Tojás nélküli süti receptek? (tudásbázis)
Mogyorós-túrós kifli
Hozzávalók:20 dkg vaj,20 dkg krémtúró vagy zsíros tehéntúró, 30 dkg liszt, 8 dkg cukor, 4 dkg darált mogyoró
A vajat a túróval,liszttel simára összedolgozzuk. Folpackba csomagolva a tésztát két órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Két óra elteltével a tésztát négy részre osztjuk. A cukrot a darált mogyoróval összekeverjük,egynegyed részét egy deszkára szórjuk.A kis cipót a mogyoróval leszórt deszkán kerek lappá nyújtjuk úgy,hogy beleragadjanak a mogyoródarabok.Azután 16 cikkre vágjuk, a szélesebbik résznél kezdve,majd kiflikre csavarjuk.Így készítünk a még 3 cipóból is kifliket. A sütőben sütőpapíron aranybarnára sütjük.
Sportszelet
Hozzávalók:
A tésztához:70 dkg liszt, 10 dkg margarin, 3 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor, 1 kávéskanál szódabikarbóna.
Első krémhez: 1 liter tej, 3 csomag csokipuding, 2 csomag vaníliás cukor.
Második krémhez:25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaó, fél üveg rumaroma.
Tetejére:olvasztott csokoládé vagy csokimáz.
Összegyúrjuk a tészta alapanyagait. Hat felé osztjuk, majd hat lapot sütünk belőle.(Ha nagy tepsink van elég négy részre osztani, mert egyébként nagyon magas lesz a süteményünk.)
Elkészítjük az egyik krémet: A tejet csokipudinggal és a vaníliás cukorral felfőzzük.
Elkészítjük a másik krémet:A margarint simára keverjük a kakaóval és a rumaromával.
Végül mindkét krémet összekeverjük,megkenjük vele a lapokat.A legfelső lap tetejére csokimázt teszünk.A sportszelet elkészülte után, másnap fogyasztható.
Könnyű epertorta:
Hozzávalók:
A linzertésztához:25 dkg finomliszt, 2 evőkanál cukor, só, 1 csomag vaníliás cukor, 1,2 dl olaj, 3 kávéskanál sovány joghurt.
A töltelékhez: 75 dkg eper, 2 evőkanál cukor, 3 lap fehér zselatin, 1/2 citrom, 1 evőkanál porcukor.
A lisztet, a cukrot, egy csipetnyi sót és a vaníliás cukrot összekeverjük. Az olajat és a joghurtot hozzáadjuk, és a tésztát gyorsan sima cipóvá gyúrjuk. Folpackba csomagolva hideg helyen 30 percig pihentetjük. A sütőt 20 C fokra előmelegítjük. A tésztát vékony, kerek lappá nyújtjuk s egy tortaformát kibélelünk vele. Az alját villával megszurkáljuk.A tészta széléből peremet formálunk. A sütőben 25 perc alatt (gáz 3-4. fokozat)aranybarnára sütjük, majd kihűlni hagyjuk.
Az epret megmossuk, lecsumázzuk.A felét a cukorral turmixoljuk.A zselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk,kinyomkodjuk, majd a 1/2 citrom levével egy lábosban felfőzzük.Az eperpürét kanalanként a folyékony zselatinhoz keverjük, a tűzről levesszük, megkeverjük,majd hűlni hagyjuk, míg langyos nem lett.A tésztára öntjük.Az egész eperszemeket ráterítjük.A citrom héját spirál alakban lehántjuk, és a tortára szórjuk. Porcukrot szitálunk rá.
Változat:Ha szeretjük a csokoládét, 10 dkg tortabevonót 2 evőkanál tejszínnel gőz felett megolvasztunk, és a tésztát bekenjük vele.
Kakaós csiga:
Hozzávalók:70 dkg liszt,12 dkg olvasztott vaj, 3,5 dl tej, 4 evőkanál kristálycukor, 3,5 dkg élesztő
A megszóráshoz:6 evőkanál kakaoópor(nem cukrozott), 20 dkg kristálycukor
A tésztához valókat dagasztótálba tesszük és alaposan bedagasztjuk. A tésztát konyharuhával letakarva, laangyos helyen megkelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk.A kinyújtott tésztát megszórjuk a kristálycukorral összekevert kakaóporral és feltekerjük.A feltekert tésztát ujjnyi vastagságú darabokra szeleteljük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk őket. 200 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A kristálycukorral összekevert kakaóport helyettesíthetjük cukrozott darált dióval vagy fahéjas cukorral is.
Mandulás-szőlős kalács
Hozzávalók:50 dkg liszt,3 dkg élesztő, 3 dl tej, 12 dkg vaj, 5 dkg kristálycukor,1 citrom reszelt héja,késhegynyi só,5 dkg hámozott, vagdalt mandula,5 dkg mazsola és 5 dkg fekete , apró szemű szőlő, vagy 10 dkg mazsola.
A liszt negyedével,3 dkg élesztővel és kevés , enyhén cukrozott langyos tejjel kovászt készítünk.Ha megkelt, hozzákeverünk 12 dkg olvasztott vajat, 5 dkg cukrot,kevés sót,1 citrom reszelt héját,a maradék lisztet és annyi tejet, hogy ne legyen nagyon kemény a tészta.Simára gyúrjuk,és belekeverünk 5 dkg mazsolát, 5 dkg fekete, apró szemű szőlőt, 5 dkg hámozott,vagdalt mandulát.A tésztát fél óráig ihentetjük. Aztán hosszúkás kalács formájúra fonjuk, és nem túl forró, 170 C fokos sütőben megsütjük.Utána megkenjük vajjal, s megszórjuk kristálycukorral.
Diós Ischler fánk
Hozzávalók:50 dkg liszt,30 dkg vaj,15 dkg dió, 2 dkg vaníliás cukor, 1/2 citrom reszelt héja, 10 dkg gyümölcsíz (málna vagy ribizli), 2-3 szelet csokoládé a bevonáshoz.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a darált diót,porcukrot,vaníliás cukrot,reszelt citromhéjat és összegyúrjuk.Fél óráig hidegen tartjuk,majd vékonyra kinyújtjuk,kerek formákat szúrunk ki belőle, és világosra sütjük.Ha kihűlt, kettőt-kettőt málna- vagy ribizliízzel összeragasztunk, és vízfürdőben megmelegített csokoládéval bevonjuk.
Lujza-keksz
Hozzávalók:5 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 2 dkg kakaópor, 10 dkg porcukor, 12 dkg margarin,1 evőkanál rum, 3 evőkanál víz, 1 csomag vaníliás cukor, kristálycukor.
Összedolgozzuk a 25 dkg lisztet a 12 dkg margarinnal, majd hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot, a 2 dkg kakaóport, az 1 cs. vaníliás cukrot,az egy ek. rumot, s a 3 ek. vizet. 1 cm vastagra sodorjuk az összegyúrt tésztát,kristálycukorba hempergetjük,, 30 percre hűtőbe rakjuk és félcentis karikákra vágva margarinozott tepsibe fektetjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Már van egy ilyen fórum:
Tojás nélküli sütemény receptet várok!Ami gyors és finom!Segítsetek
Keress rá, talán ott is találsz jókat.
Ez egy sütés nélküli desszert, de ötletes, s nem igényel tojást, leírom, hátha ehhez is kedvet kap valaki, akinek nem szabad tojást fogyasztani, vagy csak épp nincs otthon tojása, s valamilyen édességre vágyik:
Csokibomba:
Hozzávalók:1 liter tej, 25 dkg búzadara, 5 dkg kristálycukor,10 dkg mazsola, kis kanál citromhéj, 105 dkg étcsokoládé-dara.
Az 1 liter tejben állandóan keverve sűrűre főzzük a 25 dkg búzadarát, 5 dkg kristálycukorral ízesítve.A tűzről levéve hozzákeverjük a 10 dkg mazsolát és a kis kanál reszelt citromhéjat. Amikor kihűlt, vizes kézzel apró bombákat formázunk belőle s étcsokoládé-darában megforgatjuk.
Szarvasgomb
50 dkg liszt
30 dkg vaj
20 dkg cukor (vagy porcukor)
A hengergetéshez: fahéj
A díszítéshez: lekvár vagy mazsola
A hozzávalókból gyúrjunk tésztát, sodorjunk belőle hengereket(kb. 2,5 cm vastagra),forgassuk őket fahéjba, és pihentessük hidegen egy órát. Ezután vágjuk őket fél cm vastag, kissé ferde darabokra, és egy (vagy két) cseppnyi lekvárral vagy mazsolával díszítve, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon süssük 15 percig.
nagyon egyszerű banán süti:
keverj össze 25 dkg rámát 20 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral és 4 szétnyomott (nagy) banánnal. adj hozzá 1 sütőporral és 1 mokkáskanál szódabikarbónával elkevert 30 dkg lisztet.
rögtön sütheted, vagy tehetsz bele csokidarabokat, kandírozott gyümölcs darabokat is.
sütheted muffinként is.
fincsi, 5 perc alatt összeállítható, és viszonylag hamar, sütőtől függően 25-35 perc alatt aranybarnára sül.
Diós torta tojás nélkül:
20 dkg lisztben morzsolj el 15 dkg vajat,tégy hozzá 10 dkg vaníliás porcukrot és 10 dkg őrölt diót.Gyúrd össze(ha nem akar összeállni,1-2 kávéskanál citromlevet is adhatsz hozzá).Süss belőle négy lapot, s ha kihűltek ,kenj meg minden lapot barackízzel és a következő töletlékkel:25 dkg őrölt diót forrázz le 3-4 evőkanál fővő tejjel és keverd habosra 25 dkg vaníliás porcukorral, ha összeállítottad a tortát, vond be a maradék krémmel, s beszórhatod ha gondolod ez még egy kis őrölt dióval vagy reszelt csokoládéval.
Juhtúrós pogácsa
25 dkg juhtúró, 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 csomag sütőpor, só
Összegyúrjuk legalább egy éjszakán át hűtőben állni hagyjuk, de még jobb, ha egy egész napig. Kinyújtjuk kb 2 centi vastagságúra, kisméretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Felvert tojással megkenjük, szezámmaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk(vagy amivel akarjuk (mák, napraforgó, tök, stb) és 220 fokon megsütjük.
Tehéntúróval is készíthető.
Szabadkai sütemény
25 dkg vajat habosra keverünk. Hozzáadunk 25 dkg cukrot, 25 dkg lisztet, 1/2 cs sütőport (az eredeti receptbe nem ír, de én mindig teszek bele), 25 dkg darált dióbelet, mandulát vagy mogyorót, egy citrom reszelt héját és levét és egy csomag vaníliás cukrot. Összegyúrjuk és egy tepsibe téve szétnyomkodjuk, megsütjük. Ha kihűlt, vékonyan megkenjük lekvárral és olvasztott csokival bevonjuk.
Lili-kifli
20 dkg margarint 20 dkg lisztel kevert egy csomag sütőporral, 20 dkg túróval, csipetnyi sóval jól összedolgozunk. Kinyújtjuk, és háromszög alakú darabokra vágjuk. Jó sűrű szilvalakvárt (egyéb lekvár is jó) teszünk rá, feltekerjük. Tetejét felvert tojással megkenjük és megsütjük. Még melegen megforgatjuk vaníliás cukorral kevert porcukorral.