Mennyibe kerül manapság a keresztelés? (tudásbázis)
Más kérdés illik e adni, de az szabályzat konkrétan kimondja hogy ingyenes, tehát kérni nem kérhetnek, ha egy fityinget sem adsz megkeresztelik a gyermeked akkor is.
Viszont nekik is vannak költségeik, minimum annyit illik szerintem adni ami azokat fedezi. Gondolok itt a gyertyákra, emléklapokra, és még nem tudom milyen költségek lehetnek még.
Mi egy hete kereszteltettük a kislányomat. Feltétel volt, az egyházadó fizetése (ez rendben is volt). A ceremónia végén behívta a szülőket/keresztszülőket a pap "adategyeztetésre".... Mi megkérdeztük mivel tartozunk, s mondta, hogy amit az "egyház javára" szánunk... A keresztszülő az öcsém volt, s ő odatett pár gyűrött ezrest az asztalra...:-S Nagyon égő volt....
Általában borítékban szokták odaadni, mindenki amennyit szán. Szerintem 5ezer körül "illik" adni.
A fiamat mások keresztelték, máshol, s nem tudom mennyit adtak, mert akkor mi be sem mentünk a paphoz, csak ők.
Szia!
Nem kell érte fizetni.Bár mia adakoztunk az egyház javára:))
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerül egy Római Katolikus keresztelő?
- Tudja valaki, hogy mennyibe kerül manapság egy fogszabályzó?
- Mennyibe kerül manapság egy alkalom magán pszichológusnál?
- Református keresztelőre készülünk. Mi kell hozzá, hol kell intézni, mi a menete, és mennyibe kerül mindez?
- Mennyibe kerülhet manapság egy kihúzható kanapé átkárpitozása?
- Mennyibe kerülnek manapság használtan Leslie L. Lawrence könyvei?