Szűk körben lagzi nélküli polgári esküvő, majd évvel később egyházi szertartás. Kit kell meghívni? (tudásbázis)
Amúgy, nekünk is most lesz polgári, és majd bő 1 év múlva egyházi.
A polgárira csak a szűk családot hívjuk meg.
Aztán az egyházira távoli rokonok és barátok.
Amúgy azt hívd meg, akivel meg szeretnéd osztani ezt a pillanatot, mert fontos számodra, hogy ott legyen. Az egyházira meg meghívhatod nyugodt szívvel azokat, akiket a polgárira nem. Úgyis arra szoktak nagy hangsúlyt fektetni, nem pedig a hivatalos részére. :)
Szia!
Biztos, hogy nem lehet. Meg kell legyél keresztelkedve. Sőt, a legtöbb helyen kérnek konfirmációi emléklapot is.
A katolikusokról nem is beszélve, ott még szigorúbban veszik.
Megírom, hugomék hogy csinálták, nekem tetszett:
Árilisban szülők + 2 tanú, polgármesteri hivatal. Hugom fehér egyenes vonalú térdközépig érő ruhában és kalapban, volt műtermi fotózás is előtte, és szertartás után egy szolid vacsora.
Fotók elkészülte után: Értesítő kártyát kapott a rokonság, minden család és barát, akit meg szándékoznak hívni a "nagy lagziba". A kártya méretre, mint egy esküvői meghívó, és ilyesmi szöveg volt benne:" Értesítünk, hogy 2001 év április 20-án szerény polgári szertartás keretében házasságot kötöttünk. Egyben meghívunk a 2001. szeptemberében tartandó templomi esküvőnkre és az azt követő lakodalomba, melynek pontos időpontjáról a későbbiekben értesítünk."
Ebbe a borítékba került egy fénykép is a polg.esküvőről.
Aztán olyan július magasságában kimentek a meghívók a "nagy lagzira". Ott volt hosszú fehér ruha, étterem, menyasszonytánc, és a többi.
Szerintem ez nagyon elegáns megoldás volt, mármint a polgári utáni értesítés, fénykép, és egyben a jelzés, hogy lesz nagy lagzi is, várunk majd:)))
Miért nem keresztelkedsz meg?
Az én férjemet a kisfiával együtt keresztelte meg a papnő.
Szerintem azt hívsz meg, akit akarsz. Nem hiszem, hogy ez illem kérdése. Azt kell meghívni, akit szeretnél azon a napon ott látni.
Sem én, sem a férjem nem hívtuk meg az esküvőnkre a keresztszüleinket. (Bár mi csak 17-en voltunk.)
Viszont meghívtuk a férjem nagybátyját és feleségét, mert velük olyan a kapcsolatunk.
jajj most nézem mit irtam .
tehát a párom református én pogány :)
mi is lakáshitel miatt csináljuk igy :-)
Esetleg tudtok valamit az egyházi részéréől?
A párom ref. és pogány, refi esküvőt szeretnénk, mert ugye az már adott. Én nem vagyok megkeresztelkedve de református gimibe jártam.
Szerintetek lehet igy esküdni a ref. templomban?
Mi is pont így tervezzük a párommal,a polgárit mindenképp idén,és jövőre a templomit.Anyukám még le is hurrogott,hogy nem szokás a polgári után 1 évvel a templomit,de látom más is csinálja így :)
Mi szülőket,tesómékat illetve a 2 tanut (akik a keresztszülők is)a párjával hívjuk meg a polgárira.
Ma már megszokott dolog előbb tartani a polgári esküvőt (pl. lakáshitel miatt), nem hiszem, hogy baj lenne belőle...
A legtöbb ember szemében úgyis akkor lesztek igazán házasok, ha isten előtt mondjátok ki az igent és lagzi is lesz. Addig meg még tudnak gyűjteni Nektek pénzt :)
Miért ne? 20 fő alatti? Az még ha szüken is, de a társasházi nagyszobába is elférnek.
" Sok jó ember kis helyen is elfér "
( Húsleves. Rizs Sűlt hús a saját levével. És azért egy menyasszonyi tortát megejtenék, más süti nélkül. Ez akkor is az igazi esküvő ).
Szerintem vehetsz fel, de felesleges annyiért kölcsönözni... Én a ruhát a lagzi napjára szerezném be, akkor csináltatnám a fotózást is, sminket, fodrászt, stb.
De még nem volt esküvőm, csak így érzem.
Az egyházi szertartás után lenne maga a lakodalom, rokonokkal barátokkal kb 120 fővel jövő nyáron, idén ősszel viszont családi okok miatt meg szeretnénk tartani a polgári esküvőt, de tényleg csak szűk körben.
Kit kell meghivni?
További ajánlott fórumok:
- Kis esküvő szervezés, gyorsan, olcsón, Templomi szertartás pro és kontra..
- Esküvőre mit illik vinni, ha csak a szertartásra hívtak meg, nem a lakodalomba?
- Esküvői szertartásra milyen ajándék illik?
- A szertartásokat nekem illik fizetni, ha esküvői tanú leszek?
- Zenék a polgári szertartásra, illetve ki kivel vonult be?
- Polgári szertartáson milyen zene szólt /fog szólni/ nálatok?