Hasznos-e a tv-ben is reklámozott halogén légkeveréses főzőedény? (tudásbázis)
ezt azért elég nehéz mérni szerintem:)
nálunk pl éves leolvasás van, és havonta átalánydíjat fizetünk.
amúgy meg attól is függ, hogy ki mire használja a sütőt: ha a tűzhely nagy sütőjét helyettesíti, akkor csökkenhet is a villanyszámla, viszont ha ezt pluszban működteti valaki, akkor nyilván plusz energiát használ. (de igazából csak egy rászerelt fogyasztásmérővel lehetne megmondani, hogy mennyit)
Jaj véletlen előbb elküdtem, mint kellett volna. Sütöttem benne grill pipit, sült krumplit és pácolt tarját. A húsok finik lettek, a krumpli kicsit száraz lett, de kitaláltam hogy veszek valami olajspriccelésre alkalmas eszközt és akkor már szerintem jó lesz.
Ma a fiuknak a barkácsolt serpenyőben sütöttem sonkát és tükör tojást, ez is ízlett nekik. A serpenyőt épp csak kikentem olajjal.
Írjatok ki mit szeret benne csinálni.
sziasztok
Én is vettem a metroban ilyen masinát, ma sütöttem benne egész csirkét elsőre, fini lett. Ti mit szoktatok benne készíteni leggyakrabban? Néha ki be kapcsolt a világítás ( halogén ) közbe, nektek is?
üdv.. finci
Tegnap este a Vaterán szédelegtem. Aki venni szeretne, nézzen szét ott is. Az árak meglepők.
Tegnap még nem érdekelt, de ahogy most itt olvasgatok, nem ártana odafigyelni?
Sziasztok!
Habar a topic szunnyad, azert ugy gondoltam beirom a velemenyem, hatha meg erdekel valakit. Nekem is van egy ilyen fozo edenyem es nem birom aldani a napot, amikor megvettem. Egyszeruen csodalatos. Hamar elkeszul benne minden, nagyon finomra sut, grillez, finom sutiket lehet benne sutni. A husokat nem szaritja ki, nagyon zamatos lesz benne. Egyszeru es nagyszeru, mindenkinek ajanlom. En mindent ebben keszitek, amiota megvan.
sziasztok
Elromlott a fritőzöm. A neten olvasgatva akadtam rá a légkeveréses halogénes főzőedényekre. Most a Clatronic HLO3322 11eft metroban.
Akinek van ilyen készüléke írja meg érdemes e megvenni. Az olajsütőt váltanám ki vele. Családom nagyon szereti a rántott dolgokat és a hasáb burgonyát. Főleg ezek készítése érdekelne .
Kérlek benneteketek írjátok meg tapasztalatotokat.
igen, a metrósat azóta megnéztem a katalógusban:)
az elég jónak néz ki:))
max megnézem az auchanban, és ha nincs jó, akkor még mindig ki tudok menni a metróba:))
nagyon köszi az infót!!!
mi cletronicot vettünk a metróban -az auchenben többféle is volt de a sajna nem emlékszem rá :(
de talán neten az auchen oldalát behozod és ott lehetséges fent van ..
köszi:)
ugyanolyan volt az auchanban is mint a metróban? (csak mert nekem az auchan jóval közelebb van, ezer forintért nem túrázok a metróba:))
ok.
ez valahogy kombinálja a kettőt (ir+légkeverés), ha jól értelmeztem.
de ez így önmagában nem lehet újdonság, mert hagyományos fajta beépíthető sütőknél is találtam olyat, amiben halogén fűtőszálakat írnak légkeveréssel, szóval ez a kis edény is gondolom ugyanígy működik, csak sokkal kisebb helyen elfér.
ahogy nézem a másik fórumban a többség nagyon pozitívan nyilatkozik az eszközről, lehet hogy én is beszerzek egyet:))
Nézd, az IR sugarak az étel felületes rétegeiben (a felszíni 1,5-2 cm-re saccolom) elég jól nyelődnek el, beljebb gyakorlatilag nem hatolnak. Tehát az étel kívülről melegszik befelé.
Ha lassan sütöd, akkor kváziegyenletesen sül kívül-belül, de ez a légkeveréses sütőnél is így van.
IGSz, mit gondolsz?
á, köszi, igen erre gondoltam, azaz az ilyen fajtákra (mert nyilván nem a tvshopost szeretném megvenni dupla áron:)))
rákerestem pedig a légkeverésre meg a halogénre is, de egyikre sem adta ki.
köszi hogy szóltál, megyek, megnézem azt a fórumot! :)))))
nem hiszem, hogy nagyon bonyolult elven működne:)
de rossz lehet neked, mindenből kettőt kell venni, hogy egyet kibelezhess:))) vagy össze is tudod rakni amit szétszedtél? :D
Kedves Magdi,
itt már boncolgatnak egyet, erre gondolsz?
"Flavorwave Turbo Főzőrendszer - van valakinek? Érdemes megvenni?"
elhiszem én, hogy ez is csak marketingfogás, de mivel mindenhol így nevezik, kénytelen vagyok így kérdezni a fórumban, egyébként nem lehetne tudni miről érdeklődöm:)
de mondom, igazából nem a működési elve érdekelne, hanem hogy tényleg jól és egyenletesen süt-e, szóval hogy praktikus-e, akinek van, az szereti-e, szokta-e használni. :D
az biztos nem, maga az edény az üvegből van.
de guglizzatok rá, és meglátjátok a képeken.
Lehet, hogy azért, mert teflonbevonatos:-D
(Teflon = a tetrafluoretilén polimerje.)
További ajánlott fórumok:
- Érdemes-e légkeveréses sütőt venni?
- Slow cooker /lassú főzőedény/ használata !
- Egész kacsát elektromos sütőben légkeveréssel vagy csak simán alsó-felső sütéssel jobb sütni?
- Villanytűzhelyből a légkeverés vagy légkeverés nélküli a jobb?
- Ezt a locsolótömlőt ismeri valaki (akciózott, reklámozott)?
- Clatronic légkeveréses főzőedény tapasztalatok és receptek