90 napos diéta Zsanzi módra :) (beszélgetés)
Nem tudom kitől kérdezted, de ha esetleg tőlem, akkor a válaszom nem. De már előttem valaki írta, és ezzel maximálisan egyetértek, hogy a világ legnagyobb baromsága ez a délelőtt csak gyümi, és délu a feldolgozhatatlan kaják. Na ennek nincs értelme.
A környezetemben van olyan aki erre esküszik, mert lement 5 kg neki, van aki meg hülyének érezte magát, és a 30.napon abbahagyta, és elkezdett kevesebb cukrot enni, semmi fehér kenyeret, és napi 1 órát sétált, és emellett azt evett amit akart.
Ennek én magam több értelmét látom. Én is ezt teszem.
Tudom , hogy konkrétan mit takar a 90 napos csak arra vagyok kíváncsi , hogy aki próbálta már a diétát milyen tapasztalatai vannak , ennyi.
Te próbáltad már?
Szia!
Mielőtt nekikezdenél, egy pár dolgot:
-keményítőnapnak semmi értelme, a keményítő=szénhidrát.
Gyümölcsnap - rengeteg gyümölcscukor. Gyümölcscukor=szénhidrát.
Szénhidrátnap - az az abszolút baromság. Egyedül fehérjenapon fogyasztasz - kevesebb - szénhidrátot.
Ez az egyik.
A másik, hogy a szervezetednek minden nap minden tápanyagra szüksége van, tehát nem jó módszer ez az ún. "szétválasztás (ami ha megnézed, nem is választ szét semmit...).
Nem zsírból fogod veszteni a súly többségét, hanem vízből, illetve izomból. Ezt számítsd bele. És sokkal többre mennél egy dietetikus által összeállított étrenddel, mint ezzel a bocsánat, de hülyeséggel. Legyengül a szervezet, ha huzamosabb ideig nem kap megfelelő tápanyagokat.
A délig gyümölcsevés a legnagyobb hülyeség, mivel pont hogy a reggelinek kéne nagyon tartalmasnak lennie, lényegében az adja meg az egész napra vonatkozó kezdőlökést. És a reggelire fogyasztott tápanyagokat a szervezeted 100 %-ig hasznosítja (itt nem 8 hamburgerre gondolok persze, de simán jöhetne akár egy tál müzli joghurttal, vagy egy péksüti is). Lényeg a mérték, illetve a napi ötször való étkezés (ötször keveset, illetve egyszer mindenképp főtt étel :))
Jó sokat írtam, lehet, de hidd el, a 90 napossal nem teszet túl sok jót magadnak, bármilyen látványos súlyveszteséggel is járjon.
Pro és kontra megoszlanak a vélemények...
Nem olyan veszélyes, mint sok más "divat-diéta" őrület. 90 napot röhögve végig csinál az ember, utána majd ráérsz marha egészségesen étkezni. Ez a diéta csak ad egy kezdő löketet!!
Egészséges az igazi 90 napos diéta , szerintetek ?
Csak kérdezem :)
Tényleg nem tudom .
Szia!
Így csak 1-1 étkezésen belül tartanám be a szétválasztást.
Hát, elméletileg ez egy szétválasztó-diéta, és nem szabad össze-vissza enni, de!!
Miután kevesebbet eszel így is, talán nem baj, ha mást eszel, mint az előírt. Az viszont elképzelhető, hogy nem fogsz annyit fogyni, mintha betartanád az előírtakat...
Sziasztok :)
Úgy gondoltam , holnap neki vágok a 90 napos diétának , csak egy picit módosítok rajta bár lehet, hogy így már nem is hatásos de majd ki derül arra gondoltam , hogy a vacsi mindig fehérje vagy valamilyen saláta esetleg gyümölcs lenne a többin nem változtattam.
Véleményeket szeretnék kérni , hogy szerintetek jó -e így a diéta.
Köszi
Zs. :)