Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink:

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


79549. Klingy 152017-04-26 21:11
Ez nagyon érdekes recept, olyan,amit először enni kellene mondjuk vendégségben,és ha ízlik,akkor megcsinálni.
(válasz smudlaagi54 79541. hozzászólására)

79548. salabakter2017-04-26 20:57
Hát igen,úgy már teljesen más! Ebben a mostani időszakban szinte lehetetlen spórolni.Én mindig az akciókat figyelem,mert az egyik áru itt olcsóbb,a másik amott.Most örültem a spáros tejfölnek,330 gr-os egyet fizet kettőt kap,264 ft volt a kettő.
(válasz smudlaagi54 79547. hozzászólására)


79547. smudlaagi542017-04-26 17:58
Mártikám én sem az üvegházi árukból szoktam megcsinálni hanem nyáron!
(válasz salabakter 79546. hozzászólására)

79546. salabakter2017-04-26 17:46
Drágám,ez lenne a hónap végi spórolás? 1000 forintos paradicsommal stb ?Sajnos nekem erre hó elején sem telik.Bocsi!
Majdnem a kezdetektől olvasom ezt a fórumot,de egy igazi spórolós ötletet nem olvastam még :(Puszim Márti
(válasz smudlaagi54 79541. hozzászólására)

79545. smudlaagi542017-04-26 16:55
Viszont finom!
(válasz lúdanyó 79542. hozzászólására)

79544. lúdanyó2017-04-26 16:00
kérdés mit vesztek v. vettetek ballagási ajándékot? kérlek adjatok tippeket..:)

79543. lúdanyó2017-04-26 15:59
Sziasztok!
Ma kitakarítottam a kombi hűtőt olyan rossz szaga volt de nem jöttem rá mitől..:O tettem bele kávé zaccot, h elmenjen az a rossz szag. Maradt vasárnapról milánói alap (annak jó illata volt) főztem tarhonyát és azzal össze kevertem nagyon finom lett..:)

79542. lúdanyó2017-04-26 15:56
elég macerás..:O
(válasz smudlaagi54 79541. hozzászólására)

79541. smudlaagi542017-04-26 15:51
PADLIZSÁNTORTA

Hozzávalók 8 szelethez: 3 közepes (50 dkg) padlizsán, só, őrölt bors, 30 dkg burgonya, 15 dkg zöldbab, 40 dkg cukkini, 1 szál póréhagyma, 60 dkg paradicsom, 25 dkg mozzarella sajt, 10-15 bazsalikomlevél, 1 db paradicsompaprika, 2 tojás, 5 dkg trappista sajt, 3 dkg+diónyi margarin, 3 evőkanál étolaj.

Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, szárukat leválasztjuk, 5 mm vastag, hosszanti szeletekre vágjuk. Megszórjuk sóval, lejtősre igazított deszkára fektetjük, és fél óráig pihentetjük (hogy kesernyés levük kifolyjon). A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, hideg vízbe dobjuk, hogy meg ne barnuljon. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra aprózzuk. A cukkinit megmossuk, szárvégeit levágjuk, felkarikázzuk. A póréhagymát megtisztítjuk, kisujjnyi darabokra aprítjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A mozzarellát vékonyan felkarikázzuk, a bazsalikomleveleket leöblítjük. A paradicsompaprikát megmossuk, kicsumázzuk, vékony szeletekre vágjuk. Sós vízben tíz percig főzzük a zöldbabot, hozzáadjuk a burgonyát, öt perc múlva a cukkinit, és az egészet puhára főzzük. Leszűrjük, konyharuhára terítve szikkadni-hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, ízlés szerint sót és borsot, végül belereszeljük a sajtot, és lazán összekeverjük. A 3 dkg margarinban megfonnyasztjuk a pórét, hozzáadjuk a paradicsomot, és erős tűzön, fedő nélkül, elfőzzük a levét. Diónyi margarinnal kikenünk egy 24 cm átmérőjű sütőedényt. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra.
A padlizsánszeleteket leöblítjük, kinyomkodjuk, megtörölgetjük. Felforrósítjuk az olajat, mindkét oldalukon hirtelen elősütjük benne a padlizsánszeleteket, és papírkendőre téve felitatjuk róluk a zsiradékot. 6-8 kisebb szeletet félreteszünk "takarónak", a többivel csillagformán kibéleljük a sütőedény alját és oldalát. Az aljára terítjük a paradicsom-póré keveréket, megrakjuk a bazsalikomlevelekkel és a mozzarellával, majd elsimítjuk rajta a zöldbab-burgonya-cukkini keveréket. Közepét betakarjuk a félretett padlizsánszeletekkel, a túllógó padlizsánvégeket pedig visszahajtjuk a tetejére.
Meleg vízzel félig telt tepsibe állítjuk, és a forró sütőben negyven percig gőzöljük. Kivesszük a sütőből, tizenöt percig pihentetjük, azután lapos tálra borítjuk, és a paradicsompaprikával díszítjük. Tálaláskor tortaszerűen szeleteljük. Hidegen is finom!
(válasz tumbo 79538. hozzászólására)

79540. lúdanyó2017-04-26 15:50
ha jön legközelebb az unokám csinálok neki és eszi nem eszi nem kap mást..:)
(válasz Guruljka 79488. hozzászólására)

79539. lúdanyó2017-04-26 15:49
látod az ilyennek tudod mit kéne adni..:( egy jó fenéken billentést... irgum burgum
(válasz Datolya 79487. hozzászólására)

79538. tumbo2017-04-26 15:43
muszakát szoktam csinálni.
(válasz smudlaagi54 79534. hozzászólására)

79537. smudlaagi542017-04-26 15:29
Nekem meg ilyen nincs,csak a sütő,egy grillsütő,meg egy minigrill.
(válasz Datolya 79528. hozzászólására)

79536. smudlaagi542017-04-26 15:28
Mi is szeretjük,én húsos szalonnával szoktam csinálni,meg persze a tojással,van hogy a végén rakok bele virslit is.
(válasz Klingy 15 79530. hozzászólására)


79535. smudlaagi542017-04-26 15:26
Aki szereti a szalonnát,meg a hagymát,annak érdemes egy szalonnás hagymás melegszendvicset csinálnia.Vékony karikára kell a hagymát felvágni,és kicsit besózni.Rárakni a kenyérre,rá csíkokra vágott húsos szalonnát,berakni a sütőbe, és ha van akkor pár karika kolbászt félidőben rárakni a tetejére.Addig sütni amíg a kenyér széle elkezd pirulni.

79534. smudlaagi542017-04-26 15:23
Én már vettem 3-at,ki is ültettem.Nagyon sokféle képen meglehet csinálni,szoktam belőle "tortát" is csinálni az is isteni finom.AZ egyik ismerősömnek odaadtam a receptet,meg is csinálta magának,csak közben a felesége aki nem szereti a padlizsánt,rájött hogy az mégiscsak nagyon finom!
(válasz tumbo 79523. hozzászólására)

79533. LadyBird 20152017-04-26 13:59
Abból nehéz lesz!:))
(válasz tumbo 79532. hozzászólására)

79532. tumbo2017-04-26 13:52
de nem szeretjük a babot,csak a zöld meg a sárgababot.
(válasz Klingy 15 79530. hozzászólására)

79531. tumbo2017-04-26 13:51
talán egyszer sikerült jó padlizsánsalátát sütnöm.kevés olajban,mert sokat felvesz,joghurttal,fokhagymával,sóval,kaporral.
(válasz Datolya 79528. hozzászólására)

79530. Klingy 152017-04-26 13:48
Próbáld ki egyszer a sóletet, mert nagyon finom,de eléggé nehéz étel,mi nagyon szeretjük, és néha megengedjük magunknak.
(válasz tumbo 79526. hozzászólására)

79529. tumbo2017-04-26 13:48
próbálkoztam már,nem mindig sikerült,magról,palántáról is.
(válasz LadyBird 2015 79525. hozzászólására)

79528. Datolya2017-04-26 13:44
Padlizsánt nem szoktam csinálni, de ezen kívül minden létező keveréket rakok a kenyérre.
Nekem csak összecsukhatós szendvicssütőm van, sokszor alig tudom összenyomni annyi mindent belerakok, és úgy a jó ha a sajt kifolyik belőle.
(válasz smudlaagi54 79522. hozzászólására)

79527. Klingy 152017-04-26 13:44
Ne nevess ki,de a nagy húsevő férjem nagyon szereti a papr.krumplit kolbász nélkül,jó lecsósan. Nekünk nagyon szép egészséges a régi krumplink,talán ilyen még soha nem volt ebben az időben,vagyis tavasszal.
(válasz forrest2010 79520. hozzászólására)

79526. tumbo2017-04-26 13:42
a töltött káposztát sok helyen gerslivel főzik,talán inkább Erdélyben.sóletet életemben nem főztem a száraz babot nem nagyon szeretjük.
(válasz Klingy 15 79524. hozzászólására)

79525. LadyBird 20152017-04-26 13:40
Először sokat ne vegyél, próbáld ki, hogy szeret-e nálatok. Nekem csak pár göcsört termett...😐 Azóta is úgy veszem.
(válasz tumbo 79523. hozzászólására)

79524. Klingy 152017-04-26 13:36
Nagyon sok finomságot írtatok,már csak azt kell kitalálni,hogy mivel tunkoljon az ember,ha mérsékelni akarja a kenyér fogyasztását.Nagyon-nagyon tetszenek ezek a tunkolni való készítmények. Egyébként felénk a töltött káposztát gerslivel főzik, és a sóletbe nekem is mindig kell tenni,mert az az egy étel,amiben a gyerekeim szeretik.


79523. tumbo2017-04-26 13:29
majd veszek is pár padlizsán palántát.
(válasz smudlaagi54 79522. hozzászólására)

79522. smudlaagi542017-04-26 13:10
Próbáld ki a pirítóst ömlesztet sajttal megkenve az is isteni finom,na meg padlizsán krémmel.De szoktam csinálni fokhagymás krémmel,párizsis krémmel,de nagyon finom márványsajtos tejfölös krémmel is megkenve,na meg tejfölös tojáskrémmel is.
(válasz Datolya 79519. hozzászólására)

79521. smudlaagi542017-04-26 13:08
Lecsóval is isteni finom.Mivel nem kenyér pirítóval csinálom,hanem grillel,megpirítom a kenyér egyik oldalát,rá a lecsó,és mehet be a forró grillbe.
(válasz Datolya 79519. hozzászólására)

79520. forrest20102017-04-26 12:47
finom lehet :) ki is fogom próbálni ?) én a sárgaborsó főzeléket szoktam rákenni a piritósomra :) valamikor hajdanán , elég csehül álltunk , akkoriba nagyon szerettem még úgy is a papr.krumplit , h nem is volt benne semmi , tettem bele csípőspaprikát és isteni volt :)
(válasz smudlaagi54 79518. hozzászólására)