Hitelkárosultak (beszélgetés)
Szia !
Én a hitelek mellé kötött életbiztosítások vizsgálatával foglalkozom, így elképzelhető, hogy Neked is tudok segíteni. Itt a tájékoztatási metódusban vannak olyan súlyos hibák, amelyek mentén akár a kezdettel történő felmondással is lehet élni, azaz az összes eddig fizetett díjat vissza lehet perelni a biztosító társaságoktól.....
Ha gondolod - s minden erre vonatkozó szerződésed megvan - egy próbát megérhet Neked is..... pénzedbe nem fog kerülni a vizsgálat.
Sziasztok! Lejárt végre az egyik (nem jelzálog)szabad felhasználású hitelünk a Cetelemnél. Megkaptuk az elszámolást. 800ezerre 1.600.000-t fizettünk vissza :( És forinthitelről beszélünk...
Remélem szeptemberben mi is kapunk valamit vissza, kicsit durva ez a 100%-os kamat :( ahhoz képest hogy 25,5%-ról volt szó....
sziasztok! én nem vagyok hitelkárosult, de ez a téma nem halt még ki, úgyh ide írom.
nagy vonalakban: szeretnénk a barátommal pénzhez jutni, h megvehessünk egy önkormányzati lakást. max. 1milla kéne. nem tudom, h ienkor szabad felhasználású személyi hitel/kölcsön vagy használt lakás vásárlására való hitel kell, én nem értek hozzá. Barátom nettó 115ezret kap én nettó 64ezret, ezért ő próbálna meg hitelhez jutni és úgy gondoltuk nagyobb az esélyünk ha adóstárs leszek; de lehet a korom miatt még ez se lehetek (21 vagyok). én OTPs vagyok a barátom meg CIBes és aranykártyás, szóval neki ien 200.000es mozgó tőkéje van (remélem így hívják). szóval lemehet -200.000ig. (mert anno vett már fel hitelt, aztán megint akart de akkor nem adtak és felajánlották neki ezt a mozgőtőkét). a hitelét már kifizette (ő 27 éves).
szerintetek mien esélyeink vannak? és ilyenkor érdemes élettársi kapcsolatot létrehozni? (nem feltétlen a hitel miatt)
köszi előre is, nagyon elkeseredtünk :(
Sziasztok!
Nekem az tűnik hihetetlennek,amit a tv-ben mutattak.
Valaki nem tudja fizetni a hitelét,bemegy a bankba,egyezkedik,és elengednek x milliót,ha a többit fizeti.
Ilyet én is akarok!!!!
Nem tehetek róla,de sajnos nem tudok hinni abban,hogy van valahol,az óperenciás tengeren túl egy nagyon ász ügyvéd,aki már megnyert 1-2 pert..:(
Egyszerűen nem hiszem el.Ha létezne ilyen,akkor már minden devizás kijött volna a carból! Hiszen ha"Neki lehet,akkor nekem is"-alapon mindenkinek menne.Szerintem,egyszerű vakítás. Nem tartom valószínűnek,hogy egy fantasztikus ügyvédnek több esze van,mint a bankok "konsiliere"-nek..:( Azért ott sem matt hülyék vannak!SŐT!
Kedves Fórumozók!
Szívesen segítek azoknak, akik szeretnék a devizahitelüket átváltani fix, forint alapú lakáskölcsönre. Nem tudom, hallottátok-e, hogy a lakástakarékpénztárnál van erre lehetőségetek. Aki erre szeretne megoldást találni és nem vállalni a devizakockázatot még hosszú évekig, bátran írjon üzenetet. Nagyon nagy erre az igény, ezért előre is elnézést kérek, ha nem válaszolok rögtön, de ígérem, igyekszem.
Köszönöm, klenca, de találtam olyat, aki nem csak ügyvédként segít, de a végén lesz pénzem kifizetni a tartozásom maradékát a banknak. Mert azzal kapcsolatbansenkinek ne legyen kérdése, hogy amit felvettünk, azt vissza kell majd fizetnünk. A baj ott van, hogy a jelenlegi helyzetben a 3szorosát, 4szeresét kellett volna. És ez bizony nem OK.
Azt se hiszem, hogy ezeket a pereket pár év alatt el fogják rendezni. Szerintem senki nem meri vállalni ezt a felelősséget, inkább tolják a felelősséget tovább. Magyarországon sem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás. Ezzel kapcsolatban senkinek ne legyen kétsége!
Ha büntetik az uzsorakamatot, akkor ez nem az? 5Mft-ra 7 MFt kamatot fizetni????
Vagy a másfél millió forint hitelre 3.8 Mft-ot fizetni?
Kedves Big!
Lakásra vettünk fel 5 MFT FORINT (!!!) alapú hitelt.
A szerződésben az állt, hogy a hitelfedezeti életbiztosítással támogatott jelzáloghitelt 15 év alatt fizetjük vissza, a tőke az életbiztosításban havi 27 800 Ft, a kamat az első 5 évben 35800 Ft a banknak. 5 év után a felgyűlt tőkét beforgatják, s a kamat lejjebb megy. Nem voltak hajlandóak beforgatni, egyoldalúan megváltoztatták a konstrukciót, s további 10 évig kellett volna a 35800 Ft kamatot fizetni, s majd a 15. év végén forgathatjuk be a tőkét. Közben az apám meghalt, kaptam 2.3 MFT -ot, amit nem engedtek befizetni a tőkére. Válás lett a vége a pénzügyi nehézségeinknek, s eladtuk a lakást. Kifizettük a tőkét, meg rá kellett fizetni vagy 200 000 Ft-ot, de a befizetett kamatból nem írtak jóvá egy fillért sem! 2 300 000 Ft úszott el a semmibe!
Ez tisztességes????
dr Léhmann György / Siófok
Keress rá, ingyen segít!!!
Nem vitás, hogy vannak olyan élethelyzetek, amikor ez tényleg elkerülhetetlen. Tényleg szülők nélkül levő, semmit sem örökölt fiatalok, stb.. Nagy szemétség volt ez, meg az is, hogy ezt hagyták, nem vitás, és senkit sem akartam megbántani..
Csak azért van ennek egy olyan aspektusa is, amit írtam..
Sőt, elkerülni mi se fogjuk tudni teljesen, mert akkor már egyenesen kriptát kéne vennem, de abból legalább kényelmeset..:-))
De egyenlőre húzzuk, amíg lehet.
Mindenkinek a legjobbakat!
Én sem tudom, mit érek meg.. Nem könnyű, de ezzel valamelyest egyet tudok érteni..
Összeházasodtunk 2004-ben, anyáméknál laktunk. Elkezdtünk vakarózni, hogy hát bizti tudnánk fizetni valamit, jó lenne külön. Erre azt mondá édesapám: "Ha majd mindegyiktek külön-külön az ötszörösét is tudná fizetni, majd akkor vegyetek fel hitelt. Hidd el, hogy ez a világ nem fog sokáig tartani, mert abnormális a berendezkedés, előbb-utóbb borul a bili."
Persze ezt mi öreges dumának gondoltuk, de maradtunk. Ezt úgy kell elképzelni, hogy 12nm-en laktunk az egyébként 75nm-es panelban összesen 6-an. Aztán 7-en, majd 8-an.. Mert végül a két gyerekem is oda született..
2-3 évet kellett várni, és édesapámnak igaza lett. Pedig egy gyári munkás, nem MNB elnök...