Hangyairtás hatékonyan, valakinek van ötlete? (tudásbázis)
Én is sok mindent kipróbáltam már, a hangyák írtására, de kültéren nem nagy sikerrel.
5 éve lekunk ebben a házban és én még ennyi hangyát életemben nem láttam, mint az idén. Nincs egy ép hely sem. A virágcserépbe a talajba.... gusztustalan. Mindent tönkretesznek. Használtam ültetésnél talajfertőtlenítőt a gyökérzónába, van egy por, amit ha elszórunk akkor beviszik állítólag a helyükre és ott mindegyiknek annyi. Nos ez utóbbia házon belül bevált, de kint semmi. :( Ha gazolok pl. meglepnek engem is a hangyák annyi van belőlük. Használtam: sütőport, ecetet, levendulát ültettem.... de semmi. A permetszerek sem hatottak, ami általában rovarölők.
Nincs ötletem. A fahéjat most én is kipróbálom bár 420m2- re ez sokba kerülne.
Ami a legjobban aggaszt, hogy van egy kerti tavunk és a pereménél végig hangyás, nos ott nem használhatom a vegyszerek 99%-át.
Ha tud valaki segíteni, nagyon megköszönném.
Kültérre van valami megoldás?
A kertben kerítettünk el a fiamnak egy nagyobb részt,ott van a kisházikó-csúzda homokozó,szóval sok időt tölt ott.Viszont rengeteg a hangya :(
Figyeltünk,hogy ne tegyük vonulási útra,de nincs olyan hely a kertben ahol ne lennének :(((
Fokhagyma cikkeket ahol kiszoktak jönni.
A sütőport össze keverni vanília cukorral, a felbukkanási területekre szórni, ki vonzza őket.
A végleges irtás ha fogamzásgátló tablettát össze törni bele májkrémbe oda rakni a hangya kijárathoz.
Eddig még nem jelentkeztek, de már előre félek.
Tavaly elég jól megúsztuk, gondolom a sok eső miatt.
Ezektől az apró fekete dögöktől is kibukok, de azt képzeld el, hogy nálunk pár éve nyár közepén késő este megjelentek az egészen picurka szárnyasoktól kezdve a jó másfél centis szárnyasokig vegyesen. Széles csíkban vonultak. A konyhai radiátor alól jöttek, végigmasíroztak a fal mellett, fel a konyhaszekrényre, onnan le a mosogatóhoz, és a mögött eltűntek. Szó szerint sikítottam. Azt sem tudtam, mihez kapjak. Kínomban elkezdtem porszívózni őket. Mindezt éjjel 1/2 12-kor. Még jó, hogy családi házunk van, így nem dörömböltek a szomszédok.
Az aprók ellen jó volt a sütőpor, de csak pár napig, akkor újra megjelentek. Megint sütőporoztam, eltűntek pár napig és ez így ment egész nyáron.
A mi házunk is öreg, de a fiam barátnője lakótelepi lakásban lakik a 8.-on, és ott is vannak. :-((
Laktam öreg családi házban, ahol előfordult, hogy a fürdőszobában a kád lefolyóján jöttek fel a szárnyas hangyák.Nem értettem, hogy lehet, de jöttek! Undorító volt, amikor benyitottam és a számba repült, még rágondolni is rossz.
Hidd el rengeteg mindent próbáltam, és végül a legjobb volt a sütőpor, de rengeteg. Csináltam naponta 3x is, aztán gondolom mentek a szomszédba, de eltüntek. A következő évben kezdődött elölről, de a sütőpor mindíg hatott.Ha olyan talajon áll a házatok, akkor évről évre előjöhet ilyenkor, meg nagy esőzések előtt.
Vuvuzelácskának osztom a sütőporos ötletét.
Én is kiprobéltam annak idején és nagyon hatékony és vegyszer mentes és olcsó:)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan fogyjunk le hatékonyan? 1. Az étkezés
- Hogyan lehet hatékonyan penészmentesíteni?
- Először lesz mosogatógépem, segítenétek, hogyan használjam hatékonyan?
- Hogyan felejtsünk el valakit gyorsan, hatékonyan? :)
- Szobabicikli vagy Ellipszis tréner. Melyik hatékonyabb?
- Melyik a hatékonyabb és melyiket könnyebb betartani?90 napos fogyókúra vagy update?