1 éves babának szülinapi torta receptet keresek. (beszélgetés)
Akkor nektek is boldog szülinapot! Nálunk a napja holnap lesz, de a babazsúr vendégekkel majd csak vasárnap. De azért holnap is fogunk ünnepelni családi körben.
Köszi mindenkinek a recepteket!
Szia!
Nálunk sima gyümitorta lesz az 1 évesnek. Mondjuk nem én sütöm, hanem a mamája. :-D Nálunk szombaton lesz a nagy nap, nálatok?
Én ilyen sütés nélküli túrótortát csináltam (bár én gyümölcsöt nem tettem bele):
Hát meg kell hagyni: kisfiam FALTA!!! :-)
Hozzávalók:
- 2 doboz Nestlé vanilás babapuding (2x100 gramm)
- 14 db Hipp Babakeksz
- kb. 15 dkg tehéntúró
- díszítéshez banán
Elkészítés:
6 darab babakekszet (4-et egymás mellé, egyet keresztbe alá és egyet keresztbe felé) leteszek egy lapostányér közepére, rá kenek egy réteg masszát (ami túró és a babapuding keveréke), majd rá ismét 6 darab babakekszet (a fent leírtak szerint) és újra masszát. A díszítéshez két babakekszet lereszelek (citromhéj reszelőn), majd a banánból lehelet vékony szeletkékkel borítom be a tortát. Amint kész letakarom és a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Én almáspite tortát csináltam, mert azt ő is eheti. A papáéktól, me úgyis kapott krémeset...
Képet is raknék fel a tortáról,de ide nem lehet képet beszúrni.
Szia Meezy!
Tudod, nekünk most vasárnap lesz az első szülinapunk!
Én gyönyörű friss répából csinálok neki répatortát, amiben sem tej, sem tojás nincs! Roppant egyszerű a recept is. Teszek rá fehér cukormázat és kis apró répa marcipánokkal és szép piros gomba marcipánokkal díszítem neki! :-)))
Lehet kapni előre bedobozolt hozzávalókkal kapható szív alakú tortát, szerintem nagyon aranyos és finom is. Nem emlékszem pontosan a nevére, de ilyen aranyos kis rajzok vannak a dobozon. Lehet kapni hozzá hasonlót, csak azok kis muffinok.
Talán Dr. Oetker, de nem vagyok benne biztos.
Ha érdekel, akkor írj privit, és akkor utánanézek jobban.
Szia!Pár hónapja én is feltettem ezt a kérdést..Kaptam rá jó ötleteket..aztán mégsem én sütöttem,hanem készítettem egy katicás tortát..barna piskóta, benne vaniliás krémmel...
Evett belőle..és élvezte,ahogy a marcipánt trancsirozza..Kint voltunk az udvaron..így majszolhatott kedvére..:)A naplómban van róla fotó..:) 1-jén volt 1 éves..:)
:)))
ez jó ötlet.:)))
a nagylányom az első szülinapján félt a tortától..hozzá sem nyúlt csak ordított..tiszta depi volt..meg volt ijedve a vendégektől,pedig csak 5-6 ember volt,azok sem idegenek...
küld légyszi..:)
köszi mindenkinek mindent..
sok minden eszembe jutott az olvasottak után..nem szoktam ennyire béna lenni,általában kreatív vagyok,csak most valahogy le van merülve az agyam...:(
A lényweg úgyse az íze lesz, hanem hogy belemászhasson és megmondom őszintén az első szülinapján egy mini tortát csak ezért csináltam, hogy kiélje magát, mert mást úgyse ért a felhajtádból, de legalább lesz egy bulis dolog benne :))
Amúgy csokis volt.
További ajánlott fórumok:
- Enyhén elrontott szülinapi tortát tálaltál már? Szóltak? Ették?
- Elmúltam 60 éves és még soha nem volt szülinapi tortám.
- Ha elfújom a szülinapi tortámon a gyertyát, és közben kívánok valamit, az teljesülni fog?
- Szülinapi torta - a Babának
- Milyen szülinapi ajándékot vegyek 1 éves babának?
- Különleges szülinapi tortát szeretnék sütni gyerekeimnek. Tudna valaki receptet ajánlani?