Reálhozam kifizetés (beszélgetés)
Akkor ez fogós kérdés! De hátha Viktorka kitalál valami fórumtémát nekünk még. :D:D:D
Kedves AEGON köszönyük ezt a rendkivüli gyorsaságot hogy 10 nappal azután elkezdtek utalni mint más pénztárak de a mai napig semmi!! A tájékoztatása a volt ügyfeleiknek egyenes frenetikus!! Asszem a hangsuly már azon van hogy a volt ügyfelek!!!
Az AXA majd aug. utolsó felébe utal szerintem, addig kamatozik a pénzünk nekik. :(
Nekem azt irták, hogy aug.29-n utalnak.
OTP is ilyen sajnos!!! Egyik volt munkatársam 2 évvel később lépett be a céghez mint én és 2X több pénzt kapott vissza!!! Nem Otp-s, nem Axás és nem is Évgyűrűk tag (volt) ez a szerencséje.
Sziasztok! Szerintetek 100e Ft-tal magasabb hozamból hogy tud az Aegon kb 40e Ft-tal kevesebb reálhozamot kifizetni mint az Allianz, amikor az infláció elméletileg ugyanannyi mind a két pénztárnál?
Vagy én nem értek valamit?
Engem is érdekelne a pertársaság. A feleségemmel mindketten 1999 - ben léptünk be és azóta fizettük. Akinek van valami címe, ahol lehet jelentkezni kérem írjon!A segítséget előre is köszönöm.
Tudjátok ebbe az a legszomorubb hogy ha akkor vesszük észre hogy átvertek amikor várjuk az első nyugdijat
Én is kaptam értesítőt a tavasszal, 451000.-Ft hozamra fizettek volna 8700.- Ft-ot. Ma megnéztem a neten az egyenlegem, 502900.-Ft hozam után nem kapok egy fillért sem.Hogy lehet ez?
Neked akkor szerencséd van mert én papírt sem kaptam.Gondolom,hogy azon leírták,hogy mennyit kapsz kb.Remélem sikerrel jársz,de jobb ha személyesen érdeklődsz!
ennyit még a befőtesüvegbe is kamatozott volna:)
ING-től ma kaptam az értesítőt, holnap megyek érte a postára.(J betűs vagyok).
Az információt valahol a netten olvastad vagy beszéltél velük mert én nem tudtam velük beszélni és a netten is csak annyit írnak hogy 11-között utalnak
Ja a képlet adott..:D:D:D
Sztem ember nincs itt aki ezzel tud számolni...
Szerintetek a manyupos dolgozók olvassák ezt a fórumot???? Jöhetne közülük valaki segíteni néhány számadattal, mit hogyan számoljunk...
Egyébként minden rosszindulat nélkül kivi lennék nagyon a manyupos dolgozók reálhozamára...
Sziasztok! Én is AXA-s vagyok, megkaptam az értesítőjüket tavasszal, amit nem küldtem vissza, mert a lakcím ua és postai úton kértem. Azon írtak egy összeget... De még semmi. És az itteni híreket véleményeket olvasva meg kell látogatnom személyesen az AXA-t, ha a héten nem kapom meg. L betűs vagyok... Egyébként van itt olyan, aki kapott már visszafizetést az AXA-tól???
Huhh, ezzel most megfogtál! Ötletem sincs, főleg nem olyan, ami hasznos is. Pénzesőre talán várhatnánk... :)))
Sziasztok!
Van valaki, aki az axa-nál volt tag, és kapott reálhozamot?
Tanulmányozásra érdekes:
[link]
Végül is a képlet adott: 1997. évi LXXXII. törvény 3. számú melléklete.
Változó kor? Áááááá, az mégsem jó! Abból nem lesz hasznunk. :D:D:D Fogggggalmam sincs! Neked?
ING-től,otp-s számlára,utalással meg jött ma reggel végre nekünk is.8.-ai utalást mondtak.
Kitartást Mindenkinek!
Lehet, hogy nem így számolják, nekem valahogy így jött ki. Nem vagyok manyup alkalmazott. Gondolom, aggregálják az inflációt a befizetésekkel és az árfolyammal. Az elmúlt években szerintem nagy mértékben nem változott az infláció. Ebből indultam ki.
Ja, azt tudom, hogy az axa nem abc szerint utal, pedig a Cs betűmmel eléggé elől lennék:(
Bocsánat, rossz számokat adtam meg, nem volt a munkahelyemen a januári elszámolásom. De lássuk csak:
Egyéni szla Ft-ban kif. egyenlege 2010. dec. 31-én: 396945 Ft
Egyéni szla tőke része 2010. dec. 31-én: 321156 Ft.
Számításaim:
396945/321156 = 123,5988% -> hozam 23,60%
infláció kb 4%
23,60% - 4% = 19,60% reálhozam
321156*19,60% = 62947 Ft
Kapott reálhozamom: 64251 Ft
A különbség szerintem az inflációból adódik. Én legalábbis így számolgattam.
Axa, de én még mindig várok. Összeget kiírt a honlapjukon, meg azt is, hogy augusztus 17-22. között várható. De kezdek félni, hogy ezek után mi lesz!!!
Igen...Igeeen! Nekem is ez az álmom. Még több stressz, hiszti és várakozás. Meg persze egyes emberek bosszantása. Na de, mi legyen az? :)))
Én Bács-Kiskunba vagyok, és ma elég sok ING-s kapott utalványt, remélem hamarosan Ti is megkapjátok, illetve mindenki aki várja.
További ajánlott fórumok: