Mi a tapasztalatotok a Diane 35 fogamzásgátlóról? (tudásbázis)
Szia!
Én 12 évvel ezelőtt a Tri-regorral jártam így.Úgy emlékszem miután abbahagytam elmúlt az összes panaszom.Nálam úgy volt,hogy 1 hónapon belül 2x menstruáltam a második nem akart abbamaradni,de a gyógyszer leállásával rendbejöttem.És kaptam Én is valamit még,azt hiszem hüvelykúpot.
javít :
és ha nem izdattja a dolog válts orvost
Nem nem jár vele ! nyomás orvoshoz !
az az endokrinológus nem gondolkozott el azon hogy pattanásaid más miatt is lehetnek?
egyszerre nőgyógyi + endokrinológus
és ha nem izgassa a dolog a válts orvost !
Szió megint!
Én a cukrot hagytam el és az élesztős ételeket emellet Lucenakapszulát használok ami erős lugosító hatású,Herbáriában lehet beszerezni.Amióta ezt használom nincs hüvelyi folyásom.
szia
és lugosításra mit használtál tudszz ajánlani valamit ?
Szia:)
Minden eset más,valaki csak fogamzásgátlásra alkalmazza mindenféle orvosi felügyelet nélkül.Elmegy a nőgyógyászatra felírják neki a 3 havit.A barátnőm íygy teszi évek óta felírják neki a rendelésen,meg sem kérdezik,hogy jó vagy laborviszgálat?
Én teljes orvosi felügyetet mellet szedem,a Bőrgyógász főorvos és nőgyógyász aikkel beszéltem és akikhez járok,határozottan elutasítják a gyógyszerszünetett az 1 éves kúra alatt.
1 év után lehet tartani gyógyszerszünetett ,de a dianehoz levezető gyógyszer szükséges,nem szabad csak úgy hirtelen abbahagyni mert megerősítettek benne a dokik,hogy visszsatérhet az eredeti állapot,vagyis a hajhullásom.A szervezett fokozatosan kell leszoktatni a gyógyszerről.
A diane esetében a yadine vagy A balera a levezető gyógyszer.
Nem szabad összevissza leállni vele,mert összezavarja a hormonháztartást.
Amúgy mint foggamzásgátló megvagyok vele elégedve.Volt időnként hüvelygombám,a libidó csökkenés,én még fogytam is tőle.Lugosítással a candidám megszünt.Szóval mint fogamzásgátló rendben van,de mivel nem használt a hajamra nagyon semmit,éppen ezért nem akarom tovább szedni.
És elmúlt már a hajhullásod amúgy?Vagy még tart? Nézték már azóta tesztoszteronodat?
Bocsi,hogy ennyit kérdezek,csak érdekel milyen gyógymódott lehet még rá találni ami nem hormonális fogamzásgátlás.
Fitoösztrogéneket sokan dicsérik, szója tartalmazza őket.
Nekem nem mutatták ki az emelkedett tesztoszteront ,sőt alacsony is,állítólag érzékenyebb vagyok rá mint az átlag,bár erre a tudomány mai álláspontja szerint nincs vizsgálat.Ez csak feltételezés.
Sajnos igen,a hajritkulást és hullást az okozza.
Viszont a diane abbahagyása után azért jöhet elő fokozottabban mert a ciproteron acetát nem engedte a véráramba jutni a tesztoszteront a hajhagymák elszoktak tőle,hiszen a szedés alatt nem találkoztak vele.
Szia:)
Mivel arra amire szedem nem vállt be(a hajamra) és a kúra 1 év volt ami januárban fog letelni.Ezért Én teljesen abbahagyom a gyógyszert,az orvosom egy alacsonyabb hormontartalmú foggamzásgátlóval fogja levezttetni a szervezetem a gyógyszerről,ami a Yadine lesz,hogy ne okozzon hajhullást ,illetve bőrproblémákat
És utána soha többet nem fogok fogamzásgátlót szedni.
Én Teljesen orvosi felügyelet mellett szedtem, májfunkció vizsgálattal és gyógyszer szint ellenőrzéssel amit vérvételből állapítottak meg.
szia ! neked ez saját tapasztalat?? és ha igen akkor te tartottál 5 havonta gyógyszerszünetet?
mert én megpróbálom ezt elég tudatosan csinálni és ajánlom minden diane 35 szedőnek. Nem muszáj kivárni a gyógyszerszünettel a 6 hónapot és a szünetet is próbáljuk elhúzni addig amíg csak bírjuk a gumizást :)
kell a szervezetnek a szünet
Értsétek már meg, hogy ez is--mint MINDEN MÁS-- egyénileg hat mindannyiunknak, és az hogy kire milyen hatással van, minimum 6 havi szedés kell.
Egyiknek jó, a másiknak nem, a harmadiknak is-is, hiszen szerencsére nem robotok vagyunk......
Itt a fórum
Szedés közben nem is fordul elő vele probléma,inkább az abbahagyását követi egy rémálom.
Ajánlom mindenki figyelmébe,a "diane 35 a hajhullás oka" című fórumot itt a hoxán.
sziasztok!
én 8 évig szedtem és semmi mellékhatást nem tapasztaltam. PCOS miatt írta fel a doki. Én csak ajánlani tudom
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- Diane 35 fogamzásgátló tablettát honnan kéne kezdeni?
- Létezik még a Diane-35 nevezetű fogamzásgátló tabletta?
- Létezik egyáltalán olyan hölgy akinek a Diane 35, vagy Cypromix fogamzásgátló abbahagyása után nem hullott a haja?Vagy törvényszerű a hullás
- Van olyan ember itt, akinek a Diane35 vagy a Yadine fogamzásgátló valóban segített a haján? Szebb lett tőle és dúsabb stb.