Valós, otthonról végezhető internetes munka, távmunka (nem MLM, nem alászervezős, nem átverés) (beszélgetés)
Nem értem...
Hogy-hogy nem tudsz japánul?! 3 hetet kint tölthetnél!
:DDD
Néhány portálon regisztráltam, jönnek a munkaajálatok otthoni munkára. Itt a mai gyöngyszem:
"Ezúttal egy nemzetközi céghez keresünk japánul és angolul beszélő logisztikai munkatárs munkakörbe kollégát az alábbi feltételekkel:
Feladat leírás
A partner gyár rendszeres látogatása (egyszer vagy hetente 2-szer)
Kapcsolattartás a gyár beszerző és a minőség-ellenőrzési osztályával.
A szállítmás időpontját és a termékek minőségének ellenőrzése
Havonta egy éjszakás üzleti út lebonyolítása Olaszországba és Németországba, és a promóciós tevékenységek nyomonkövetése a Japánból érkező japán kollégákkal
Egyéd adminisztrációs feladat
Elvárás
Japán társalgási nyelvtudás
Felsőfokú angol nyelvtudás
Legalább középfokú végzettség
MS Office Word, Excel, Power Point felhasználói ismeretek
Otthonról végezhető irodai munka heti 1-2 nap utazással
Normál munkaidő: H-P 9:00-17:00
Az első 1-3 hétben Betanítás és tréning Japánban
Erős problémamegoldó készség
Célorientált személyiség"
Kösz... :D
(Egyébként a legtöbb irodai munka végezhető lenne otthonról is, mert ha az irodában ülsz, akkor is telefonálsz és mail-ezel...)
Ha át esetleg netalán nem is ver, akkor gyalázatosan keveset akar fizetni.
Magamnak fogok mindjárt valamiből cikket írni, nem elküldve, és mérem az gépelés meg az anyaggyűjtés idejét... :D
Én ezen nem is gondolkodnék!
Átverős szaga van.
Külön szakma ez. Már évek óta gyakorolni is lehetne.
Kosztolányi akkor is írt, ha nem volt leadni valója.
Egyébként még mindig gondolkodom ezen, de mindenképpen keveset fizet, és írják, ha egyszer is előfordul, hogy nem teljesít az ember határidőn belül, akkor egyszer s mindenkorra szerződést bontanak.
A fordítási munkáim többet fizetnek, és ha pont bejön egy fordítás, akkor mi van? Vagy szorgalmi időszakban, amikor beadandókat is ír az ember?
Pláne, hogy még mindig lassan és sok félreütéssel gépelek.
Na látod, legalább válaszoltak! :DDD
Elfogytak az ingyen írók.
Teljesíthetetlen elvárások - ezek szórakoznak remélem, inkább, mint hogy komolyan gondolják!
Ilyen árakat nyilván minőségi munkáért fizetnek, és nem 10 cikk/2 munkanap dömpingben.
És a következő héten ugyanennyi, ugyanezekben a témakörökben, de más tartalommal?
Igen. És számítsd hozzá, hogy én ide két évvel ezelőtt jelentkeztem.
Nem is merném vállalni, hogy két nap alatt tíz rövid cikket írok meg elfogadható minőségben, az általam kiválasztott öt témakörben.
Ilyen árak vannak:
Szövegírás
25 ezer Ft + áfa / oldal
koncepció, hdl-ek, kibontás, call to action
weboldal, prospektus, hírlevél, hirdetés reklámanyagok
max. 5 ezer karakterig, utána
10 ezer karakterig + 15 ezer Ft + áfa
3 oldal megrendelése felett 20 ezer Ft + áfa
Egy másik:
2000 karakter = 20 EUR
3000 karakter = 27 EUR
4000 karakter = 36 EUR
5000 karakter = 45 EUR
6000 karakter = 54 EUR
7000 karakter = 60 EUR
8000 karakter = 66 EUR
9000 karakter = 69 EUR
10000 karakter = 72 EUR
Szerintem megíratják a cikkeket, amiket nem fogadnak el, majd kis átalakítással hasznosítják ingyen.
Ugye nem is olyan elképzelhetetlen...?
Mivel alig vannak valódi munkahelyek, mindig találni sok-sok balekot! :((
Nos, nyugodtan nézve, a lényeget idézem még egyszer:
"Határidők = 2 munkanap / 10 cikk. Ha elmaradsz, abban az esetben nem használjuk fel a cikkeid és az együttműködésünket felbontjuk azonnali hatállyal és többet nem fogunk együtt dolgozni. Összesn tehát 5 alkalommal kell 10 db cikket küldened. Így lesz meg az 50 db cikk."
Tehát havonta 5 alkalommal 10-10 cikk, alkalmanként 2 munkanap alatt. Elvileg a hónap többi részében előre dolgozom anyaggyűjtéssel, előre fogalmazásokkal és hő imákkal, hogy beleilleszthető legyen a kívánt cikkekbe.
Egyrészt minden időmet lefoglalja, a kalkuláció szerint 30 ezerért havi átlagban. Másrészt nem jutok hozzá a tanulni valóimhoz, ha nem nyár van. A fordítási munkámhoz sem.
Az a kockázata is megvan, hogy rámondják, nem fogadják el, mert nem felel meg az elvárásaiknak. Próbamunka viszont még említve sincs.
Ja, és amikor jelentkeztem, a tarifa ott volt, de ez a 2 napos határidő és az 50 cikk nem.
Mert havi 1-2 cikket vállal az ember, ilyen kis 600 szavas szösszenetekben. Egyébként az idézett rész már a kifejtése, karakterenként 20 fillér (0,2 Ft) az ajánlat.
A rosszabbul fizető fordítás is kijön 1 Ft/leütésre.
Ezek hülyék...
Ez rabszolgamunka, ráadásul 10 cikk, 2 munkanap alatt? Az anyaggyűjtés tovább tart :(
Én éppen ma kaptam munkaajánlatot, az alapján, hogy két éve jelentkeztem.
Itt van a részletes munkaajánlat, ami ebben a formában elfogadhatatlan.
Másolok egy részletet:
"Cikket kellene írni különböző témákban.
Egyszerre 50 cikket kérünk majd egy adott témában.
Br. 600 Ft-ot fizetünk egy cikkért.
Az 50 cikknek átlagosan 500 szavasnak kell lennie, tehát összesen 25.000 szót kell írnod.
Az átlag 500 szó azt jelenti, hogy lehet, egy cikk, akár 200 szó, ha egy másik 800 szót tartalmaz.
Egy A4 oldalnyi szöveg Arial betűtípussal, 12-es mérettel körülbelül 330-350 szó, vagyis kb. 75 oldalnyi folyamatos, tördelt szövegnek felel meg körülbelül.
Minden cikket le fogunk ellenőrizni és amennyiben másolt a tartalom (más weboldalról), úgy ezeket nem fogjuk sem kifizetni, sem felhasználni, tehát feleslegesen dolgoztál.
Szerződést fogunk kötni (amiben minden benne lesz részletesen, ami itt van) és az alapján fizetünk, miután a cikkeket leellenőriztük (2 munkanap a beérkezéstől számítva).
Fizetés = 50 cikk x Br. 600 Ft = Br. 30.000 Ft
(1,2 Ft/szó).
Határidők = 2 munkanap / 10 cikk. Ha elmaradsz, abban az esetben nem használjuk fel a cikkeid és az együttműködésünket felbontjuk azonnali hatállyal és többet nem fogunk együtt dolgozni. Összesn tehát 5 alkalommal kell 10 db cikket küldened. Így lesz meg az 50 db cikk.
Ha ügyes vagy, akkor a második 50-es csomag után újratárgyaljuk." ---------
Senki ne essen tévedésbe, a felajánlott 1,2 Ft/szó azért, hogy önálló szövegírást, hogy úgy mondjam, saját szellemi terméket kérnek, rettenetesen kevés! A fordítási munkáért jobban fizetnek általában.
Kínomban még ezt is vállaltam volna, vagy vállalnám, de hogy két munkanap alatt 50 cikket megírjak, az iszonyat sok. Másolva sem vagyok képes 75 oldalt gépelni ennyi idő alatt, nemhogy önálló cikkeket írni. (A jelentkezéskor megadott témák közül lehetett többet kijelölni, amelyekben szívesen dolgoznék.)
Egy két oldalas dolgozat megírása is több óra, és ott is megadott témában ír az ember.
Még ha a két munkanap közé beesik egy hétvége, akkor is húzós. És erre nincs garancia, hogy a hétvégével kibővül az idő.
Ez egy diákmunka, otthoni munka portál ajánlata, Nem tudom, melyik diák tud profi sebességgel gépelni és különböző témákban villámgyorsan fogalmazni is, és ezt rendszeresen.
Próbamunka lehetőségét sem ajánlják fel, tehát ha nekiugrasz, megcsinálsz egy adagot és nem fogadják el, akkor fújhatod.
rossz a figyelem felkeltése
nem jó a megközelités
na ezért nem bíznak az emberek az ilyen jellegű "munkaajánlatokban"
EZ IS KAMU