Ha valaki elsősorban a hasából szeretne fogyni, annak milyen testmozgást javasolnátok? (tudásbázis)
Hmm,ezt még nem hallottam,de azthiszem akkor a kardio után beiktatok egy pár felülést!:)
Jah,egyébként valaki nagyon ajánlotta a hullahoppozást!2 hónap alatt egy mérettel kisebb ruha kellett neki,ha jól emlékszem,és minden nap kb 20 percig csinálta.Tehát az sem lehet olyan rossz.
És tegnap kezdtem.Minden este 20 perc!
...megyek is:)
Sziasztok!
A törzsről való fogyásnál nem az a lényeg hogy a hasadra dolgozz/hasizom gyakorlatokkal/Annak csak az a feladata hogy tónusban legyen az izomcsoport/has/és így a bél ne türemkedjen előre,magyarul feszesebb lesz a hasfal.De ettől nem fogy a célzott terület .De azért jó mert a kinézeted mégis "soványabb lesz.Igazán fogyni a bevitt kalória csökkentéséval+kardio edzéssel lehet.Ez a rendszer az egész testet fogyasztja és természetesen a hasat is.Olyan hogy célzottan csak has ,az a plasztikai sebésznél megy csak a valós életben,Így marad a fogyó+edzés+kitartás
fel kell állni a számítógéptől, a csokis kekszet, amit majszolsz most is, felejtsd el ( na egye fene, gyorsan kapd be az utolsó falatot) És akkor:"Fuss, fuss Forest!"
Ha hazaértél, akkor legalább 2 hétig ne egyél semmit, csak igyál.Garantáltan fogyni fogsz.
sziasztok!
sajnos így van, hasazéssal cska az alsó izmot lehet szépen formálni, felette lévő hájtól cska kardioval lehet megszabadulni:(
én is azon vagyok, dent már látszik két napgyon halovány kocka, alul meg a hájam...nekem alsó hasról sehogyse megy le, pedig futok sokat, meg hasazok is. lehet, hogy vmit rosszul csinálok?
Szia!
Sajnos csak hasizom gyakszikkal nem lehet fogyni, az izom ugyan megerősödik de nem égetsz elég energiát.
Kardió mozág (futás, gyaloglás/bicikli/úszás/aerobick) ezt kombinálni hasizom gyakszikkal
Hasonló problémám van!!! És most jöttem rá erre!!!
Hihetetlen hasizmom van, be tudom feszíteni, de a zsírtól alpban nem látszik eléggé :(
Mi az, hogy "...egy picit fordítsa tovább a törzsét"?
Úgy érti, hogy futás közben ahogy a karok "lengenek" a test mellett, azt a mozdulatot kell tovább vinni a törzzsel, vagy hogy?
Kedves Ilda!
Ezt lehet, hogy nem is te, hanem én írtam?
"Felhívnám itt a figyelmet arra, hogy a hasizom edzés nem alkalmas a hason levő zsír eltávolítására, a has izmai és a bőrünk alatt levő zsír között semmi összefüggés nincs!"
Forrás:
Ja igen a hasprés mehet oldalra is!
Mindegyik fajtája, hogy az oldalról is égjen :D
Otthon végezhető:
teríts le valamit a padlóra, aztán indulhat a hasprés, ez azt jelenti hogy minimálisan emelkedsz csak fel a földtől (ez felső hasizmot dolgoztatja)
Ebből kb kezdésnek:
4x30 sorozat
Ugyanezt csinálod úgy, hogy felhúzod a lábaid 45 fokos szögbe, de talajon tartod, aztán egyik lábad áthelyezed a másikra és ellentétes irányból a felhúzott lábhoz dolgozol
Ebből is mehet kezdetnek 4x25 sorozat.
Felülés (erős bemelegítés után, mert terheli a gerincet nem gyengén)
Amennyit bírsz, ez általában olyan 4x20 legyen kezdetnek, nehéz az elején, de próba kell.
Alsó hastájék:
Fekvő pozíció, lábaid nem földön vannak, de nem érnek össze, és 45 fokos szögben emeled meg, úgy hogy semmi mást nem mozdítasz csak a lábaid.
Kezdetnek:
4x20
Hasizom dolgoztatása másként:
Fekvő helyzet, lábaid lent, kicsit elemeled a földtől, de ismét nem ér össze a két lábad!
Ollózol a lábaiddal, ez elég nehéz gyak.
De ez hatékony nekem pl.
Ebből kezdetnek:
3x50
Lábemelés újra:
u.az, mint a sima lábemelés csak a térdeited behajlítod derékszögben és úgy emeled fel, de semmi nem mozog csak a lábad!
Ebből: 4x20 kezdetnek
Aztán lehet variálni, pl a teljes felülést az utolsó lábemeléssel a derékszögűvel.
Tipp: erős koncentráció hasra, és a légzés sem mindegy! Nagyon nem! Nem szabad bent tartani a levegőt ha megszakadsz akkor sem.
A másik: diéta nélkül nem megy le az alsó hasi zsír, nőknél...ahogy észrevettem. Ahogy nálam sem.
De már legalább alakul nekem :)
M.
Formálni, alakítani lehetséges,de eltűntetni a zsírt csak diétával.
Az én hasam például tökéletesen kockás, csak sajnos a rajta lévő hájtól nem látszik :))).
További ajánlott fórumok:
- Rendszeres testmozgással a csinos alakért
- Létezik még olyan magyar nő, akinek párválasztáskor nem az számít elsősorban, hogy minél jobb súlyban legyen a férfi?
- Minden napra egy testmozgás - 30 napos kihívás
- Kismamákkal szeretnék beszélgetni, elsösorban kisfiut váró leendő anyukákkal...
- 4 hónapos terhes vagyok. Hőemelkedésem van, szeretném elkerülni a lázat. Milyen lázcsillapítót javasolnátok?
- Tapasztalatokat szeretnék a távoktatásról:) BGF-PSZF Pénzügy és Számvitel alapszakra járóktól elsősorban. Szeptembertől kezdek.