Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink:

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


82030. lavanda2017-07-23 08:23
Uborkasalátába fokhagyma? Még sosem próbáltam. A tejfölösbe vagy az ecetesbe?
(válasz Anyagi 82027. hozzászólására)

82029. Guruljka2017-07-23 07:40
Én valahogy azt érzem, más a napsütés ereje.
Régen pirított, égetett. Most inkább főz.

Nem mernék napozni. Barnul, ami barnul. Így is csak kenegetem magam hidratálóval, dehogy ráncosítok még napozással is.
(válasz globus 82026. hozzászólására)


82028. Anyagi2017-07-23 07:35
:))

Na ezzel én is így vagyok!

Illetve és fiatal koromban sem voltam napozós típus!
Legalábbis az a nyárson forgó grillcsirke típus.
(válasz globus 82026. hozzászólására)

82027. Anyagi2017-07-23 07:32
Fokhagyma nélkül uborkasaláta??? Az nem is uborkasaláta!
Az epét nem csak a fokhagyma, de az uborka is bántja. Viszont ez teljesen egyénfüggő! Amit az egyik epés simán megehet, attól a másik begörcsöl!
Én az epeműtét után is gondban vagyok a füstölt árukkal. (Viszont előtte is bírtam az uborkát és fő ízesítőszerem a fokhagyma!)
Ill. egyszer meg tudom enni a füstölt dolgot, de utána 1-2 hétig nem szabad "ráennem"!
(válasz Guruljka 82023. hozzászólására)

82026. globus2017-07-23 07:30
Fiatalabb koromban órákig pirítottam magam a napon levetkőzve. Most már egy percig sem. Kertben is azt sasolom, hol van éppen árnyék, megpróbálok ott tapogatni :)
(válasz Anyagi 82013. hozzászólására)

82025. globus2017-07-23 07:28
Szerintem abba is tesznek hagymát :)
(válasz Anyagi 82024. hozzászólására)

82024. Anyagi2017-07-23 07:27
Viszont - nem egyedül vagyok vele - képtelen vagyok olyan káposzta salátát csinálni, mint a régi vendéglői!!! Finom-finom az enyém is - de nem "olyan" !!!
(válasz lovelyly 82019. hozzászólására)

82023. Guruljka2017-07-23 07:27
Nem emlékszem már pontosan, régen volt már. De Nagymama tudott tejfölös és tejföl nélküli uborkasalátát is, a főételtől függően.
Fokhagymát ő soha nem használt, azt mondta, az epéje nem bírja. De szerintem ő nem bírta a szagát. :D
(válasz lovelyly 82019. hozzászólására)

82022. lovelyly2017-07-23 07:26
Nem hiszem :)
(válasz Anyagi 82021. hozzászólására)

82021. Anyagi2017-07-23 07:25
Őszintén szólva, én szeretem a tejfölös uborkasalátát is!!!! És a pici bors és paprika sem zavar a tetején.
Lehet, egyedül vagyok vele?
(válasz lovelyly 82019. hozzászólására)

82020. Anyagi2017-07-23 07:23
Kedvet is kaptam! Mindjárt megnézek 1-2 Ízőrzőt!
(válasz forrest2010 82017. hozzászólására)

82019. lovelyly2017-07-23 07:21
Hát alap:) tejföl és fokhagyma:)
El se tudnám képzelni fokhagyma nélkül, annyira alap, gondolom ezért nem is írtam
Dehát a káka csomojat mindenhol meg lehet találni 😁
Most jut eszembe egyébként a múlt rendszer egy-egy vendéglője, mikor nagyritkan beültünk, meg az ottani uborka saláták. Kis kupac ecetes uborkaszelet, a tetején pár fokhagymafoszlány, és pirospaprika hintés 😨
Nem házi íz volt, az biztos.
(válasz globus 81987. hozzászólására)

82018. Anyagi2017-07-23 07:21
igen, és egy piacon!! ??
(válasz forrest2010 82012. hozzászólására)

82017. forrest20102017-07-23 07:21
még nem néztem be oda , de majd ma :))) a lányom is átküldött egy csomó cukkini tippet :)
(válasz Anyagi 82014. hozzászólására)


82016. Anyagi2017-07-23 07:21
Ez azért lehet, mert nagy tételben felvásárlók és így le tudják nyomni az árakat!
Meg aztán Isten tudja honnan származnak azok a dolgok.... :(
(válasz globus 82011. hozzászólására)

82015. forrest20102017-07-23 07:19
szoktam venni 1 kilós mogyorót a metró.a , csak már nagyon ritkán jutok el oda , de most a spár.ál akciós a félkilós , igaz , h sózott , de néha jó ez is , mert egyébként a sótlanból veszek 2-3 kilót , aztán tart , amíg tart :) most kb egy áron van . a kelkáposzta is akciós most náluk:)
(válasz globus 82011. hozzászólására)

82014. Anyagi2017-07-23 07:19
Igen, már sokszor hallottam, hogy a tök beléből régen olyan "húslevest" tudtak főzni, hogy senki meg nem mondta, hogy miből készült!!!
Igaz ez a sütőtökből készült, de az "Ízőrzők" Igali részében a sima tök kikapart, magos részéből, bezöldségelve készítettek jól kinéző krémlevest!!!
(válasz forrest2010 82010. hozzászólására)

82013. Anyagi2017-07-23 07:15
Ez azért lehet, mert ilyenkor a ház falai és a város betonja ontja ki magából a meleget! Így egész más a hőérzet!

De a dolog már nekem is feltűnt!!!!

Viszont én télen is inkább felöltözöm, mert ahogy öregszem, egyre inkább nem rajongok a forróságért! - (és olcsóbb is!!! :))

Azt tapasztalom, hogy azok a kollegák, akik 5-6 éve még epedve várták a nyári kánikulát, mostanában már inkább szenvednek alatta és panaszkodnak! - Velem hasonló korosztály!!!
(válasz globus 82008. hozzászólására)

82012. forrest20102017-07-23 07:14
hatalmas árkülönbség !
(válasz Anyagi 82009. hozzászólására)

82011. globus2017-07-23 07:13
Helyi napilapban hetente egyszer összefoglalják a zöldség-gyümölcs árakat, éppen múlt héten olvastam fel hangosan férjemnek: elképesztő, hogy a drágának számított sparban minden olcsóbb, mint a piacon??
(válasz Anyagi 82009. hozzászólására)

82010. forrest20102017-07-23 07:10
megfőztem a tök belét is hagymahéjjal + lestyánlevéllel , gondoltam 1 levest majd azzal engedek fel :) de megittam :) és fini volt / különben is , szedek vízhajtót / néha :) / és a lestyán is úgy funkcionál , mint a vízhajtó :)))))

82009. Anyagi2017-07-23 07:10
Nagyon érdekes, hogy a paradicsom 250 és 650 Ft között volt a piacon... ???
És mind jól kinéző, kemény és hagyományos fajtájúnak látszott!

82008. globus2017-07-23 07:09
Az a vicc, hogy a "hány fok van nálatok" c. fórumban télen 26-27-re felfűtöttről írnak, most meg mindenki panaszkodik:) Ezek szerint nem is számít, hogy hány fok van bent, a külső lényegesebb!
(válasz Anyagi 81998. hozzászólására)

82007. Anyagi2017-07-23 07:08
És kaptam fehér, saláta hagymát! Nagyon kedvelem!!!
Néhányat fogok a sülő csirke közé is rakni, cikkekre vágva! :)

82006. Anyagi2017-07-23 07:07
És olyan finom, érett, füstölt szalonnát vettem, hogy 7 nyelven beszél!!!
Sajnos kolbászra már nem maradt pénzem, pedig az is jól nézett ki!!!!

Viszont vettem kacsaszívet (450 Ft/kg.) a jövő hétre, tejfölös paprikásnak. Néhány éve vezettem be a családi étrendbe. Az első meglepődés után, nagyon megkedveltük!
Hosszában 4-6 részre vágom (nagyság szerint) és kuktában, finom puhára párolom.
Olyan vendég is cuppogva ette, aki meg sem kóstolta volna ha tudja mi az!!! (Mondtam a családnak, hogy kinyírom azt aki elárulja az ebéd előtt, hogy mit is eszünk! :))

82005. forrest20102017-07-23 07:07
szent szilvamag !!!! 400 ft-ért legalább nem sajnálták le róla a fokhagymát-tejfölt-sajtot ?! / már csak azért , mert 1 óccsó kaja lenne ha......
(válasz Anyagi 82001. hozzászólására)


82004. forrest20102017-07-23 07:01
a férjemet a tökfőzeléktől környékezi a frász , most , h túltermés van cukkiniből , jó párszor volt töltött + főzelék + fasirt + ......én jól viselem az egyhangúságot is , de ő nem annyira :( és már kezd lázadozni :( már akkor is rámkeni h tegnap is tököt evett :( amikor nem is ! :))) egyik nap sárgaborsófőzelék volt a főtthusihoz , de ő utólag másképp emlékezett :( aztán , mikor felvilágosítottam , azt mondta az se jobb ! nem válogatunk ! aki éhes , nem válogat :) aki válogat = nem éhes :))))))
(válasz Dodi44 81992. hozzászólására)

82003. Anyagi2017-07-23 07:00
És kaptam kenőtollat is, amit már régóta kerestem. Azt mondta az árus, hogy nem tudja lúdból van e, mert kínai - ez is... :(
De jól működik!
Én jobban szeretem, mint a mindenféle szilikonos ecsetet. visszatértem hozzá, de a régi, otthon felgyűlt kollekció elfogyóban volt...

82002. Anyagi2017-07-23 06:57
Tegnap, a piacon volt egy fajta szőlő (450 Ft/kg.)
ami eléggé zöld volt, de mézédes - és mag nélküli!
Vettem az Embernek két fürtöt, mert nagy szőlőimádó. Kicsit furcsán nézett a zöld szemekre, de amikor megkóstolta nem győzte dicsérni!!!

82001. Anyagi2017-07-23 06:54
Tegnap ketten voltunk a férjemmel, nem főztem!
Hoztam neki két lángost, aminek nagyon megörült (400 Ft) én meg dinnyét ettem pirítóssal.
Ma megsütök egy csibét kínai 5fűszer keverékkel és teszek a husik közé néhány kisebb egyben krumplit. Van egy nagy marék metélőhagymám is a tetejére! :) És kelkáposztás rizset is csinálok. És még nem tudom, hogy paradicsom vagy paprika saláta lesz hozzá.
A szárnyvégből, bőrből és mellcsontból lehetne egy kicsi leveske is, de majd még meglátom...