Kukorica főzés kuktában (beszélgetés)
aaaah, koszi, ez nem jutott eszembe, hogy hivjak :OOO (meg a vegen elfelejtek magyarul...).
Ugy remlik Auchanban lehetett kapni az biztos, de ilyen nagyobb aruhazakban az uzsonnaszacsiknal lehet kapni. Ha jol lesimitod, akkor nem jon ki belole semmi (pl. hutobe ebben is el lehet szagos dolgokat rakni...). Elvileg ez a feladata, legmentesen zar.
A mikroba nem is kell lecsukni teljesen, a vegen egy kicsit nyitva kell hagyni. Ugyesen kell betenni, hogy folfele legyen a nyilas, de erdemes egy mikrozhato edenybe beleallitani, ha biztos akarsz benne lenni, hogy az az egy kanal viz / kukoricacso, ki ne omoljon.
Ez az az osszecsukhatos fele, altalaban olyan helyen, ahol pl. szemeteszsakot veszel. Nem emlekszem, hogy hivtak Mo-on itt a siman osszecsukhatosat is zip-nek hivjak...
itt lathato milyen persze feliratok nelkul is lehet kapni...
Most tanultam egy jot... kuktaban foztem eddig, de az macera ehhez az otlethez kepest.
Zipzaras zacskoba kell tenni, csovenkent 1 evokanal viz, a zip teteje -maga a nyilas- legyen folul, egy egesz kicsit kell csak nyitva hagyni a szelen. 3-4 perc csovenkent a mikroban (fuggetlenul attol, hogy fiatal, vagy oreg a kukorica). Annak ajanlott ez a technika, aki nem negyet akar megenni egyszerre :). Edes marad a kukorica, nem fo ki belole az iz sem, sokkal izletesebb marad, mintha kuktaban foznem.
Most szereztem eme muvelethez muanyag kukoricafozot mikrohoz, priman lehet benne fozni kukoricat, de a fent emlitett zacskos megoldassal is mukodik.
Kuktaban meg ugy keszitettem regen, ha meg nem irta le valaki, hogy a kulso levelekbol alulra tettem annyit, hogy a kukorica ne erjen a kukta aljahoz, ra a csoveket, tetejere szinten leveleket, majd annyi vizet, hogy majdnem ellepje a folso csovet. Tuzre tenni, amikor felforr a viz, lezarni a kuktat. Ha elkezd szuszogni, akkor lehalkitani alatta a langot kozepesre, hogy a nyomas megmaradjon a kuktaban es 10-15' fozes. Fiatalabb kukoricanak eleg a 10 perc is.
Nekem van kérsz? :-))
Választhatsz is...Van ilyen is, van olyan is...:-))
Aham:D:D
Faxolod vagy mailben küldöd?:)
További ajánlott fórumok:
- Te mennyit fizetnél a szabadban, kukoricán és búzán etetett tyúk tojásért?
- Mit lehet kuktában főzni? Nemrég kaptam, nem veszélyes?
- Hány percig kell főzni a kukoricát, hogy ne legyen kemény?
- A főtt kukorica zöldségnek vagy szénhidrátnak minősül?
- Kuktában főzés
- Mitől lesz pirosas a kukoricaszem főzés közben?