Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :) (beszélgetés)
Gyors ch-t két időpontban szabad enni: reggel és sportolás után.
Az előzőre itt van egy ellenpélda is:
"A főtt zabpehely alacsonyabb GI-vel rendelkezik, mint a nyers, mivel a főzés felszabadítja a korábban is említett vízoldékony rostokat."
Azert az sem mindegy, hogy milyen inzulivalaszt valt ki egy etel, nem csak az aszamit, gyors vagy lassu szenhidratot tartalmaz. Peldaul nagy inzulinvalaszt valt ki a marhahus, a hal is,valamint a kefir, joghurt, tej.
De en a helyedben nem dobnam ki a zöldsegeket, hanem nyugodtan megparolnam, es olyan etkezeshez ennem, nem nagy, max. 20 dkg-os mennyisegben, amikor lehet, pl. uzsonnara.
Sargarepa az elettani hatasai miatt parolva sokkal gazdagabb.
Én többnyire tk kiflit,zsemlét eszem felvágottal,zöldséggel, de ott is azokat eszem, amiben kevés a ch. Pl uborka,retek.
Leveseket tészta nélkül eszem, csak husival többnyire.
Főziket tk liszttel rántom be, persze a ch szigoruan számolni kell.
Az első pár hétben tűnik ördöngősségnek,de belejön az ember mit szabad, mit nem,hidd el.
Semmi. Rizs , barnarizs,ritkán!
Tészta ritkán, tk tészta vagy durum! Ch nagyon sok benne.
Tejet felejtsd el! Helyette kávétejszín jöhet szóba.
Cukor semmi! Helyette édesítő!
Fehér kenyér, pékárú semmi! Helyette teljes kiőrlésű kenyér, kifli, zsemle mehet.
Ha sütsz valamit, tk liszttel süsd, édesítővel.
Én a rántást is tk liszttel csinálom.
Minden ami feldolgozott formában van, az már gyors.
Pl: répa nyersen lassú, főzve már gyors ch!
Vagy krumplit 1 héten egyszer lehet, de inkább sütve egyed, és ne főzve , meg ne pürének.
Mindent ami lassú, persze a napi ch keretbe férjek bele.
és szinte semmit ami gyors ch, vagy ha igen, akkor délután és 20 gr ch erejéig.
Mindent ki kell hagyni ami hirtelen emeli meg az inzulint.
Jellemző a hozzá állásuk :(
Aztán meg dühöngenek ha nem javulnak az Inzulin értékek...
Nekem 1500 kcal a limitem, véleményem szerint ,de nem kell velem egyet érteni, őrültség 1200 alá menni, de mindenki ugyis azt csinál,amit akar.
Eredetileg 108 kilóról indultam, 58-ról sikerült 1 év alatt így elhíznom az IR miatt és sajnos kemény 3-4 évembe telt, nem kevés utána járásba,mire kiderült mi a bajom :(
Nem csak a ch mennyisége,de a mindősége is fontos, nekünk a lassú ch a jó, illetve lehet kevés gyorsat is,de csak meghatározott időben.
Dokid mit mondott, hogy csináld? Mire figyelj? Gondolom adott támpontot merre indulj el.
Nekem is Inzulinrezisztenciám van és Pcos-om.
A 125 Ch kevés nekünk, az Ir miatt,muszály megenni a 160-at. Ezt én se hittem el először,de igaz, minél kevesebb ch-át eszünk, annál inkább nem fogyunk.
Én most amit megeszek, attól régebben híztam heti 3 kilót is :( Most szedem a gyógyszert, tartom a 160 ch-át és fogyok.
Igaz, most stagnálok éppen, de ez a 4. hónapom már, így sajnos elkerülhetetlen volt ez is. 3 hónapig fogytam, most ebben a hónapban stagnálás van, remélem a következő hónapban ujra megindulok lefelé...
Ha valaki,akkor én biztosan ch függő vagyok :(
Én 160 gr-os ch diétán vagyok, és napi 1500 max a kalória limitem.
Neked mennyit kéne tartanod naponta? Betegség van ?
csillagom
vagy a tökmag, most nézem, hogy abba még több van
ráadásul szinten tartja a vércukor szintet, meg a mandula is
hal
ebédre köret mellé nyugodtan ehetsz halat
ha jól emlékszem akkor a mandula is sok fehérjét tartalmaz
torna után szoktam olyat csinálni, hogy 1 naturjoghurtot össze keverek egy kis lenmaggal, a lenmagban is jóval több a fehérje mint a joghurt, meg túróval, lehet variálni
Egyetértek! Köszönöm!
És azt hiszem ez lesz az én végszavam is a témához.
Nincs ezzel baj. 150 gramm ch 600kcal kb 100 gramm fehérje 400 még 500 kcalod van. 40-50 gramm minőségi zsír és meg is vagy.
A fehérjepor azért kevesebb kalória mert nincs benne csak kb 1,5g cukor a többi meg fehérje. Én támogatom a fehérjeport de elsődlegesen mindig a rendes kajánál kell maradni. Fehérjepor edzés utána kell!
További ajánlott fórumok:
- 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- 2010. január 1-től fogyózók, gyertek beszélgessünk!
- Napi egyszeri étkezéssel fogyózók beszélgessünk!!!:-D
- Csak szénhidrát számolással le lehet fogyni? Fogyott már valaki úgy, hogy a kalóriát nem vette figyelembe?
- Kalória és szénhidrás számolással küzdünk az álmunkért!!!