Esküvő külföldön (beszélgetés)
Szia! Az időpontot fixáltuk le először a város honlapján, nem tudom, hogy máshol is van-e ilyen, Velencében működik így a dolog. Visszaírtak, hogy az időpont szabad, és küldjük el beszkennelve az útleveleink másolatát, és ha viszünk magunkkal tanúkat, akkor töltsük ki ránk és a rájuk vonatkozó nyomtatványt, amit az email-hez csatolt az anyakönyvvezető. Visszaigazolta, hogy sikerült minden és a pénzt majd előtte 1 hónappal kell befizetnünk. Olaszország részéről ennyi, Magyarországon be kell menni a lakóhelyetek szerinti illetékes anyakönyvvezetőhöz, aki ír egy kérvényt a feletteséhez, amiben az áll, hogy nincs jogi akadálya az esküvőtöknek és kérvényezi, hogy adja ki a nemzetközi engedélyt. 1 hónapon belül megkapjátok az engedélyt, amit le kell fordíttatni hivatalos fordító irodában olaszra és ezt kell majd bemutatni az esküvő előtt Olaszországban. Ha megvolt az esküvő, azt kint is anyakönyvezik, megkapjátok az olasz anyakönyvi kivonatot erről, amit itthon honosíttatni kell majd. Nem olyan bonyolult, csak így leírva látszik annak :) Remélem segíthettem. Mikorra tervezitek a nagy napot?
Judit
Az biztos szuper lesz!
Majd tölts fel fotót lécci!
Szerintem bomba jó ötlet. Ma már én is így csinálnám és akkor nincs részeges rokon, barát, aki jól el tudja szúrni az esküvői partit, miközben a két család az összes tartalékát rákölti egy lagzira.
Igazán csak ti ketten vagytok fontosak.
Itt nem lehet reklámozni, de utazási irodákban elintézik nektek az egészet, csak a helyszínt kell kigondolnotok.
Sok boldogságot, emlékezetes esküvőt!!!!
Én mindenképpen elgondolkodnék Miamin. A házasság honosítható, fél órán belül el lehet intézni a papírokat és aznap délután már meg is házasodhattok.
Ráadásul olcsóbb mint a hagyományos esküvő. Az esküvői képeitek pedig garantáltan különlegesek lesznek.
Itt van egy videó egy magyar párról akiknek Miamiban a tengerparton volt az esküvőjük. Érdemes megnézni... :):):)
Sziasztok!
Horvátországi tengerparti esküvővel kapcsolatban van valakinek tapasztalata/ kontaktja? Tengernél szeretnénk, de nem akarunk repülős utat....
Hello!
A tensinek nagyon jó esküvő és nászutas csomagjai vannak rengeteg desztinációra, még hajóra is. Nagyon szép és igényes a katalógus is. Az árak egyáltalán nem húzósak. Megmondják milyen paírokat kell beszerezni, a többit rendezik. Van ahol még magyar nyelvű szertartás is választható.
Én csak Miamiról hallottam jókat. Van kint egy magyar aki kint leszervezi ezeket a dolgokat, papírok, engedélyek, magyar pap stb. Itt tudod elérni: [link]
Ja és mellékesen bámulatos képeket készít kint az esküvőről. A barátnőmnek megvolt négyszázból, fényképekkel, repjeggyel limuzinnal együtt.
Sziasztok!
Kicsit rég volt itt hozzászólás, de azért leírom, hogy mi is külföldi esküvőt tervezünk.
A [link] oldalról indulva találtam ide és arról kérdeznék, hogy a Karib szigetekkel kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata?
Köszi, ha válaszoltok.
Gréti
Szia!
A párommal mi is tervezgetési fázisban vagyunk ami az esküvőt illeti, mi is külföldön szeretnénk összeházasodni. Az egyik internetes oldalon írtam egy fórumba, hogy segítsen aki tud és jelentkezett egy hölgy, az ő neve: Nagy Rita, címe:nagy.rita@gala.hu, azt mondta 6 évvel ezzel foglalkozik biztosan tud segíteni neked.
Sok boldogságot!!
Andi
INFO - INFO - INFO
Házasság a Dominikai Köztársaságban privát szervezésel
Feltétele:
A születési anyakönyvi kivonat és a “nem-házas-állapotot” (nőtlen, hajadon, elvált) igazoló okmány (elváltaknál a válási papir is!) hitelesitett, spanyol nyelvü forditása. A papirokat Németországban a dominikai konzulátuson a házasság elött legalizálni kell.
A házasságkötés a Dominikai Köztársaságban egy házasságkötö teremben 10.000.- RD$ (dominikai peso) = kb. 220 Euró-ba kerül, máshol, pl. a tengerparton, egy privát trópusi kertben, egy étteremben vagy ahol a házasulandók akarják, 15.000.- RD$, ez kb. 330 Euró. Ezek a hivatalos árak, amik a házasságkötö irodákban is ki vannak függesztve. A hitelesitett házassági anyakönyvi kivonatot ezután a dominikai fővárosban, Santo Domingo-ban, a Dominikai Külügyminisztériumban és utána a Magyar Nagykövetségen kell hitelesiteni. A külügyminisztériumi és a nagykövetségi hitelesitést külön kell fizetni.
Sziasztok!
Sztem nem a külföldi esküvő megszervezésével van itt a főbb probléma, hanem amit már többen írtatok a papírok beszerzésével. A férjem erdélyi és igen sok papír kellett míg végre engedélyezték az ottaniak. A papról nem is beszélve, mert kellett friss keresztelő lap is. Szal nem volt egyszerű, már majdnem ott tartottunk, hogy időpont változás lesz, mert nem kapjuk meg időben a papírokat. De aztán minden sikerült:)
Nekem senki nem mondhat nemet:)))))))))))))
külföldi esküvővel kapcsolatban ezt találtam www.olaszeskuvo.hu
sziasztok
szamianyu
Sziasztok!
Nekunk ugyan MO-n volt az eskuvonk, de mivel a ferjem amerikai allampolgar, nagyon-nagyon bonyolult volt a kulonbozo engedelyek beszerzese. Szeptemberben volt az eskuvo, de mar marciusban elkezdtem a papirokat beszerezni.
Ennek is nezz utanna, nehogy a burokraciaval legyen a gond!
Hello Kitti:),
Nos, többféle lehetőség van, attól függően, hogy mennyi időt, energiát tudsz szánni a szervezésre. Ha a legkényelmesebb megoldást szeretnéd, akkor az valóban az, amit valaki már itt korábban írt, hogy bemész utazási irodákba és kérsz kész ajánlatokat az általad kiszemelt desztinációkra olyan package-re, amibe van esküvői szertartás és minden más, amit szeretnétek. Ha ennél egyénibb dologra vágysz és tudsz rá időt szánni, hogy megszervezd (a munka dandárja úgyis ránk nőkre hárul az esküvőszervezéskor), akkor javaslom, hogy neten keress rá azoknak az országoknak az ötcsillagos szállodáira, ahol össze szeretnétek házasodni. Válassz ki egy szimpatikus helyet és vedd fel a kapcsolatot az esküvős/rendezvényes kontaktjukkal. A jobb helyeknek a honlapján részletes leírást, galériákat találsz az ajánlataikról és teljesen az ízléseteknek megfelelően tudod kialakítani, hogy milyen szolgáltatásokat kaptok. Több ilyen tengerparti esküvőt láttam testközelből, így csak bíztatni tudlak, mert életre szóló élmény! Ja, és egyáltalán nem kerül többe, mintha az ember Magyarországon szervez egy átlagos méretű lagzit, hiszen ide biztosan nem visztek magatokkal 100 vendéget...;)
Sok sikert és persze sok boldogságot,
Soline
Húúúú, én is így szeretném, fehér homokos tengerpart, semmi extra ruci, napsütés, pálmafák :D
Igen!
Addig nem is megyek férjhez... hehehe :D
Ha tényleg van ilyen katalógus utazási irodában berángatom az embert és elkezdünk spórolni :D