Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
tegnap 23:54
"Az életben a lényeges dolgok ingyen kaphatók: a nap és a barátság. Hely az asztalnál. Egy meleg ölelés. A tavasz fénye. Egy gyerek nevetése. Egy madár éneke. A patak csobogása. A fák árnya. A tenger hullámai. A nap és az éj. A nyugalom és a csend. A hetedik nap. Az élet és a halál. Embernek lenni a Földön." (Phil Bosmans)
tegnap 23:52

☝️

"Nem válogatom meg az embereket az életemben a külsejük, végzettségük, társadalmi pozíciójuk, rangjuk, ismertségük, anyagi jólétük alapján, de még a múltjuk sem különösebben érdekel. Viszont kérdés nélkül zárom ki azokat, akiket a rosszindulat vezérel, akik átlépik a határaimat, akik nem empatikusak, akik bántani akarnak és akik egy pillanatra is veszélyeztetik a testi, lelki vagy szellemi épségemet. Azt hiszem, ez az egyik legfontosabb lecke amit eddigi életem során megtanultam. Rajtad nincs hatalmam változtatni, a veled való helyzetemen igen." (Lőrinczi Emese)

tegnap 23:08
"Olyan korban élünk, amely csak unalmas embereket vesz komolyan. Állandóan abban a félelemben élek, hogy nem fognak félreérteni." (Oscar Wilde)
"Az emberek tudatlannak születnek, nem hülyének; hülyévé az oktatás teszi őket." (Bertrand Russell)
"Ami nem öl meg, az megerősít." (Friedrich Nietzsche)
"Nincs többé időm, sem vágyam arra, hogy igazoljam azt, aki vagyok. Már nincs időm a képmutató emberekre. Nincs már időm mindenre, aminek nincs lelke. Nincs több vesztegetni való idő." (Charles Bukowski)
tegnap 23:06
"Mindig csak a mának élj, s az örök szabályt ne feledd: A holnap mindig tiszta, mivel nem szennyezi semmi tett." (Ernest Hemingway)
tegnap 23:06
"Kemény menet áll mögöttem, és ez tényleg megtanított arra, hogy a pillanatnak éljek és élvezzem az életem minden mozzanatát." (Dolph Lundgren a rákbetegségéből való felépülésről)
tegnap 23:05
"Ha valakit szeretünk, úgy szeretjük, ahogy van, és nem úgy, amilyennek szeretnénk, ha lenne." (Lev Tolsztoj)
tegnap 23:04
"Nincs erősebb, mint ez a két harcos: a türelem meg az idő! Ezek ketten mindenre képesek." (Lev Tolsztoj)
"Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk." (Simone Weil)
"Minden bajra két orvosság van: az idő és a csend." (Alexandre Dumas)
tegnap 23:02
"A valóság csak egyszer történik meg." (Iain Reid)
tegnap 23:02
"Ha valaki nem kedvel, az nem a te problémád, hanem az övé." (Haemin Sunim)
tegnap 22:51
"Amit az igazság kimondása meg tud ölni, azt hagyd meghalni." (Ayn Rand)
"Ha magamhoz hűséges vagyok, másokhoz is hűséges leszek. Ha magamnak barátja vagyok, másoknak is barátja lehetek. Ha magamban hiszek, másokban is hinni tudok. Ha magamhoz őszinte vagyok, máshoz is őszinte lehetek. Ha magamat szeretem, másokat is szerethetek. Ugyanez fordítva is igaz: Ha magamhoz nem vagyok hű, senkihez sem lehetek az. Ha magamnak nem vagyok barátja, másoknak sem lehetek barátja - mert barátságképtelen vagyok. Ha magammal nem vagyok harmóniában, másokkal sem lehetek, mert kívül csak az jöhet létre, ami bent van: egy lehangolt hegedű összezavarhat egy egész zenekart. Ha magamban nem bízok, senkiben sem fogok megbízni. És ha magamat nem szeretem - soha senkit sem szerethetek igazán! Törekedhetek rá, áldozatot is hozhatok érte, néha erőmön felüli áldozatot, de nem fog menni, mert mindenki csak azt adhatja, amije van." (Müller Péter)
"Az önzés nem az, hogy valaki úgy él, ahogy szeretne, hanem az, hogy másoktól elvárja, hogy úgy éljenek, ahogy ő szeretné. Az önzetlenség pedig az, hogy békén hagyjuk mások életét, és nem avatkozunk bele. Az önzés mindig arra törekszik, hogy maga körül abszolút egyformaságot teremtsen. Az önzetlenség az élet végtelen változatosságát gyönyörű dologként ismeri el, elfogadja, beleegyezik, és élvezi. Nem önzés, ha valaki önállóan gondolkodik. Az az ember, aki nem gondolkodik önállóan, egyáltalán nem gondolkodik. Durván önző dolog azt követelni a szomszédunktól, hogy ugyanúgy gondolkodjon és ugyanazokat a véleményeket vallja, mint mi. Miért is kellene? Ha képes gondolkodni, valószínűleg máshogy gondolkodik majd. Ha nem képes, szörnyűséges lenne bármilyen gondolkodást elvárni tőle. Egy vörös rózsa nem önző attól, hogy vörös rózsa akar lenni. De rettenetesen önző lenne, ha azt akarná, hogy a kert összes többi virága is vörös legyen és rózsa." (Oscar Wilde)
62933. lolita2112
márc. 11. 01:27
"sohasem essunk ketsegbe,mert a vonulo felhok kozott orokke kek az eg!"
62932. Gretaa
márc. 7. 21:17
"Az illúzió gyönyörű,érdemes megélni..Viszont mindennek megvan a maga helye és ideje:az igazságnak,hazugságnak,őszinteségnek és az illúziónak is."
62931. Pipi57
márc. 3. 14:11
"Mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Ez nem az elfoglaltságról szól, hanem arról a döntésről, hogy kinek milyen szerepet és mekkora elsőbbséget szánunk az életünkben. A számodra igazán fontos személyekre mindig találni fogsz időt. Ahogyan azok az emberek, akik részesei kivannak lenni az életednek, hidd el, találni fognak módot arra, hogy ott legyenek körülötted. "
márc. 2. 00:52
"Ne feledd, amit szívből❤️ csinálsz, az élni kezd!" (Peter Noel)
62929. Kajati
márc. 1. 08:54

“Azok az emberek, akiket a naplemente, az éjszakai égbolt, a mennydörgés, az eső utáni föld-és avarillat, a természet, a könyvek és a mély beszélgetések izgatnak, az én embereim. Engem a modern világ kevésbé érdekel, hidegen hagy a felszínes muszáj, a minél több hajszolása, a megfelelés, a mindenképp valahogy beilleszkedés.

Én fákat akarok magam körül, a természet illatát és színeit, csörgedező patakot az erdő változó muzsikáját, amely olyan nyelven énekel, amit csak kevesen értenek.”

(KIJ)

febr. 27. 21:51

“Ha valaki bánt, felállok és eljövök onnan. Nem bántom vissza. Ha bántanak, az nem azért van, mert megérdemled. Azért van, mert a másik jelenleg csak ennyire képes.”

/Diana hercegnő/

febr. 21. 05:20

˝Ne feledd, amit szívből csinálsz, az élni kezd!˝

/Peter Noel/

62926. Kajati
febr. 18. 17:19

"Élj azoknak, akiknek szükségük van rád, köss barátságot azokkal, akikben megbízol, beszélj azokkal, akiket kedvelsz, és légy hálás azokért az emberekért, akik értékelnek téged."

Dosztojevszkij

febr. 17. 20:58

"Kevés olyan bosszantó és elviselhetetlen dolog van a világon, mint valaki másnak a jó példája."

(Mark Twain)

febr. 16. 14:55

˝Másokban a szeretet melegét kelteni csak a bennünk lévő szeretet melege által lehet.˝

/Charles Haddon Spurgeon/

62923. Kajati
febr. 15. 18:17

"Álmodj magadnak szép napot,

Ha már a nyár úgy itt hagyott.

Álmodj magadnak színeket,

Ha benned minden szürke lett.

Álmodj nyíló virágokat,

Andalító illatokat,

S mire elér újra a tél,

Mesédben minden dalra kél!"

🖋William Shakespeare

febr. 11. 22:03

˝A pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy rózsaszínű szemüveget hordunk és úgy teszünk, mintha minden a legnagyobb rendben volna. A ‘positum’ latin szó jelentése: az, ami van. Pozitívnak lenni tehát azt jelenti, hogy elfogadjuk, ami van és aztán továbblépünk.˝

/Kurt Tepperwein/

62921. Kajati
jan. 25. 11:38

IGAZNAK MARADNI ...

Nem sajnálni azt, hogy olyanoknak is adtál, kik később bebizonyították nem érdemelték meg. > ERŐ.

Látni a hazugságukat és hagyni, hogy hazudjanak. > TANÍTÁS.

Nem megmagyarázni a tévedőknek, bántóknak, hálátlanoknak, mennyire embertelenek. > TARTÁS.

Átlátni a játszmáikat és hagyni, hogy játszanak, miközben azt hiszik bolondot csinálhatnak belőled. > INTELLIGENCIA.

Hallgatni az indokaikat, miért nem képesek a szeretet szerint viselkedni, átlátni, hogy ez mennyire nyomorult. > HIT.

Magukra hagyni őket, ítélet nélkül mind ebben, látva a zuhanásukat, mert nem fogadják el a kinyújtott kezed. > BÁTORSÁG.

Nem sajnálni, hogy adtál annak is, ki elárult. > NEMESSÉG.

Igaznak maradni, és végignézni az összes mocskukat, amiről azt hiszik elrejthetik. > TISZTASÁG.

(Barna Berni)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook