Céklasaláta recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Céklasaláta hozzávalói:
60 dkg cékla
4-3 kisebb alma
1 vöröshagyma
2 kanál frissen facsart citromlé
1 ek. méz
2 ek. hidegen sajtolt olívaolaj
1 kis só
A Céklasaláta elkészítési módja:
a céklát meghámozzuk, lereszeljük, majd hozzáreszeljük az almát és a hagymát is. Végül hozzáadjuk a citromlevet, az olajat és a mézet. Alaposan összeforgatjuk és hagyjuk állni legalább egy órát, hogy az ízek összeérjenek.
Én önmagában fogyasztom, de ízletes köret is lehet.
Első olvasatra bizarr lehet, de tényleg nagyon finom, ez egy élő étel, nagyon egészséges.
A gyerekeim is szeretik :)
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: arwenn, 2011. márc. 9. 13:25
A céklasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.