Norbi Update csodaliszt (beszélgetés)
Sziasztok!
Hatásos a Norbi liszt?Lehet tőle fogyni???????Miből lehet???üdv!
Én sem tudom, hogy lehet-e helyettesíteni,de veszek egy ilyen lisztet. Re,élem nálunk is van a lidlben.
Találtam ciabattához valót,napraforgómagosat meg egy harmadikat, szerintem ez lesz az, de nem volt rajta (vagy nem láttam),hogy rusztikus.
Én brownit fogok belőle sütni.
Köszi a tippet blueman, mégis kedvezőbb az ára, az a kis plusz ch meg belefér :))
még mindig nem tudom hogy lehet e helyettesíteni a Grafschafter lisztet a norbi lisztel -e vagy sem, de k. jó sütit csináltam belőle, (csak sót nem adtam hozzá, mert már benne van alapból)
u.i. nem törödöm a diétával, de az látható hogy magasabb a szénhidrát és alacsonyabb a fehérje szint a norbi liszthez képest...VISZONT olcsobb
Sziasztok!
ezt a Grafschafter lisztet lehet helyettesíteni a norbi leisz helyett?
Végül is, majdnem ugyanolyan értékekkel rendelkezik, és az ára is sokkal barátságosabb.
Ill. norbi lisztet jelenleg sehol nem kapni.
Miért?
update liszt 500g 900,-
Grafschafter 1kg kb. 200-300,- kozott
Sulykontrol Zabliszt 1kg 390,-
egy felismerés
update liszt
900Ft
267kcal
22pro.
34carb.
4,8fat.
11,5fibr.
Lidl-ben vett (Grafschafter Backmischung Rustikales Vollkornbrot) kenyér liszt
231kcal
8,1pro.
47carb.
1,2fat.
7,9fibr.
Sulykontrol Zabliszt
394kcal
12,3pro.
70carb.
6,2fat.
jelzés jelentés:
pro-fehérje
carb- szénhidrát
fat- zsír
fibr- rost
900,- Ft a Lehel téren
276 kcal
fehérje:22g
szénhidrát: 34g
zsír: 4,8g
rost: 11,5g
Sziasztok Update-ek!
Vki nem tudná nekem elküldeni a kódokat email-en?
Ha meglenne vkinek, küldjön egy privit, hogy megadhassam a mail címem.
Előre is köszi mindenkinek.
Van Norbi lisztem , viszont teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit kezdjek vele.Asszem már lejárt a szavatossága is.
Mondjuk almáspitét lehet készíteni belőle? A nokedlim ehetetlen lett a múltkor.
szia! en meg nem, de biztos meg lehet csinalni, mert ilyen "lowcarb choice" lisztkeverekbol Europa tobb orszagaban is lehet szaraztesztat kapni.
Az a neve, hogy Dreamfield pasta, ez is 5 gramm felszivodo sznhidratot tartalmaz, es van belole sokfele, lasagne, spagetti, penne, stb.
500 gramm 5 euro koruli arban van, szoval annyi mint fel kilo Norbi liszt.
Nagyon finom.
Nem tudom, hogy Mo-on kaphato-e.
Ha esetleg kiprobalod a Norbi lisztbol, akkor legyszi irdd meg, hogy sikerult, engem is erdekelne.
szia! A problema nem benned van. Ez a benne levo rostokban van. Nekem is volt ilyen gondom, aztan sok-sok kiserletezes utan rajottem, hogyan lehet ezt kikerulni.
Amikor a tesztat csinalom, egy kicsivel tobb folyadekot teszek a lisztbe, pl. tejet. Ne legyen folyos teszta, de legyen erosen ragados, hogy egy kanallal kelljen kevergetni. Hagyd a talban ezt a masszat kb. fel-egy orat, nehanyszor keverd at. Amikor mar a massza osszeall, es gyurhato, akkor jo, a rostok megszivtak magukat nedvesseggel. Ha eztuan meg liszteznem kell a tesztat (pl. sodrashoz) akkor mar csak teljeskiorlesu lisztet teszek hozza.
Ha ezt megcsinalod, akkor a rostok mar nem okoznak problemat a gyomrodban.
Macerasnak tunik, de nem az, csak a sutemenykeszitesi ido hosszabb.
Ez igy csak sutoporos tesztaknal mukodik.
Ha elesztossel akarod csinalni, akkor eloszor a lisztet keverd ossze valami nedves anyaggal, pl. viz vagy tej, hagyd allni egy kicsit, es ugy add hozza a tobbi hozzavalot.
Egyebkent csodaliszt helyett erdemes szojaliszt es teljeskiorlesu lizt combinaciojaval kiserletezni. A szojaliszt kb. 43%-a protein, viszont a rosttartalma sokkal kisebb, igy konnyen emesztheto a szervezet szamara.
Szia!
Szívesen!
Csináltam kenyeret is.
Igaz nem lett olyan levegős, mint a gyári kenyér, de szerintem jó. Ráadásul így pontosan tudom mi van benne.
Hozzávalók:
24 dkg Update 1-es kenyérliszt (nem a csodaliszt), hanem a keverék.
1 dkg búzakorpa
1 teáskanál só
1/2 zacskó szárított élesztő (7 g-os fele)
3-3,5 dl langyos víz
A száraz hozzávalókat összekeverni.
A víz nagy részét hozzáönteni, gyúrni. Amennyit igényel, annyit célszerű hozzáadni. Ha sok lesz, akkor vizet ereszt kelés közben (ez nem annyira jó, de megsül ilyenkor is).
Langyos helyen 1,5-2 órát keleszteni.
Előmelegített 170-180 fokos (alul felül sütéssel) sütőben sütni. Ha jól emlékszem több mint 1 órát sült. Szilikon gyümölcskenyér formában sütöttem. Kb. 55 dkg-os kenyér lesz belőle.
Kicsit tömörebb mint a boltban kaphatóbb, nedvesebb is a belseje, ha nem sütöd nagyon barnára.
Ha keménynek tűnik sülés után, akkor kihűlés után tedd nylon zacsiba.
Hűtőben több mint 1 hétig is eláll.
A boltban készen kapható update pékáruk is elállnak a hűtőben nagyon sokáig. Nem penészednek meg.
Sziasztok!
Most sult meg a nagyon lightosan sajtos pogacsam. (Azt hiszem ez csak fanatikus dietazoknak valo :-))
23 dkg csodaliszt
2 dkg buzakorpa
7,5 dkg vaj
7,5 dkg sajtkrem
2 evokanal kefir
so
egy teaskanal eleszto
osszegyurtam, kelesztettem, hajtogattam, kelesztettem, hajtogattam, kinyujtottam, kiszaggattam, tetejet megszortam sajttal es megsutottem.
A hozzavalokban a mennyisegeket inkabb csak viszonyitas miatt irtam. Itt Indiaban meg nem olyan elterjedt az egeszseges etkezes, igy zsiradekbol nehez lightosat talalni, a kefir(szeruseg)-ben is tobb a kaloria mint otthon a lightosban. Ezert az eredeti recept 15 dkg margarinjat csereltem el 7,5 dkg vajjal es 7,5 dkg sajtkremmel. (igy kb. ugyanaz a kaloria ertek jott ki)
A tetejet jo lett volna megkenni tojassal, es ugy megszorni sajttal, de nincs itthon semmilyen kenotollam vagy ecsetem igy a tojas kimaradt.
A nomad korulmenyek miatt pogacsa szaggatom sincs, egy aranylag kis meretu vizespoharral szaggattam ki, igy lett belole 21 pogacsa.
Kb. 1400 kcal a teljes mennyiseg energia erteke.