AVIVA módszer (beszélgetés)
Sziasztok! Nekünk azt mondta az oktató, hogy nem élet-halál kérdés ez a "nem zuhanyozás". A fontos az, hogy torna után be kell takarózni, legalább a derék tájékon és minél tovább meg kell tartani a meleget. Pihenni kell és meleg folyadékot inni. Ha valaki úgy gondolja, hogy csak ez segítheti babához, akkor nyugodtam tartsa be az utasítást, de enélkül még ugyanúgy hatásos a torna.
Én személy szerint délután szoktam tornázni, és így az esti tusolásig eltelik még 3-4 óra. De mindig figyelek a torna utáni 1 órára, hogy nehogy kint legyen a derekam a pólóból. :)
Köszönöm, Ludi és gratula!!
Hátha nekem is beválik:-)
Szia!
Marika mondani fogja, csak mond neki, hogy most volt az ovud.
Bízd rá magad nyugodtan, én már kétszer így tettem, szó szerint azt csináltam, amit mondott, a "nagylányom" most 18 hónapos, és most teszteltem pozit a napokban: ) : ))))
Sziasztok!
Én most hétvégén megyek a 4 órás tanfolyamra Csehné Marikához. Baba miatt szeretném elkezdeni, de az óra pont pár nappal a várható ovulációm után lesz, és olvastam, hogy utána már a nehezebb gyakorlatok nem ajánlottak. Fogom tudni, hogy melyik gyakorlatokat ne végezzem erősen? Esetleg Marika majd említi?
"A gyakorlatok elvégzése után semmiképpen nem szabad zuhanyozni, fürdőkádba beülni (még nyáron sem). A tornától elért belső meleget (töltést) a víz közömbösíti! (Tanácsos a frottírozás 36 órán át!)"
De jó, hogy újra elolvastam, mert 48 órára emlékeztem, pedig csak 36, ami tarthatóbb és az is csak tanácsos. :)
Kedves aktívan AVIVÁzók!
Lenne két kérdésem. Ti mennyire tartjátok, illetve szerintetek mennyire szigorúan kell betartani a 48 órás fürdési tilalmat? Nekem a 24 óra még nem okoz gondot, de a 48 már eléggé. Annak ellenére, hogy ismerem a frottírozós módszert...
A másik pedig még intimebb jellegű. Aznap mikor tornázik az ember lánya, szabad együtt lennie a párjával, vagy aznap nem ajánlott?
Köszönöm előre is. :)
Szia Moni(ka)! :)
Köszi, ez az infó megerősített. (És megnyugtatott, mert pont most tárnáztam mást..:)) Én még nem babáért tornázok, hanem egyáltalán valamilyen féle-fajta menstruációért... És muszáj mást is mozognom, mert nagyon sokat kell fogynom. De holnap újra AVIVA-napom lesz. Jobban megizzaszt, mint egy kardió. :)
Szia!
Nem, olyan nem kaptam. Viszont tegnap az alapgyakorlatok után megcsináltam a kiegészítő "pánik gyakorlatot" 5 percig, és lássatok csodát, most értem haza és ott a nagy piros pecsét :))) És egész nap nem szúrt. Kimondhatatlanul boldog vagyok most!!! Nyáron voltan a tanfolyamon, azóta nem csináltam és nem is véreztem egy cseppet sem! Szóval csináljátok lányok, asszonyok szorgalmasan mert megéri!!! Most fejembe vettem, hogy rendbe hozom magam, lefogyok és megcsinálom a tanfolyamot, hogy én is taníthassam :)))
Szia, szerintem is csináld az Avivat mert csak jót fog neked tenni. Biztos vagyok benne hogy nem lesz szükség műtétre ha végig csinálod úgy ahogy mondja a könyv, kétszer hetente. Azon kívül nem kaptál olyan gyakorlatát ami minden nap kell végezni 5 percet?
Hajrá és ne hogy abba!
Sziasztok!
Látom, hogy ez a topik (még) nem hallott :) Bár nekem még nincs sok tapasztalatom az AVIVA tornával, de gondoltam megosztom azt a kicsit is. 25 éves vagyok, még egyelőre nem szeretnék babát, de ha majd szeretnék, akkor simán nem fog összejönni. Sajnos jelentős túlsúllyal küszködöm, korábban, még kamaszkoromban jellemző volt a hosszan elhúzódó (akár 14 nap), nagyon erős, darabos vérzés, aztán az utóbbi 6-7 évben pedig elkezdett eltűnni, olyannyira, hogy bő 2 éve, egy-egy barnás pöttyözésen kívül semmi nem volt.
Pár hónapja voltam egy 4 órás kurzuson, ahol a tornát is természetesen végigcsináltuk. Az oktató látta rajtam, hogy túl sokat várok, kérte is, hogy ne essünk pánikba, ha egyelőre nincsen semmi, azt mondják fél év sikertelen próbálkozás után érdemes csak elgondolkodni, hogy miért nem megy...
Nos, nekem akkor, mire hazaértem a kurzusról megjött, tartott is olyan 4 napig. Utána egy darabig még csináltam a tornát (1-2 hétig), aztán idő hiányában elmaradt (persze, tudom, ez nem kifogás).
Most, kicsivel több, mint egy hónapja teljes életmódváltásban vagyok, de eddig cardióztam, az AVIVÁt tegnap csináltam meg először, de mostantól rendszeresen (heti 2x) igyekszem betartani. Azt hiszem gyakorló órára is el kell mennem, mert bizony már megkopott a kurzus emléke és bármennyire jó a könyv, leírva mégsem ugyanaz, mintha megmutatják.
2 éve cisztát vettek nálam észre, azt mondták várjunk 3 hónapot és ha nem megy le gyógyszeresen kell próbálkozni vagy pedig műtéttel. Bevallom most azért vettem elő újra a megporosodott könyvet, mert 1 hete tompa szúrást érzek odalent és megijedtem, hogy talán a ciszta lehet, mert orvoshoz azóta sem mentem vissza, a fővárosba költöztem, itt meg még nem is kerestem orvost. Amúgy is rossz a tapasztalatom minddel, akinél csak jártam, az utolsó miatt, akinél vidéken voltam 3-4 éve egészségügyi kaparást kellett csinálni... Előtte meg fagyasztottak olyan méhszájsebet, amit elég lett volna irrigálni vagy ecsetelni.
Most fejembe vettem, hogy kitartok az AVIVA mellett, és ha már fogytam és van vérzésem elmegyek orvoshoz felülvizsgálatra.
Amit egyelőre tapasztaltam, tegnap óta, hogy mióta tornáztam, még nem jelentkezett a szúrás, pedig eddig főleg este, lefekvéskor éreztem (nyilván, mert akkor volt időm és csend hogy odafigyeljek rá jobban, mert szerencsére nem erős fájdalomról van szó)
Ha gondoljátok, szívesen beszámolok a továbbiakról, ha lesznek fejlemények. Márpedig akarom, hogy legyenek! :) És persze nagyon szívesen olvasnám mások tapasztalatait is.
További szép napot mindenkinek!