Írjünk össze egyszerűen elkészíthető meleg vacsora ötleteket!!!(Nem baj ha nem túl drága :)) ) (beszélgetés)
Na nekem már a nokedliszaggatás eleve nem egyszerű...:)
A dinsztelésről ne is beszéljünk...:)
Azt nem is néztem...:)
Káposztát szoktak, tudom is, milyen az, csak még sosem csináltam.
Sertésborda hentes módra
Nyolc sertésborda szeletet beborsozunk, megsózunk, kevés zsíron megsütünk. A húst kivesszük, megsütünk benne 5 dkg füstölt szalonnát, 15 dkg füstölt sonkát, majd 1 dl száraz fehér borral felengedjük. Hozzáadunk 4 karikára vágott ecetes uborkát, megborsozzuk és 5 percig pároljuk. A melegen tartott húsra öntve adjuk asztalra.
Ez egyszerű?:))
Nekem elég bonyolult...:)))
De nem vagyok egy konyhatündér...
jó,persze...sosem tudni mitől hízik az ember lánya! :))
Egy biztos,fene egy gusztusa van! :)))
Én általában megnézem milyen fűszerek vannak a tasakban és milyen plusz dolog kell hozzá és azokat a saját ízlésünk szerint összeállítom és úgy csinálom meg ezeket az ételeket.
De szerintem ezek a tasakos,üveges ételek receptötlet tökéletesek.
Akkor is megcsinálnám,ha 5000Ft lenne.;)
Én szeretem,ha nem tetszik attól nem kell szarozni,még jó hogy ételekről van szó.Kultúra!
A minap megmaradt néhány főtt krumplim a krumplisalátától, ahhoz ötlöttem ki ezt a kaját. Nagy sikere volt.:)
Lereszeltem a krumplit a nagylyukú reszelőn, és kevés olajban egy serpenyőben kicsit megpirítottam. Beborítottam egy szögletes hőálló tálba. Utána megfuttattam olajon egy kevés kockára vágott sonkát (de szerintem lehet bármilyen felvágott, vagy virsli), rászórtam a krumplira. Négy db.tojást felvertem, rátöltöttem a masszára, a tetejére reszelt sajt, 10 percre a sütőbe. Szépen összeáll, kockára lehet vágni.
guszta lehet! :S
eksön ezekhez a szarokhoz! :))
Én is a spagettit akartam írni,nekem azért olcsó,mert én nem darált húsból,hanem konzerves darált húsból + por szószból csinálom..szóval olyan 600-700Ft-ra jön ki.:)
A másik az a tésztás lecsó,a lecsót megcsinálom(tejfölösre)+virsli és toll tésztával összekeverem.:) De anya mondjuk tarhonyás lecsót szokott csinálni,az is finom. Ez is megvan 700Ft-ból kb
Én chilis babot is "olcsó" megoldásnak tartom.Bab+Kukorica Por chili fűszerkeverék+virsli+csípős ketchup:)
További ajánlott fórumok:
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- NORBI UPDATE: Vacsoraötleteket kérek, lehetőleg egyszerűt.
- Tudnátok olyan süti recepteket írni nekem, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és nem kell sütni?
- Milyen egyszerűen elkészíthető, mégis ízletes ebéddel várjam a vendégeket? Házavató lesz, kb. 15-20 ember jön!
- Vacsora ötleteket várok
- Házias, sütőben elkészíthető ünnepi (de nem karácsonyi!) vacsorát javasolnátok?