Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Somogy megyéröl esetleg valakinek információ.
Hogy mikor utalják az ápolási köszönöm
Igen, én is sajnálom, azért írtam.
Amúgy én is megvettem mindent jó előre. Sőt igazából egész évben megveszem, amit épp meglátok valakinek, mert nagy a család, mindig van szülinap, névnap, sok lenne egyszerre. Karácsony előtt is muszáj már ősszel elkezdeni, mert egy hónapból ezt lehetetlen kihozni.
Persze, igazából nekem is mindegy mikor hozza, mert csak a januári kötelező dolgokat fizetem belőle max előre. A többit elteszem januárig.
Szóval tulajdonképpen nekem is mindegy, mikor. Csak azon csodálkoztam, hogy a nálunk a postás egyidőben viszi ilyenkor a számlásokkal, max egy nap különbség. Máshol meg ugyanúgy kivárják a plusz 3 napot, mint máskor.
Családit gyest gyetet igen. Gyod ápolási biztosan nem. Email kérdeztem ügyintézőmnél és 20án lesz számlán is aznap küldjük ki a postára is. És írja hogy a postától függ mikor viszik ki. Várhatóan a két ünnep között
De az nap biztosan nem rakják utalványra még a posta amikor kapják szerintem 😕
Ezt írta:
Kedves !
A decemberi ellátásokat december 20. napján fogjuk utalni. A bankszámlára akkor nap jóváíródik az ellátás összege, a lakcímesek várhatóan két ünnep közt fogják megkapni, a postai feldolgozástól függ mikor kézbesíti a postás.
Köszönöm szépen türelmét és megértését.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Eredményekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok Önnek és egész családjának.
Az szomorú, pár megye, köztük a miénk is ünnepek előtt egy nappal legalább előbb utalja postára, hogy ők is megkapják karácsony előtt.
Tudom, hogy sok megye variálja, de ha már számlára megkapják karácsony előtt, akkor a postaival miért nem foglalkoznak.. szomorú.
Mondjuk van, aki eleve nem kapja ünnepek előtt szóval..
Nálatok 3 munkanap szokott lenni?
Mármint karácsony előtt?
Csak mert nálunk ilyenkor a posta előbb hozzá, nem vár 3 munkanapot.
Van, hogy aznap, mikor az utalás van, De legkésőbb másnap.
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?