Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kukorica főzés kuktában fórum

Kukorica főzés kuktában (beszélgetés)


1 2
2011. márc. 15. 19:27
Kukorica főzéshez nem kell kukta elég egy nagy fazék. Aljára csuhé, rá a kukoricacsövek, felül csuhé. Fővő vizzel felöntöm hogy ellepje, újra forrástól számítva 10 perceg főzöm, NEM TOVÁBB mert később csak keménykedik, még 10-15 percig tovább hagyom a fedő alatt/gáz kioltva/puhulni. ISTENI ÉDES CUKOR NÉLKÜL IS.
34. leviatan (válaszként erre: 33. - Klarika5)
2009. júl. 24. 00:38
Fagyasztottal meg nem probaltam, de frissel mukodik (1 evokanal viz/cso es 3 perc/cso a mikroban). Eddig en is zacskoztam, de most vettem kimondottan erre a celra valo muanyag kukoricafozo talat mikrohoz. Szoval simitozaras zacsival mukodik.
33. klarika5 (válaszként erre: 32. - Leviatan)
2009. júl. 23. 06:43
Ez jó ötlet!Ki fogom próbálni. Néha árulnak fagyasztott csövet is télen, azt is fel lehet akkor így melengetni, nem kell hozzá egy lábasnyi víz.
32. leviatan (válaszként erre: 30. - Klarika5)
2009. júl. 23. 01:16

aaaah, koszi, ez nem jutott eszembe, hogy hivjak :OOO (meg a vegen elfelejtek magyarul...).


Ugy remlik Auchanban lehetett kapni az biztos, de ilyen nagyobb aruhazakban az uzsonnaszacsiknal lehet kapni. Ha jol lesimitod, akkor nem jon ki belole semmi (pl. hutobe ebben is el lehet szagos dolgokat rakni...). Elvileg ez a feladata, legmentesen zar.

A mikroba nem is kell lecsukni teljesen, a vegen egy kicsit nyitva kell hagyni. Ugyesen kell betenni, hogy folfele legyen a nyilas, de erdemes egy mikrozhato edenybe beleallitani, ha biztos akarsz benne lenni, hogy az az egy kanal viz / kukoricacso, ki ne omoljon.

31. klarika5 (válaszként erre: 30. - Klarika5)
2009. júl. 22. 15:50
Most olvastam vissza, csak 1 ek. víz kell bele. Majd próbát teszek.
30. klarika5 (válaszként erre: 29. - Klarika5)
2009. júl. 22. 15:47
Ja, simítózáras tasak. Azt hittem, ez papír-írószerben található. Én irodai cikkeknél botlottam bele. Majd szétnézek. És nem engedi ki a löttyöt?
29. klarika5 (válaszként erre: 28. - Leviatan)
2009. júl. 22. 15:44
És a zippje műanyag? Ki ne verje a mikrót valami fém alkatrésze:) Megnézem az oldalt. Én még nem láttam ilyenfélét a szemeteszs.nál.Vagy nem figyeltem fel rá.
28. leviatan (válaszként erre: 27. - Klarika5)
2009. júl. 22. 14:56

Ez az az osszecsukhatos fele, altalaban olyan helyen, ahol pl. szemeteszsakot veszel. Nem emlekszem, hogy hivtak Mo-on itt a siman osszecsukhatosat is zip-nek hivjak...


[link]


itt lathato milyen persze feliratok nelkul is lehet kapni...

27. klarika5 (válaszként erre: 26. - Leviatan)
2009. júl. 22. 09:51
Most már csak az a kérdés, hol lehet ilyen zacsit venni?
2009. júl. 22. 02:28

Most tanultam egy jot... kuktaban foztem eddig, de az macera ehhez az otlethez kepest.

Zipzaras zacskoba kell tenni, csovenkent 1 evokanal viz, a zip teteje -maga a nyilas- legyen folul, egy egesz kicsit kell csak nyitva hagyni a szelen. 3-4 perc csovenkent a mikroban (fuggetlenul attol, hogy fiatal, vagy oreg a kukorica). Annak ajanlott ez a technika, aki nem negyet akar megenni egyszerre :). Edes marad a kukorica, nem fo ki belole az iz sem, sokkal izletesebb marad, mintha kuktaban foznem.

Most szereztem eme muvelethez muanyag kukoricafozot mikrohoz, priman lehet benne fozni kukoricat, de a fent emlitett zacskos megoldassal is mukodik.


Kuktaban meg ugy keszitettem regen, ha meg nem irta le valaki, hogy a kulso levelekbol alulra tettem annyit, hogy a kukorica ne erjen a kukta aljahoz, ra a csoveket, tetejere szinten leveleket, majd annyi vizet, hogy majdnem ellepje a folso csovet. Tuzre tenni, amikor felforr a viz, lezarni a kuktat. Ha elkezd szuszogni, akkor lehalkitani alatta a langot kozepesre, hogy a nyomas megmaradjon a kuktaban es 10-15' fozes. Fiatalabb kukoricanak eleg a 10 perc is.

25. klarika5 (válaszként erre: 11. - Bozsika51)
2009. júl. 21. 18:06
Mert nálunk szeretik, ha jó édes levet szív magába. Míg anyukám élt, édesítővel csináltuk, glüko...valamivel, de azt most már nem szereti a család.
24. Pné Veronika (válaszként erre: 23. - Sariya)
2009. júl. 21. 17:49
Rendben... :-))
23. sariya (válaszként erre: 22. - Pné Veronika)
2009. júl. 21. 17:44
Kedves,vagy de egyétek csak meg:)Jó étvágyat hozzá:)Este már nekem is lesz:D
22. Pné Veronika (válaszként erre: 21. - Sariya)
2009. júl. 21. 17:39

Nekem van kérsz? :-))


Választhatsz is...Van ilyen is, van olyan is...:-))

21. sariya
2009. júl. 21. 17:35
veszek is ma kukoricát:D
2009. júl. 21. 17:31
15 percnél tovább az öregedő kukoricát sem szabad főzni, mert ha már magas a keményítőtartalma, akkor annál keményebb lesz, minél tovább főzzük...ráadásul még az a kevés íz is kifő belőle, ami benne volt. Cukor helyett lehet 2 mkk szőlőcukrot is használni...
19. sariya (válaszként erre: 18. - Pné Veronika)
2009. júl. 21. 17:30
na akkor kipróbálom így is:D:D
2009. júl. 21. 17:28
Jobban kihozza a kukorica édeskés ízét és nem fog megkeményedni...:-) Nem cukorban kell főzni, csak egy kicsi kell bele.:-))
17. sariya
2009. júl. 21. 17:24
Miért jó ha cukrozod,én sose szoktam..?
16. sariya (válaszként erre: 14. - Pné Veronika)
2009. júl. 21. 17:23
Az is jó..vagy posta galambbal!:)Ja azzal ne mert megeszi mire idér:D
15. Pné Veronika (válaszként erre: 2. - Molyka)
2009. júl. 21. 17:23
Én is így szoktam, levelet rakok alul-felül, cukrozom és forrás után 10 percet fő, aztán 10 percet a gőzben áll. :-)A gyerekek többet nem is tudnának rá várni... :-))
14. Pné Veronika (válaszként erre: 13. - Sariya)
2009. júl. 21. 17:21
Szerintem inkább fénypostával küldje... :-))
13. sariya (válaszként erre: 7. - Cfbf9bf4af)
2009. júl. 21. 17:18

Aham:D:D

Faxolod vagy mailben küldöd?:)

12. sariya (válaszként erre: 10. - 7f6a9de175)
2009. júl. 21. 17:17
Én szoktam beletenni,nekem is anyum csinálta úgy:)
11. bozsika51 (válaszként erre: 8. - Klarika5)
2009. júl. 21. 17:16
Cukor miért kell rá?
2009. júl. 21. 17:14
Kukoricalevelet szoktatok bele tenni? Anyumtól így tanultam.
2009. júl. 21. 17:09
Forrástól számítva maximum 10perc.
8. klarika5 (válaszként erre: 1. - Cfbf9bf4af)
2009. júl. 21. 16:57
Én mindig kuktában főzöm. Felöntöm vízzel, az lenne jó, ha ellepné, de ugye a kuktának meg van a max. tölthetősége. Szórok sót, kristálycukrot a tetjére. Ha felfőtt, takarékra veszem a gázt, és egy óráig főzöm. Ha nem lepi el a víz, akkor is megfő, hiszen a kuktában párolódik.
7. cfbf9bf4af (válaszként erre: 4. - Sariya)
2009. júl. 21. 16:55
Kérsz?:)
2009. júl. 21. 16:54
Én szintén fedőalatt fazékban főzöm.Forrástól Kb.1 óra.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook