Bevásárlási szokások, tippek (beszélgetés)
Nehezen szánom rá magam mindig, pedig nem nagy szám :) Minden műveletet utálok, ami lisztes, takarítani utána.
Én is szeretnék nudlit, derelyét is a téli szünetben, mert rá vagyok már éhezve egy kis krumplis-túrós derelyére, de keveset nem akarok csinálni, mert ugyanannyi kosszal jár.
Én ezt a talcán fagyasztást szuper eredmennyel szilvás gombócnal alkalmazom. Elkészítem előre teljesen készre (kifőzésig), amikor van szilva. Tálcán egyesével megfagy, zacskóba, és sosem fagy össze. Amikor kiveszem, egybôl megy főzővízbe. Idén nem tudtam betárazni, sajnos olyan szilvához nem jutottam.
Nekem is van olyan gépem is, de nekem a Temuról rendelt vákum zacskók a legjobbak. Lehet, hogy az én gépem már régi és azért nem vákumozik olyan jól. De a disznóvágásnál biztos jó szolgálatot tesz. Én sajnos néha elkövetem azt a hibát, hogy nem írom rá, mi van benne, és így levákumozva összefagyva nem is mindig tudom.
Nyáron én is vettem, aztán pont úgy alakult, hogy utána üvegekbe főztem be.
Nézegettem, enyémen folyamatábra van, még nem tudom elképzelni. Azt sem hogy hová teszem a foliát, hová a cuccot... 😀 Dec. közepén disznót ölünk, akkor tényleg premierje lesz :)
Köszönöm:) Nemrég vettünk vákumozót tényleg nagyon jó:))
Kipróbálom pár szelettel,,ha sikerül és nem lesz ázotthatású a panír, készítek én is előre:)
Tálcán kell lefagyasztani egyesével és utána zacskózni. A kolléganőmtől hallottam, ők mindig így csinálják,annyi különbséggel, hogy ők folpackba teszik egyesével. Fagyosan kell sütni is. A karfiol, cukkini is így nagyon jól működik. Fasírtot is akarok előre elkészíteni, azt még nem próbáltam. Minden olyan zöldséget, mint a cukkini, karfiol, paradicsom, paprika stb. tálcán fagyasztom előre, sőt, még a petrezselymet is. Előre el vannak készítve zöldség csomagjaim, amikor olcsón kapok zellert, karalábét előfőzés után ugyanígy fagyasztom. Nagy segítség a Temus vákumos zacskó, van hozzá egy kis kézi pumpa is. Tegnap jött meg egy adag zacskó, de rendeltem újabb adagot pumpával, hogy legyen tartalékban.
Ez a panírozott hús fagyasztása érdekelne,,mert én még sosem készítettem így,,de nem vizesedik át a panír,,mire kiolvad,,vagy épp még előtte?
Köszönöm amit írtál nagy segítséget nyújt.😘
Minden rendben lesz. Amit lehet, készíts el előre. A süteményeket osszátok be, ki süssön sósat, ki édeset. Én már a húsokat is úgy fogom elrakni, hogy bepácolva, vannak nagyon jó kis vákumos zacskóim és abban. Ugyanígy panírozva rakom el a dolgokat, már karfiol van lefagyasztva panírozva, vákumozva. A hétvégén gombát akarok, és húst is panírozva eltenni. A töltött káposzta még kérdéses, vagy lesz, vagy nem. De azt is teszek el előfőzött töltelékeket, hogy csak be kelljen fejezni, ha a család úgy dönt mégis legyen. Pörköltet is fagyasztok le,ha székelykáposzta, vagy rakottkáposzta lesz a nyerő. Száraz sütiket sütök, de a mézes krémest, zserbót és a krémest rendelem a cukrászüzemből. Hatalmasokat adnak, nem is drága. Jó készülődést Neked is és ne idegeskedj, az a legfontosabb!
Jó készülést,rendben lesz,hát hogy ne lenne:DD
Mi csak egy héten egyszer vásárolunk szinte, szombaton az egy hétre való ennivalót.
Szerintem legpraktikusabb, ha ilyenkor mindenki hozna egy tál akármit, amit otthon elkészít. Meg lehet kóstolni másokét, persze készül a házigazda is, de nem törvényszerű, hogy ünnepre kipingjon ;) Azt nem tudom, hogy lehet rávezetni a vendégeket, szerencsére még nem ért teljes pályás letámadás. Nálunk el sem férnének.
Hó elején kezdjük meg a bevásárló kör utat ami megbeszélés szerint történik. Gyümölcsöket, zöldségeket frissen pár nappal ünnepek előtt.Ez megszokott nálunk minden évben. De, idén viszont karácsonykor többen jönnek hozzánk vendégségbe meglepetést okozott mindannyiunk számára. Pillanatra tátva is maradt a szám szerintem.
Ők kint élnek ott telepedtek le különböző országokban. Testvér felesége,aztán fiunk családostól,unokáinkal. És más megyéből érkező családtagok. Ezek mintha össze beszéltek volna? Hát lesz teendőnk főzés,sütés, és meg kell jegyeznem hogy sokat telefonáltam segítségért. Így aztán nem egyedül készülök rá lesz 2 női segítségem na meg a férjem imád főzni szintén. Ő a harmadik segítség. További telefonos egyeztetés mindenkivel aztán,
családi összefogással lehet szuper több fogásos különböző ételeket,desszerteket készíteni. Hogy milyen ételek, desszertek? Ezt még hó elejéig eldöntjük. Közvetlen családtagunk,rokonok kik rá érnek és
közelünkben laknak ilyenkor anyagilag is hozzá járulnak. kb 15 főre főzünk. Szállásukat megoldjuk magunk közt.
Ritka hogy így össze tud jönni a család. Évek óta nem volt ilyen. Ez az év végi
ünnepek így alakul, aminek örülünk. És remélhetőleg sikerül jól össze hozni mindent. Azért izgulok hogy minden rendben legyen a végére.👍😁
1 hónapban 1szer nagy bevásárlás
Általában egy hétre valót vásárolunk. Zöldségből, gyümölcsből mindenképp.
Én már elkezdtem az év végi feltöltést, ne kelljen annyiszor boltba menni az ünnepek előtt. Tudatosan összeírom, mi hol olcsóbb, és abból többet veszek. Ma vettem a Lidl-ben egész csirkét 900 ft-ért, csont nélküli karajt is jó áron, stb. De vettem a múltkor tejkaramellás szaloncukrot, hát annak semmi köze a karamellához. Kész a savanyú káposztánk is, tegnap még hoztak 20 mázsa tüzifát, készülünk a hurka-kolbász készítésre, füstölésre.
Havonta kétszer megyek. Lidl,Tesco,Interspar hipermarketekben vásárolok. Bőséges választék mindenből egyenlőre, de nézem a minőséget is. Persze ez nem azt jelenti hogy a legdrágább árut veszem hanem próbálok egészségesebb dolgokat nézni ebben a kusza világban.
Inkább kevesebbet veszek egy-egy termékből. Kolbász töltés minden évben szokásos módon.
(Bozsu55) köszönöm szépen hogy megosztod az oldalon
megjelenített akciós árak termékeit.😘
Mától a reálban 159 a hagyma,egészséges, van héja.
November vége felé szoktam egy nagyobb készletfeltöltést csinálni, ami január közepéig kitart. Csak friss dolgokért megyünk kisebb boltokba. Nem birom a decemberi nagy tömeget. Készülünk megint hurkát-kolbászt ilyesmit készíteni is.
Akciós a vörös káposzta a pennyben és a lidlben is.
Sajnos igazán akciós dolgot s hétre nem találtam. Vasárnap vettün az Aldi-ban répát 199 ft-ért, céklát 239-ért. Már mindenhol karácsony van.
Pennyben a vöröhagyma, vödrös tejföl,fejeskáposzta, 10 kgos cukor akciós.
Mindenkinek szép napot! Sajnos nagyon nem tudok akciós dolgokról senkit sem tájékoztatni, mert nem volt időm megnézni a kínálatot. Viszont rendeztem a fagyasztókat, és a spórolás jegyében találtam olyan dolgokat, amiket szeretnék az elkövetkező egy-két hétben feldolgozni, így nem akarok nagyon vásárolni sem. Hamarosan a hurka-kolbász töltés, füstölés kerül napirendre, meg a káposztasavanyítás.
További ajánlott fórumok: