18-19 évesen teherbe esni, anyának lenni? (beszélgetés)
Szia!
Teljesen egyetértünk, és köszönöm, jól esik!
Szijja!
Kérlek, olvass vissza, betegség miatt kéne azonnal, mert később nem lehet saját!
Persze csak ha gondolod... Puszi:)
Nem... vagyok. :)
Hát, teljesen egyetértek, én nem adatom be, csak a hagyományosat, az is teljesen elég, mivel a két vírus alapja ugyanaz, így a sima influenza elleni oltás is használni fog... prof mondta.
Én nem hiszek az újban, hírverés, sőt, talán az egész h1n1 dolog az... Kereskedőknek k...vajó, rengeteg influenzamegelőző tabit eladtak, pl csak Mexikóban milliószám keltek el a maszkok, áh... ha ez annyira fontos lenne, és veszélyes, ingyen biztosítanák! És... aki ebbe belehal, az állítólag a simába is, csak ennek hírverést csinálnak. Szerintem undorító és felháborító.
Szia! Már azt hittem, eltűntél végleg...
Én a helyedben akkor mondanám el, ha már jönne a baba. Elvégre külön életetek van, és ha ennyire ellenzik, miért akarod magad ezzel idegesíteni? Különben nem értem, mi a baja a szüleidnek ezzel a dologgal.
Velünk minden ok, megkaptam a bárányhimlő elleni védőoltást, nov. 23-án megyek majd a másodikért, onnantól fogva 3 hónapot kell várjunk. Filózom az influenza ellenin is, de ott arra felé hajlok, hogy nem adatom be magamnak. Te hogy vélekedsz erről? Szerintem csak a pénzről szól az egész, van 6 millió vakcina, megrendelte az állam, aztán senki nem akarja beoltatni magát, most meg megy a riogatás.
Igazából én nem értem miért állnak ilyen negatívan ehhez a dologhoz.Beszélgettem erről a párommal és anyukámmal is,és mindketten azon a véleményen voltak hogy ha én lennék ilyen helyzetben,minnél hamarabb próbáljam meg a babát,persze csak ha én is úgy gondolom.
Arról fogalmam sincs hogy mond-e meg a szüleidnek e vagy sem,ez rajtad áll,de mivel felnőtt ember vagy,így a te döntésed,és ezt el kell fogadniuk.Én szerintem mint tényt közölném.
Fogok...csak most kicsit el voltam havazva, meg utaztam, úgyhogy nem igazán jutottam gép elé...de most véégre. :)
Szüleimmel kapcs. még mindig nem tudom, hogy mondjam meg nekik, ültessem le őket....vagy először csak anyumnak...passsz...
De talán addig el sem mondom, amíg nincs benn a babácska :)
Sziamijjja!
Kicsit el voltam utazva. :)
Folyik a babaprojekt, előző hónapban kötelező tisztulás volt, úgyhogy lassan beindulhatunk... :))
Amúgy minden rendben velünk, veletek?
Szüleimet illetően nem volt előrelépés még....
A rubeola 1980-as évek óta kötelező, de vérvizsgálat során kiderítik, volt-e valaki rubeolás, ha nem, és az oltási könyvében nyoma sincs, akkor Czeizel szerint érdemes beadatni az oltást.
Sajnos tegnap nem jutottam be az orvoshoz, csak a táppénzes papíromat kértem ki, de majd felmegyek hozzá, és felíratom a bárányhimlő ellenit. Úgy hallottam, borsos az ára, gyerekeknek legalábbis 8ezer, sógornőm mesélte, és két oltás kell belőle, felnőttnek nem tudom. De az ember annyi más dologra kifizet ennyi pénzt, nem pont az egészségemtől fogom sajnálni. ;-)
Mikor mész orvoshoz? Holnap, ugye jól emlékszem? Engem most hívott a nődokim, a kenet alapján is kijelentette, hogy meggyógyultam. Elvileg novembertől mehetne a próbálkozás. Ma este el kell beszélgetnünk férjemmel erről a dologról. :-)
Én rózsahimlős nem voltam még, az is veszélyes, nem?
Hát, mi így tuti kilőttük az Imrét, nekünk ez alapfeltétel, bármi történik, apa végig ott...
Nekem meg még messze is van. És az számomra sem vonzó, hogy vajúdás alatt nem lehet bent a férjem.
Na, úgy beszélek, mintha már rászántuk volna magunkat. Szívem szerint így is lenne, de csak "vajúdunk" a kérdésen. :-) Ma megyek háziorvoshoz, lehet, kiíratom vele a bárányhimlő elleni oltást, mert én még ne voltam bárányhimlős.
Megnéztem a Szent Imrét, nagyon csábító, de mi van, ha épp foglalt az a szoba?
Nomeg nem ismerek ott egyáltalán dokit.
Mondjuk nekem nagyon fontos szempont az is, hogy apa benn lehessen legelejétől, bármi van.
köszi :)
te ott voltál?
van alternatív szülőszoba, kád?
apa benn maradhat?
Esetleg valakinek van ötlete?
Bár majd tuti ajánl a dokim
:)
Van dokim, bár ő szülést nem vezet, úgyhogy kell majd valaki más. :(
Valószínűleg igen, csütörtökön megyek.
További ajánlott fórumok:
- 8 órát dolgozó anyának lenni...
- Anyának lenni - majdnem nagymama korban
- Mi a véleményetek, távkapcsolat esetén mennyi az esélye a teherbesésnek, ha a pár csak havonta egyszer a peteérés idején tud együtt lenni?
- 40 felett anyának lenni
- "Anyának lenni szuper dolog" azaz a szülés utáni első pár hét tapasztalata
- Anyának lenni a legjobb dolog a világon!