Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Milyen fiatalok számára igénybe vehető lakásvásárlási állami támogatásra van lehetőség 2010 ben? fórum

Milyen fiatalok számára igénybe vehető lakásvásárlási állami támogatásra van lehetőség 2010 ben? (tudásbázis)

8. 37403e3af4 (válaszként erre: 7. - Myrthil)
2010. febr. 14. 21:12
Értem. Nos nem egyszerű. Ráadásul csak új építésűt lehet venni..
7. Myrthil (válaszként erre: 6. - 37403e3af4)
2010. febr. 14. 19:03

Nem, ez van helyette.

2009. okt. 1-től vezették be, csak azt nem másoltam ide be.

6. 37403e3af4 (válaszként erre: 5. - Myrthil)
2010. febr. 14. 18:59
Ez a szocpol nem? Én úgy értelmeztem hogy azt 2009 június vagy július 1-től befagyasztották, tehát nem lehet igénybe venni... viszont lehet hogy azóta feloldották, de erre nem találtam utalást.
2010. febr. 14. 18:17

Igénybe veheti:

Aki a kölcsönkérelem benyújtása időpontjában nem töltötte be a 35. életévét,

A két- vagy több gyermeket nevelő nagycsaládosok esetében a 45. életévét;

Akinek (házastársának, élettársának, gyermekének stb.) nincs másik lakása.

Feltételek:

Az állami kamattámogatással nyújtott hitelt új lakás építésére vagy vásárlására, valamint korszerűsítésre lehet felhasználni;

A lakás vételára nem haladhatja meg a fővárosban és a megyei jogú városokban a 25, egyéb településeken a 20 millió forintot;

A hitel összege nem haladhatja meg lakás építése, új lakás vásárlása esetén a fővárosban és a megyei jogú városokban a 12,5 millió, egyéb településeken a 10 millió forintot, lakás korszerűsítése esetén az 5 millió forintot;

A támogatott hitelt igénylőknek a korábban (öt éven belül) értékesített lakásuk vételárát be kell forgatniuk az új lakáscél megvalósításába;

A támogatott hitelt igénylők vállalják, hogy legalább egy évig nem értékesíthetik a támogatott kölcsönből épített, vásárolt, korszerűsített lakást;

Legalább 50%-ot elérő tulajdoni hányadot kell szerezniük a támogatott személyeknek az építendő, vásárlandó új lakásban;

A lakásban életvitelszerűen kell lakniuk.

Támogatás:

Egyféle, állampapírhozam-alapú kamattámogatási forma váltja fel a korábbi támogatási formákat.

A kamattámogatás mértéke új lakáscél megvalósítása esetén az állampapírhozam 50%-a, lakáskorszerűsítés esetén 40%-a. A 45. életévüket be nem töltött, a két- vagy több gyermeket nevelő családoknál a kamattámogatás intenzitása, új lakás vásárlása vagy építése esetén, a gyermekek számával nő: 2 gyermek esetében 52%, 3 gyermek esetében 55%, 4 gyermek esetében 59%, 5 gyermek esetében 64%, 6 vagy több gyermek esetében 70%. (A jogosultság megállapítása a családi pótlékra való jogosultságról történő automatikus adatszolgáltatás révén valósul meg; a jogosultsági feltétel változása a lehető legrövidebb időn belül, de legalább a következő naptári év első napjától érvényesíthető.)

2010. febr. 14. 18:05
Remek :) Érdeklődésből nincs hiány :) Remélem lesznek olyanok akik mondanak nekünk valami okosat és használhatót :D
2010. febr. 14. 17:42

Szia!

Engem is érdekelne. Mielőtt babát vállalnánk, szeretnénk ezt a dolgot megoldani...

2. rnee
2010. febr. 14. 17:40
engem is érdekelne a dolog. jegyesek vagyunk, szeretnénk össze költözni, majd összeházasodni és gyerekeket vállalni
2010. febr. 14. 17:08
Nem vagyunk házasok, a párom nem akar addig családot amíg "saját lakásunk nincs"... Önerőnk nincs, a szüleink lakása nem terhelhető ( ha nem lenne muszáj nem is kérnék tőlük ilyesmit ). Egy darabig próbáltam győzködni, de nem jártam sikerrel, ezért elkezdtem utánanézni a neten hogy milyen lakásvásárlási támogatást nyújt az állam a fiataloknak, de nem találtam semmi használhatót, csak a 2 ingatlanfedezetes, 20 évig minimum 60.000Ft-ot törlesztős banki "megoldásokat". Ha tudtok valamit, írjatok! Köszi :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook