összeraknak-e... Jó esetben igen :-)
Tartósan,vagyis minden hónapban 5-6napig nem ajánlott.
Én sokszor szedtem, volt ,hogy egy -két nap 3*1, de semmi bajom nem volt tőle.
A Dicynone -t nem éreztem,hogy enyhített volna a vérzésen
Nekem is pont így volt, hogy felhelyezés után 1 hétig semmi, utána kezdődött a vérzés...
Az Exacyl-lel vigyázzatok amúgy...rengeteg rosszat hallani róla...én be sem mertem szedni. Én Dicynone-t szedtem..
Nekem 10.07-én tették fel. Olyan szinten véreztem utána, hogy volt, hogy a mentő is bevitt, persze ez inkább az én parám volt. De nagyon véreztem. Kaptam én is vérzéscsillapítót, pár napig szedtem. Itt a lányok javaslatára is hallgattam, mint pl napi 2000 mg C vitamin. Jelen pillanatban lassan egy hete zéró vérzés. 1 csepp sem. Kopp-kopp lekopogom.
Türelem, ahogy Sok kérdés mondaná. :)
Ne kínozd magad a gonolattal- amit egyszerű mondani.
De amúgy, ha kell, szetkapnak, osszeraknak. Èlni akarsz. Ok még életben tartani a legjobb kondícióban.
Műtétet, főleg eltávolitast csak szükség esetén végeznek. Nincs szeletelő, aki várja, hogy felvagjon.
Nem tudom a dokiknál ez a 3 valami bűvös szám? :)))
Nekem is anno ezt mondta a dokim :-) De mint bebizonyosodott, nem minden nőnek egyformán reagál a szervezete.
Én 11 hónapig erősen véreztem a Mirénától, már-már azt gondolta dokim időnként, hogy miómám van, havonta jártam hozzá, de minden rendben volt.
Tiszta napom a 11 hónap alatt egy nap sem volt, illetve tiszta napnak hívtam a barnázós napokat :-)
Eljött a 11 hónap, utána egy nap és mintha elvágták volna, azóta sem vérzek és már 8 éve van fent az első Mirénám.
Úgyhogy én kitartást, türelmet javasolnék :-)
Pont az előbb írtam, ezt pedig most olvastam...
Ha voltál dokinál és minden OK, akkor szerintem várj türelemmel még januárig. Ne hamarkodd el szerintem sem.
Igen, ilyen jellegű volt nekem is a hasfájás, amit előbb írtam, de szúrásra nem emlékszem, viszont 8 éve volt, már kopnak az emlékek, még akkor is, ha kellemetlen volt akkor nagyon.
Ez a szúrós fura görcs a kezdetektől meg van.
Azóta már voltam ultrahangon, rendben a helyén van, gyulladás sincs.
Szia.
A Miréna felhelyezése után jó ideig fájt a hasam. Olyan fájás volt, amit addig sohasem éreztem. Illetve talán... Amolyan tompa, hosszan elnyúló fájás-görcs, amit talán a szülési fájásokhoz hasonlíthatott, csak tompábban. Semmiképpen sem a menstruációs görcsökhöz, pedig nekem aztán kegyetlen görcseim voltak, amikor menstruáltam.
Szúrásra viszont nem emlékszem, hogy lett volna, de tény, hogy nagyon fura volt a fájás és jó ideig eltartott.
A szúrás miatt írnám, hogy nézesd meg UH-n a biztonság kedvéért, ha nem mentél mostanában megnézetni, mióta a szúrást érzed. De ki tudja, lehet ez a fájdalom is mindenkinél másképpen jelentkezik.
Azt mondta az orvosom, hogy 3 hónap alatt el kellene múlnia a folyamatos pecsételésnek és hasfájásnak.
Ha nem múlik, akkor mérlegelendő az eltávolítás.
Szia.
Én tampont használtam...
De 11 hónapig inkább nem mentem, eléggé nehézkes volt ilyen bizonytalanságban, mint amiben voltam és azért én eléggé erősen véreztem, amikor épp nem barnáztam, ez volt a pecsételős időszak.
Amúgy C vitamint szedtem napi 2000 mg-ot vérzéscsillapításra.
Igen, az együttlét sem kellemes így :-( Attól függ, hogy a Partnered mennyire zavarja ez a pecsételgetés...
Szia.
A 3 hónapot mihez kell megvárni, hogy leteljen???
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?