Biológia Érettségi! (beszélgetés)
Hát, most erre mit mondjak?!
Nyilván, nem 1 hete tudod, hogy projektmunkát kellett volna csinálni.
Szia!
Első körben általánosságról írj az egészséges emberi szervezetről, a homeostasisról.
Utána következő gondolatsorban pedig fejtsd ki általánosságban, hogy a kóros működést mik okozhatják: genetika, baktérium, vírus, allergia, mutáció, egészségtelen életmód, stb... 1-2 példát mondj rájuk.
Majd a tárgyalás részben térj ki a témádra, hogy ezt választottad. Itt az elején a normális működését kell kifejtened a szervnek, utána elkezdheted a cukorbetegség kialakulásával kapcsolatos dolgokat, s minden egyebet, ami ide tartozik, kezelés, eszközök...
Utána szót ejtesz az ismerősöd leleteiről, aki legyen anonim, mivel a leletek szigorúan orvosi titoktartás alatt vannak, s így általánosságban beszélj, hogy az az ember, aki x típusú cukorbetegségben szenved, a leletei blabla... ok?
A végén pedig lezárhatod azzal, hogy miért választottad ezt a témát, s pár pozitív gondolatot még írhatsz, hogy a cukorbetegség konkrétan nem is betegség, hanem állapot, amivel megfelelő kezelések, terápia betartása mellett lehet együtt élni.
Jó lesz?
Szia!
Írtam privit! (:
Sziasztok projekt munkát készítők! :)
Nekem anno a biosz tanárom segített ebben sokat, csak mondjátok meg, milyen témában akartok projekt munkát írni, segítek benne szívesen, amit tudok!
Szió!
Én idén emelteztem, de májusban ismét neki futok az ötös reményében.
Hello!
Én is mennék bioszból emelt szintű érettségire, pár éve érettségiztem, de nem elég a középszintű!
Frissítsük fel ezt a topicot! :)
Szia, látom van projektmunkád. Lehetséges, hogy el tudod nekem küldeni? Egyébként Mariannak hívnak...és ha tudod küldeni, az e-mailem: nipka@freemail.hu Ha nem, akkor semmi vész. :)
Szia
Sziasztok!
Szóbeli biológia érettségi tétele van valakinek?
figyi elküldök neked egy csomagot mailbe
abba van minden
válogasd ki ami kell
dobj egy emailt privibe
nekem van 1-2
küld el a tételsort
és mennézem megvan e
Nekem nincs. :(
Amúgy szóbelire kellene? Mi még nem is kaptuk ki a tételsort hogy mi lesz szóbelin...ugyhogy k*rva mérges vagyok...
Nektek mondtak valami konkrétumot az érettségiről????
én a terhesség alatti vizsgálatokról, meg arról hogy a férfiak miért nem akarnak gyereket, melyik a legideálisabb kor a szüléshez
csak van valami amit szeretsz csinálni
van háziállatod?
gondolom baba nincs, bár nekem sincs de én akkor már szerettem volna
környezet szennyezés
valamien növény van aki az aloe veráról ír
szia
mizu?
most én megyek mert beteg vagyok és pihennem kell
További ajánlott fórumok:
- Segítséget kérek! Jegyzetekre, tanácsra, tapasztalatokra volna szükségem, emelt szintű biológia érettségihez...
- Idén fogok érettségizni biológiából.Milyen könyveket érdemes elolvasni?
- Biológia szóbeli érettségi mennyire nehéz?Nagyon sokat kell rá tanulni?
- 3 év kihagyás után lehetséges felkészülni 9 hónap alatt a biológia érettségire? (középszint)
- Tud valaki emelt szintű biológia érettségi felkészítőt, ha kvázi a nulláról indulok? Érdekel még esetleg jó felkészítő könyv, vagy tanár...
- Emeltszíntű érettségi földrajzból és biológiából