Angol nyelv, nyelvtanulás otthon (beszélgetés)
Valaki tudna segíteni,tanácsot adni,hogy hogyan lehetne elsajátítani azt,hogy könnyebben menjen az angol fogalmazás?
Nemsokára középfokú vizsgám lesz,de a fogalmazás nem nagyon megy.
Mit lehetne tennem,hogy jobban menjen?
Kár, hogy nincs a kezem ügyében a The cunning of Khalbas the cuckold című csodálatos történetecske, szivesen bemásolnám. Az a nyelvezet még egy haladónak is sok. :D
Megpróbálok utánanézni, hátha az otthoni gépen megvan.
Töredelmesen bevallom, valóban a fórumindítóra gondoltam. De ettől még Te sem vagy kevesebb vagy kisebb. Most Téged is megnéztelek és újabb öröm a lelkemnek, hogy United Kingdom-beli ember dícsér meg. De tudom én, hogy nem nehéz szöveget választottam.
Volt egy időszakom, hogy könyveket fordítottam szótár segítségével és az új szavakat igyekeztem megtanulni. Conan Doyle Sherlock Holmes történeteit szerettem a legjobban.
Voltam egy-két helyen a világban - többek közt a United Kingdom-ban is - és mint turista sikeréményt könyvelhetek el.
Mivel főképpen az írott szöveg fordításával foglalkoztam, való igaz, hogy az én szövegértésem is csapnivaló. Azokat értem jól akik maguk is tanulják a nyelvet. Angliában volt olyan ember akivel remekül el tudtam beszélgetni, de volt olyan is akitől egy kukkot sem értettem.
A TV-beli angol nyelvű híreknek csak a tartalmát tudom nagyjából elmondani, a filmcsatornák beszédeivel viszont abszolút nem tudok boldogulni.
De hogy az illető megyémbeli...
Ez meghatott! :)
Hello!
I am looking for people who are studying or have studied English and would like to help each other via e-mail, skype, msn to practice this language.
If you can speak a little or very well or want to repeat as well I am waiting for you.
Let's help each other and let's help ourselves.
Please write to ...com.
Kis nosztalgika.
Én nem csatlakozom a társasághoz, mert sem időm, sem kedvem nincs már hozzá.
Viszont Hadd említsem meg, hogy otthoni nyelvtanuláshoz nagyon javaslom a Báti - Véges szerzőpáros Angol nyelvkönyv kezdőknek című könyvét!
Sok angol nyelvkönyvet láttam már, de ez szerintem mindet lepipálja! És sokkal többet mint amit a könyv címe sugall!
Persze nyilván nem árt más könyveket illetve hanganyagot sem használni. Illetve alkalmat találni élőben, hús-vér emberekkel közvetlenül gyakorolni, beszélgetni.
Sok sikert kívánok!
Sziasztok!
Olyan egyéneket keresek,akik tanulják vagy tanulták az angol nyelvet,és segítenénk egymásnak emailen,skype-on,msn-en a nyelvtanulásban.
Ha kicsit vagy nagyon tudsz,és csak ismételni akarsz akkor is várom a jelentkezésed.
Segítsünk egymásnak,hogy magunkon is segítsünk.
onlineworkit@gmail.com címen várom a jelentkezőket.
További ajánlott fórumok:
- Duolingo alkalmazás játékos angol nyelvtanulásra
- Angol nyelvtanulás 6 hónapos kortól?
- Egyszerű angol nyelvtanulás, segítség!
- Mi ez a nem mersz megszólani angolul, amikor ez az egyik jó mondszer a nyelvtanulásra?
- Van aki otthoni nyelvtanulással kijutott külföldre dolgozni?
- Kreatív vagy relaxa angol nyelvtanulás otthon?