Napi két órás kardióedzés és 1000 kalória bevitelével mennyit lehet fogyni? (tudásbázis)
Szia!
Nézd, ha nem versenysportoló vagy, ezt a programot naponta végezned... a személyi edződnek jó :-) illetve a pénztárcájának.Szerintem...
24(!) évnyi sportmúlt és egy TF elég meggyőző?
Ok, legyünk konkrétak:
Mi a gyorsabb séta? 6km/h?
Földön milyen gyakorlatok? Bemelegítés (gondolom, mert a súlyzóhoz, még ha csak 2-2,5kg akkor is kell), bicepsz, tricepsz, delta, mell, hát, has, (popsi, comb?)
Lépcső
......levezetés a biciklin? Remélem még nyújtás is van levezetésként...
És hidd el, drasztikus!
Én hosszútáv futó voltam, mielőtt 9 hónappal elelőtt megszületett KisCsengénk.
Félmaratoni felkészülésem 2005 (3hónap), (kamikáze, NEM KÖVETENDŐ!!!):
hétfő és szerda: 10km + 2óra aerobic
péntek: 17-20km + 1óra aerobic
kedd és csütörtök: 4-8km
Valamelyik nap a hétvégén még 4-5km.
Én gyermekkorom óta versenysportoló voltam, hozzászokva a terheléshez. De ez után a 3hónap után sportra gondolni nem tudtam! Valószínűleg ennek az "igen okos és átgondolt" edzésemnek köszönhetően híztam 30kg-t(!!!) a terhesség alatt.
Hidd el, heti 3-4 kb. 1óra bőven elég. Mert egy idő után egyszerűen elfáradsz, kiégsz. Jókedv nélkül pedig nem érdemes csinálni (semmit). Szépen abbahagyod, mert sikerélményed sem lesz (fogyás leáll, izomzat nem fejlődik, mert a tested hozzászokott a terheléshez) és akkor aztán ha csak gondolsz a vacsorára hízni fogsz...
A heti 3-4 alkalom, 1-1óra mozgás legyen az életed része. MERT ÖRÖMET OKOZ, mert jó! És okosan egyél!
Ez egy életen keresztül is vidáman követhető.
jah..és az edzőm szerint, szükség van a hosszabb edzésre, mert bizonyos zsirégető folyamatok csak egy óra után indulnak be, bizonyos pulzusszám mellett.
Ehhez mit szóltok?
Csak, hogy világos legyen, elmondom, hogy miből áll az edzésem.
25 perc gyorsabb séta a futópadon, aztán kb egy óra gyakorlatok a földön és kis sulyzós gyakorlatok, kis lépcső...a végén 25 perc levezetés a biciklin.
A terhelés fokozatos, minimális izomlázat érzek.
Ennyi.
Ez annyira drasztikus lenne?
Az edzőm folyamatosa kiséri a pulzusomat, hogy az 130 körül maradjon, szerintem ez O.K.
:-))) Ok, elfogadva a bocsánatkérés.
Az biztos, hogy nem szabad(na) 2 órát kardióznia, esetleg akkor, ha egy versenyló szívével és tüdejével van megáldva... :-))
Látszik, hogy egyes edzők, személyi edzők hiába jártak a TF-re (már ha jártak egyáltalán...). :-(
De eredetileg a napi 2 óra volt Larucika "célja"...
Azok az egyórás "programok" amiket írtam tegnap, heti 3-4 alkalommal... (Én a félmaraton előtt szoktam 4-5ször 1 órát futni hetente.)
Szia, Mágika!
Ne haragudj, nem akartam semmi bántót írni...:-( (Azért is írtam a közmondást.)
Egyébiránt 2 órát nem kardiózzon semmilyen körülmények között, ha nem muszáj...
Jó reggelt kedves HMG!
Én is ilyen lekezelő lettem volna?
Ezeken a fórumokon MINDENKI megírhatja a véleményét. Még én is. És ha ugyanaz a véleményünk, hurrá.... Én soha, senkinek nem írtam (volna) ilyen stílusú választ (pláne nem férfi létemre egy nőnek). Itt nem az a cél, hogy "megmondjuk az egyetlen igazságot", hanem az, hogy ha valamelyikünknek kérdése van, akkor arra válasz(oka)t kapjon...
+ Ha Larucika napi 2 órát akar kardiózni, akkor az 1600kcal kevés. Vagy nem? Ezért gondoltam, hogy egy kissé legyen több... Az 1560Kcal talán akkor lenne elég, ha feküdne vagy egy csendes sarokban üldögélne egész nap. De ha pl. tanul vagy dolgozik, akkor kell egy kicsivel több energia. Szerintem.
Szerintem kérdezze meg egy edzőt, vagy egy orvost.
Ilyen diétákat kórházi felügyelet mellett szoktak csinálni.
Az ember nem igazán arra lett teremtve,h éheztesse a szervezetét.
Nem maradtunk volna fenn, ha az ősember számolgatta volna kényszeresen a kalóriákat.
Ha elájult volna, mikor 10 métert fut egy mammut után...
Tudom, ez irreális, de az 1000 is az !
Hm...a pajzsmirigy-hormonos részben ezt írtam le. De sebaj, ismétlés a tudás anyja:-)
Amúgy érdekes, nekem 1560 kcal jött ki, az arányok kb. stimmelnek:-)
Sziasztok!
A testünk napi 600kcal (600Kcal: 10db óriás túró rudi, azaz semmi!) bevitelből is képes raktározni! Ugyanis a hosszas alacsony kalóriabevitel miatt csökken (mondhatni leáll) az anyagcsere. Az 1000kcal is NAGYON KEVÉS!
Egy 60kg-s ülő munkát végző nőnek 1800kcal-t ennie kell!
A titok: nem mindegy, hogy ez az 1800kcal miből áll. Rostdús zöldség és gyümölcs és fehérje, vagy csoki, cukorka, nyalóka, keksz, túró rudi, mogyorókrém...
Reggeli: 2 tojás, 1 zsemle, 10dkg pulykasonka, 5dkg vaj
Tízórai: 1 Danone könnyű és finom joghurt
Ebéd: 20dkg csirkemell, 10dkg barnarizs
Uszonna: 1 alma + 1 narancs
Vacsora: 20dkg tőkehalfilé, 20dkg fejes saláta, fél doboz 12%-os Danone tejföl
1790kcal, 34% fehérje, 40% szénhidrát, 26% zsír
Zsírokra szükség van a vitaminok felszívódásához, széhhidrátra pedig egyszerűen a működéshez (ez a testünk energiaforrása, pl az agynak is!!!)
Szerintem ezt meg sem lehet enni egy nap alatt...
E mellett még egy óra aerobic 324Kcal vagy futás 529Kcal vagy lépcsőzés 500Kcal...
...Ahogy nézem ez a kaja még kevés is ennyi mozgáshoz! Még kb 200Kcal simán elmegy.
A lassan, de biztosan a fogyásnál is követendő stratégia!
Sok sikert és rengeteg kitartást!
Mágika
A tartósan túl alacsony energiabevitel látszólagos pajzsmirigy-alulműködéshez (a pajzsmirigyhormonok vérszintje normális, de nagyobb arányú azok inaktiválása [T3,T4-->rT3]szöveti szinten) vezet, csökken az alapanyagcsere, lassul a fogyás. Persze az alkalmazkodás véges (az alapanyagcsere kb. 30 %-kal képes lassulni), így ha nagyon keveset eszel és/vagy nagyon magas az energiafelhasználásod, fogyni fogsz.
Az izomszövet csökkenése nagyon alacsony energia- és szénhidrátbevitel mellett nagy arányú. A túlzottan megszorított energiabevitel több ponton (pajzsmirigy- és anabolikus hormonokon, növekedési faktorokon keresztül) gátol bizonyos folyamatokat (pl. fehérjeszintézis - szövetek megújulása, hormonális működés, immunrendszer stb.).
A diéta abbahagyása után valamivel magasabb energiabevitel mellett hízást indulhat meg, persze ha az ember a diéta után is erejét megfeszítve alig eszik és/vagy sokat mozog (és közben elhiteti magával, hogy teljesen rendben van minden), nem hízza vissza, de nem egészséges. Tehát a vissza nem hízás nem érv egy ilyen diéta mellett.
algea!
Szerintem nincs igazad...Ha belepillantasz mások naplójába, láthatod, hogy van aki még 600 kalóriát sem vesz magához és ha keveset is de spotol és mindez hónapokon keresztül...
Csak kitartás kérdése az egész.
Nem tudom, de én az 1000 kalóriát, akkor is képtelen vagyok betartani... Legalább 1500-1600-at kell bevinnem és akkor minden O.K.
Az edzésekkel nincs gondom :)
Szerintem nem biztos, hogy irreális.
Csak kicsivel több kalóriát kell bevinni és a fogyás garantált!
Akik pár hónap alatt fogytak le 20 és több kilót mit gondolsz hogyan fogytak le?
Sport és kevés kalória.
Ennyi az egész
Nem, ez valóban irreális... Teljesen igazatok van.
Szerintem ha akartam volna, akkor sem tudtam volna betartani :))
Az 1000 nagyon kevés.
Kb.ennyit használ el a szervezeted pl. a légzésre,alap mozgásokra, stb.
Szia, Larucika!
Napi 1200 kcal alatti étrend otthoni körülmények között semmilyen esetben sem megengedhető. Ez a mennyiség (1200 kcal/nap) mozgás nélkül is fogyást eredményez, nem okos dolog viszont nagy mennyiségű mozgással kiegészíteni. Intenzív mozgás mellé legalább napi 1600 kcal (bár ez függ a mozgás mennyiségétől) bevitel ajánlott.
2 órás kardióedzés rendszeresen senkinek sem ajánlott (kivéve élsportolók), de főleg nem hirtelen ehhez hasonló mennyiséggel kezdeni.
Már kis felesleg esetén is komoly megterhelés az ízületeknek és a keringésnek. Intenzív mozgás csakis szakértői (kardiológus) vélemény után és függvényében.
Az edző nem dietetikus, étrend-összeállítás tekintetében nem kompetens (amint azt ez az eset is mutatja). Konkrét étrendügyben dietetikus megkeresése a megfelelő út nagy felesleg esetén (ill. orvosi kivizsgálás - aminek eredménye jelentősen módosíthatja az előírt diétát - de ezt a dietetikusnak is kérnie kell).
az edzőm irt elő egy diétát, ami kalóriában ennyinek felel meg, edzések pedig minden nap vannak...
Csak érdekelne a véleményetek mielőtt belekezdek..
Azt mondta havi 4-6 kg-ot garantál..
További ajánlott fórumok:
- Kalória számolással fogyni
- Minimális kalóriákkal - aki így szeretne fogyni gyorsan! :)
- 1200 kalóriás étrendet szeretnék kezdeni, mivel szeretnék fogyni olyan 10kg-ot júniusig; viszont nem tudom, milyen ételeket egyek?
- Koplalással le lehet tartósan fogyni, ha sosem vagyok úgy alapból éhes, és szenvedés nélkül tudok 400-500 kalóriát tartani?
- Csak szénhidrát számolással le lehet fogyni? Fogyott már valaki úgy, hogy a kalóriát nem vette figyelembe?
- Kalória számolással fogyni?