Karácsonyra keresek fini muffin recepteket! (beszélgetés)
Szia, nekem is pont ez az alap receptem:)
Klassz dolgokat lehet művelni vele. Szoktam olyat, hogy teszek bele 2 evőkanál darált mákot, és magozott meggyet. Vagy 1-2 evőkanál darált diót, és apróra vágott barackot (befőttet) teszek bele.
Amit mostanában szeretünk: 3/4 tábla Milka tejcsokit apróra vágok, beleforgatom ebbe az alaptésztába, és teszek hozzá magozott meggyet. Isteni:)
Beírod a jobb felső sarokban a keresőbe, hogy muffin, s kiad egy oldalnyi receptet...
Mindenkinek más jön be, a siker titka itt is a gyakorlás.
Én ezt próbáltam, a neten találtam (ez is csodás csokis muffin néven futott). Nekem ízlik, bár én az étcsokit kihagytam és nem vajaztam, mert papírba tettem. És nem kell megijedni, hogy sűrű a massza, szépen megnőtt és szép formája lett a muffinnak. :)
Hozzávalók:
15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál baracklekvár
1/2 csomag sütőpor
5 dkg kakaópor
5 dkg tört étcsokoládé
Elkészítés:
A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük, a formákat kivajazzuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A tojásokat habosra keverjük a vajjal és a cukorral, majd belekeverjük a lekvárt és a lisztes keveréket.
Formákba töltjük, 20-25 percig sütjük
Szia, én a köv. recept szerint csinálom a muffint:
Alaprecept
1 pohár nat. joghurt
2 pohár liszt
1 pohár cukor
fél pohár olaj, vagy olvasztott margarin/vaj
2 tojás
fél csomag sütőpor
pici csipet só
Ebbe szoktam keverni kb. 10 deka akármit (csokidarabok, alma, banán, kandírozott gyümik keveréke, mazsola-citromhéj stb.)
12 lesz belőle.
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- Muffin recepteket keresek, olyat ami mondjuk valamilyen krémmel vagy csokival töltött...stb
- Süti üvegben karácsonyra - diétásan. Bevált recepteket írnátok?
- Pulykamellből készíthető karácsonyi recepteket szeretnék kérni